29 Şubat 2024 Perşembe

Bayan Seninki - Claudia Pineiro | Kitap Yorumu

 


"Çünkü her ne kadar kabullenmek ağır gelse de bütün kadınlar bir gün aldatılır. Menopoz gibi bir şey bu, biraz gecikebilir ama kimse elinden kurtulamaz. Sadece bazıları aldatıldığını hiç öğrenmez."

~~~~
Bir gün bulduğunuz bir not ile eşinizin sizi aldattığını öğrenseniz ne yapardınız?
Eşinizi karşınıza alıp bunun hesabını sorardınız değil mi? Böyle bir şey yaşamamayı temenni ederek, ben olsam bu şekilde davranırdım diyebilirim. Peki ya karakterimiz İnes?
Eşinin çantasında "Bayan Seninki" imzasıyla bir not bulan İnes, benim düşüncemin aksine eşinden hesap sormak yerine onu takip etmeye karar verir.
Yağmur bir kış akşamında acil işi için gitmesi gerektiğini söyleyen kocası Ernesto'yu takip eden İnes, onun ıssız bir ormanda bir kadınla buluştuğunu görür ve gizlice olanları izler. Ernesto ve kadın birden tartışmaya başlarlar. Şiddetli bir hal alan bu tartışmanın sonucunda korkunç bir olay yaşanır. Ve İnes'in bir karar vermesi gerekir. Eşi Ernesto'yu adalete teslim etmek ya da mutlu aile tablosunu devam ettirmek için bu olayın üzerini örtmek için gerekeni yapmak. İnes'in seçimi ve sonucunda yaşananları okuyoruz.
~~~~
"Bu hayatta her zaman hazırlıklı olmak lazım çünkü kimsenin bir garantisi yok. İnsan başına ne gelebileceğini asla bilemez."
~~~~
Yan Pasaj Yayınevi'nin favori yayınevlerimden biri olduğunu ve kitaplarına olan sevgimi biliyorsunuz. :)
Hal böyle olunca en yeni kitapları Bayan Seninki ile kavuşur kavuşmaz okumasam olmazdı. Yayınevinin okuduğum diğer kitaplarından farklı, polisiye türünde bir kitap.
-Buradan sonrası spoiler içerebilir- 
İnes'in aldatıldığını fark ettikten sonra soğukkanlılıkla kanıtları toplaması, eşini takip etmesi alışık olduğumuz karakterlerden farkını gösteriyor. Çoğumuz bunun hesabını sormak isteriz ve boşanmayı gündeme getiririz fakat İnes bunun aksine ailesini bir arada tutmak için fedakarlıklarda bulunuyor ve planlar yapıyor. Bu planlar o kadar detaylı ve ince düşünülmüş ki okurken şaşkınlık içinde kaldım. Ama gelin görün ki bu kadar uğraşa değmeyecek bir adam karşısındaki. Ernesto'ya o kadar sinirlendim ve saydırdım ki, ettiğim küfürleri buraya yazmamak için kendimi zor tutuyorum.
İkisi de kendi dertleriyle o kadar meşgullerdi ki ebeveyn olduklarını hiç akıllarına getirmemeleri de çok sinir bozucuydu. Kızlarının yaşadığı durumların farkında bile değillerdi. Ernesto'nun karakteri ortada ama İnes'in kızıyla ilgilenmiyor oluşuna hatta onu bir fazlalık gibi görmesine de çok sinirlendim. Değmeyecek bir adam için uğraşacağına kızına dön bir bak diyesim geldi. Sonunu okuduğumda ise tüm sinirim gitti ve kocaman bir oh olsun çektiğimi itiraf ediyorum. :)
Kitaba genel bir değerlendirme yapacak olursam; başlangıçta polisiye gibi görünen ama aile değerlerini ve psikolojik yapıyı ele alan derinlikli bir kitaptı. Her ne kadar okurken sinir krizleri geçirmiş olsam da farklı bakış açılarını fark etmemi sağlayan bir okuma oldu. 
Bu tarz farklı kurguları okumayı seviyorsanız Bayan Seninki kitabını tavsiye ederim.

21 yorum:

  1. Sounds good -Christine cmlk79.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Gracias por la reseña. Lo tendré en cuenta. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
  3. Thank you for sharring a new interesting book with us :). It is always a great pleasure to read your reviews.
    Happy spring :)

    YanıtlaSil
  4. Thanks for taking the time to write such a thoughtful review. It helped me see the book from a new perspective...

    YanıtlaSil
  5. Thank you for telling me about the book you read. I don’t know what I would have done in this heroine’s place.

    YanıtlaSil
  6. Kitabı okuyabileceğimi sanmıyorum. Konusu bile beni sinir etti :) Ama kapağı güzelmiş.

    YanıtlaSil
  7. Interesting book ;) I have never heard about it
    Angelika

    YanıtlaSil
  8. Daha şimdiden adama gıcık oldum. Kadının yaptığı fedakarlık değil başka bir şey oluyor o zaman. Kapak da pek ilgimi çekmedi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadının bakış açısını bir okusan.. Psikolojik açıdan değerlendirmek gereken bir düşünce yapısı :D

      Sil
  9. Boa tarde de sexta-feira e bom final de semana. Um excelente mês de março minha querida amiga.

    YanıtlaSil
  10. keşke o ormanda adamda hakkın rahmetine kavuşsaydı :)) böylelikle iki pislik dünyadan yok olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha yorumu okurken sesli güldüm :))
      Kesinlikle katılıyorum. Kadının kocasına hesap sormak yerine onu kurtarmaya çalışması ayrı sinir krizlik..

      Sil
  11. tatlı polisiye herhalde aklımda olsuun :)

    YanıtlaSil