"Aşk nedir?"
Bana mı soruyor?
"Aşk o kişiden başkasını düşünememektir," diye cevapladım. "Aşkının özlemiyle kıvranmaktır.Düşüncelerini o kişinin ele geçirmesidir. O ne düşünür? O ne ister? Neden burada değil? Kiminle birlikte? Sen delirene kadar bu soruları sormaktır tekrar tekrar. O yaşayacaksa dünyada herkesi öldürebilmektir aşk."

Canavar Çocuk Kitabının Konusu
Ülkemizde çocuk okurlar için olan Felaket Henry serisi ile tanınan Francesca Simon, Canavar Çocuk kitabını farklı bir okur kitlesine hitap eden tarzda kaleme almış.
Mitolojik öğelerin mizah ile birleştirildiği kitapta İskandinav mitolojisinde kötülük ve kurnazlık Tanrısı Loki'nin kızı Ölüler Tanrıçası Hel'in hikayesini okuyoruz.
Hel, Loki'nin Dev olan eşinden olan 3. çocuğudur. Diğer iki çocuğu Jörmungandr yılan, Fenrir  ise dev bir kurt bedeninde yaşam sürmektedir. Hel kardeşlerinden farklı olarak insan bedeninde dünyaya gelse de fiziksel olarak bacaklarında mutasyon olduğunu dile getiriyor. 
Kahin kıyamet getireceklerini söylediği için Hel ve kardeşleri Tanrılar tarafından kaçırılır. Her birini başka bir yere hapsederler. Hel ölüler diyarında sıkışıp kaldığında aşık olduğu Baldr ile kavuşacağı günü beklerken yaşadıklarını okuyoruz.
.
Merhabalar, mutlu hafta sonları 🌸
Eskisi kadar olmasa da kitaplara daha fazla vakit ayırabildiğim zamanlar yaşıyorum ve bu beni mutlu ediyor. 😍
Bugün en son okuyup bitirdiğim kitaptan bahsetmeye geldim. Sizde durumlar nasıl? En son hangi kitabı okudunuz ? 📚
.
Canavar Çocuk kitabını okumaya başlamadan önce mitolojiye dair pek bilgim yoktu ve kitapta bahsedilen karakterlerden Loki ve Odin dışındakileri duymamıştım bile. Farklı bir yerde denk gelsem belki okumadan geçeceğim detayları, yazarın mizahi üslubu ve Hel karakterinin eğlenceli yanları sayesinde merak edip araştırınca mitolojiye dair birçok şey öğrendim. Yeni bilgiler öğrendikçe yazarın kurgu içerisinde mitolojiye dair detaylı bilgilere yer verdiğini de fark ettim. 
Kurgu içerisinde neler yaşanacağını, Hel'in aşkına kavuşup kavuşamayacağı merakıyla kısa bir süre içerisinde okuyup bitirdim. Benim için keyifli ve yeni bilgiler edinmemi sağlayan bir okuma serüveni oldu.
Mitoloji türüne ilgi duyan ve okumaya yeni başlayacak okurlara tavsiye edebilirim. Mitolojiye dair bilgi birikimi olanlar kitap hakkında ne düşünür merak etmiyor değilim. Okursanız yorumlarda sohbet edelim. :)

~~~~
"Kayıp mı oldun?" diye sordum. Nefeslerimiz buharlı havaya karışıyordu.
Güldü. "Kimsenin buraya yanlışlıkla geldiğini zannetmiyorum." Merakla beni süzdü, "Sen ölü değilsin, değil mi?"
"Yarı."
"Yarı ölü olamazsın ya ölüsündür ya da değilsindir."

~~~~
Sonsuza dek yaşadığınızda anlıyorsunuz ki çoğu şeyin hiçbir önemi yok. Kendinizi özel mi sanıyorsunuz? 
Değilsiniz.



"Ama sonra bir anda elimi tutup gözlerime o sevecen, hayat dolu bakışıyla kilitlendiğinde altüst oldum. Elimi çekemedim. 

Kalbimden gelen yoğun sesleri duymaması ümidiyle "Bana değil, yola bak. Kaza yapacaksın," dedim hayatında ilk defa el ele tutuşan mahcup genç bir kız gibi. 

"Kazayı çoktan yaptım: Bırak keyfini çıkarayım. Çok bekledim bu anı" dedi sonsuz rahatlığıyla."


 Zaten Kitabının Konusu

Farklı hayatlar içerisinde benzer durumu yaşayan iki evli kadın Güneş ve Nil.

Güneş, iş hayatında oldukça başarılı ve alanında tanınan kitap çıkarmış, söyleşiler, sempozyumlar veren genç bir kadın. Aynı zamanda eşi Tolga ile mutlu bir evliliğe sahip. Öyle ki sosyal çevrelerinde uyumları açısından örnek çift gibi görünüyorlar. Güneş'in hayatında her şey normal ve yolunda gidiyor gibi görünürken yıllar öncesinden çıkıp gelen Arda, bir şeylerin farkına varmasını sağlar. Ve bu sayede içindeki asıl "Güneş" ile tanışır. 

Nil, genç yaşta evlenip çocuk sahibi olmuş, kendini küçük kızı ve işine adamış genç bir kadın. Eşi Ali'yi seviyor olsa da, hem ikisinin iş hayatlarının yoğunluğu hem de kızları Ela ile ilgilenmeye odaklanmaları sebebiyle evliliklerinin ilk zamanlarındaki o heyecanın kalmadığını fark eder. Bu durumla ilgili eşiyle konuşup ilişkilerindeki soğukluğu azaltmak istese de Ali'nin halinden memnun ve Nil'i suçlar tavırları genç kadını farklı sorgulamalara iter. Tam da bu süreçte çalıştığı bankaya yeni bir çalışma arkadaşı Hakan gelir. Genç adam Nil ile sohbet etmeye o kadar heveslidir ki her fırsatı değerlendirir. Nil başlangıçta mesafeli dursa da Hakan ile sohbetlerinde içsel sorgulamalarına da yanıtlar bulduğunu fark edince hayatı başka bir yöne doğru akmaya başlar.


Güneş ve Nil mahpusluklarında arafta kalmış iki evli kadındır. Derken kendilerini planlamadıkları bir dünyaya adım atarken bulurlar ve hayatlarını altüst etmekten kendilerini alamazlar. Kalpten başlayıp tüm hayatlarına yayılan değişimler yaşarken akıllarında ise tek bir soru vardır: "Haklı mı olmak istiyorsun, mutlu mu?" 

Bu alıntı ise kitabın ifade edemeyeceğim bir özeti gibi. Güneş ve Nil mutluluğu mu seçecekler yoksa haklı olmayı mı derseniz, cevabı kitapta. :)

~~~~

Mutlu akşamlar arkadaşlarım.

Bayram tatili, tatil dönüşü iş yoğunluğu vs derken buralarda bir görünüp bir kaybolduğum dönemleri yaşıyorum. :)

Bugün yarım gün bile olsa işten uzaklaşma fırsatım olunca son zamanlarda beni kendine bağlayıp kısa sürede okuduğum bir kitaptan bahsetmek istedim.

"Zaten", hem kısa ve öz hem de ardında neler olduğunu merak ettiren bir kitap ismi değil mi ? :)

Kitap okumak isteyip elime aldığım hiçbir kitaba odaklanamadığım bir dönemde elime geçen Zaten, daha ilk sayfasından beni kendine çekti desem abartmış olmam. 29 saat içerisinde bitirdiğimi söylersem inanmanız için yeterli olur sanırım. :)

 Bir bölüm Güneş, bir bölüm Nil şeklinde ilerleyen kitapta bir karakterin hikayesini okurken diğeri neler yaşıyor acaba diye merak ederek çevirdim sayfaları. İlk olarak Güneş ile tanıştığım için sanırım, onun hikayesine daha çabuk adapte oldum. Güneş Arda ile ve Nil Hakan ile ilişkilerinde neler yaşayacaklarını, ne karar vereceklerini merak ederek, Güneş ve Nil'in birbirleriyle bağlantıları var mı ya da olacak mı heyecanı ile okuyup bitirdim.

Yazarımız Evrim Gürler, iki karakterinde yaşadıklarını, içinde bulundukları ruh halini o kadar başarılı bir şekilde anlatmıştı ki okurken kendimi onların yerine koyarken buldum. 

Mutlu olmak iki kadınında hakkı fakat yaşadıkları ilişkiler aldatmak olmaz mı? 

Gerçek hayatta böyle bir durumla karşılaşsak nasıl tepkiler veririz? 

Aldatmanın tam olarak karşılığı nedir? 

Bu durumda eşleri Tolga ve Ali'ye haksızlık yapmış olmazlar mı? vb birçok soruya yanıt aradım. Bulabildin mi derseniz, kısmen evet ama bunları paylaşmak kitaba dair çok büyük ipuçları içereceğinden bende kalsa daha iyi olur. :)

Güneş ve Nazlı'nın dostluklarından bahsetmeden yazımı sonlandırmak istemem. Birbirinden farklı iki karakterde olsalar da sorgusuz sualsiz anlaşmaları, birbirlerine destek olmaları çok hoş bir detaydı. 

Benim gibi bu tarz kurguları okumayı seviyorsanız şans verebilirsiniz. ♥ 

~~~~

"Yedek anahtarı hep bendedir.Hadi bakalım," dedi ve koltuklara kurulduk. Biner binmez bacağımın üstünde duran elimi tekrar tuttu.Dönüp bir süre bakmalara doyamadım. Lodosum, poyrazım olsa, dünyam bu vakitte dursa hiç şikâyet etmezdim. Sabah olmasa, ellerimiz gerçeklere dokunmasa...