Dangal | Film Yorumu

, , 14 comments


Filmin Adı : Dangal
Tür : Biyografi , Spor
Yönetmen : Nitesh Tiwari
Senarist : Nitesh Tiwari
Yapımcı: Aamir Khan, Kiran Rao
Vizyon Tarihi : 18 Ağustos 2017
Ülke: Hindistan 
IMDb Puanı: 8,5 /10
Oyuncular : Aamir Khan, Saakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh, Sanya Malhotra, Zaira Wasim, Suhani Bhatnagar 

Herkese mutlu akşamlar! ^^
Limonata Tadında Film Maratonu kapsamında Ruhuna Renk Kat bloğunun sahibesi Kübracım ile izlediğimiz Dangal filminin yorumu ile karşınızdayıım. ♥


 KONUSU 
Dangal gerçek bir hikayeden sinemaya uyarlanan bir film. Mahavir Singh Phogat güreşi çok seven hatta Hindistan bölgesel birinciliği bulunan bir güreşçidir. Fakat ailesinin isteği ve geçim sıkıntıları sebebiyle güreşi bırakıp çalışmaya başlar. Olimpiyatlarda ülkesini temsil edip birincilik hayalini ise doğacak erkek çocuğu ile gerçekleştirme planları yapmaktadır. Gelin görün ki doğan 4 çocuğu da kız olur. Üzülerek bu hayalinden vazgeçmeye karar verdiği anda büyük kızları Geeta ve Babita da güreşçi olma potansiyeli görür ve onları güreşçi yapmak için eğitmeye başlar. Altın madalyaya giden yolda Mahavir Singh Phogat ve kızlarının yaşadıklarını bizlere aktarıyor.



YORUMUM
Dangal filmini çekimleri başladığı zamandan beri merak ediyordum. Aamir Khan'ın izlediğim her filmini sevdiğim için büyük beklentim vardı.Dangal filmi gerek oyuncuları ile gerekse konusuyla bu beklentiyi kat kat karşıladı diyebilirim. 
Film başlar başlamaz Aamir Khan'ın kaslı vücudu dikkat çekiyor. Canlandırdığı Mahavir Singh Phogat karakteri zaman geçtikçe yaşlanıyor ve kilo almaya başlıyor. Filmin sonuna geldiğimizde ise kocaman göbeği ve kır saçları ile karşımıza çıkıyor. Öğrendiğim bilgilere göre film için 28 kilo almış ve karakterin gençlik halini canlandırabilmek için 20 haftalık bir süreçte bu kiloları tekrar vermiş. Oyunculuğu ile kendini çoktan ispatlayan Aamir Khan'ın karaktere ne kadar değer verdiğini gösteren bir durum bence.
Geeta ve Babita'yı canlandıran oyuncular Fatima Sana Shaikh ve Sanya Malhotra'nın profesyonel güreşçi gibi göründüklerini düşünüp güreşle alakaları olup olmadığını düşünmüştüm. Daha sonra öğrendim ki onlar da 6-7 ay boyunca güreş eğitimi almışlar. Bu gibi detaylar filme ve izleyiciye verilen değeri gösteriyor fikrimce.
Filmin vermek istediği mesajlar da çok anlamlıydı. Kadınların hayatta belli rolleri olduğunu düşünüp bunlar dışındaki şeylerde başarısız olacağı zihniyetindeki insalara adeta tokat gibi bir cevap veriyor.
Geeta ve Babita'yı kendi imkanlarıyla eğiten Mahavir Singh Phogat'ın sporculara verilen destekten yararlanmak için talepte bulunduğu sahnede aldığı cevaplar ile spora verilen değeri gözler önüne seriyor ve verdiği yanıt ile bu konuda büyük bir farkındalık yaratıyor.
Babaları tarafından aldıkları eğitim ile olimpiyatlarda büyük başarı kazanan Geeta ve Babita ise kadınların her alanda başarılı olabileceğini tüm dünyaya bir kez daha hatırlatıyor.


Mahavir Phogat ve kızları

Dangal filmini izlerken her türlü duyguyu hissettim diyebilirim. Şaşırdığım sahnelerde oldu kahkahalarla güldüğüm de. Gururla dolup hüzüne boğulduğum da.
Her detayından uzun uzun bahsetmek istiyorum aslında ama sizi sıkıp, izlemeyenlerin seyir zevkini kaçırmak istemediğim için bu kadar detayın yeterli olduğunu düşünüyorum.
Severek izleyip, verdiği mesajlardan ve gerçek hikayeden uyarlandığı için çok etkilendiğim bir film olması sebebiyle herkesin izlemesini tavsiye ederim. 



14 yorum:

  1. Amir Khan’ın tek bir kötü filmini bana söyleyin ya?Var mı?Nnnnneiiin never asla yok😎😂Bende çok severek izlemiştim kuzum.❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden kaçmazdı zaten bebek ❤️ Ve söylediklerine katılıyorum. Adamın her filmi birbirinden harika.. 😂

      Sil
  2. Gözume takılip duruyor bu film birgün kesin izleyecegim 🤓.Tisikkirler tatliş😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzle izle, pişman olmazsın kuzum 🤓 şimdiden iyi seyirlerr ❤️❤️

      Sil
  3. Amin Khan'ın filmlerini çok seviyorum. Her filminde ayrı bir mesaj veriyor, yüreklere çok güzel dokunuyor. Bu filmi de izlemeyi düşünüyordum ama unutmuştum. Sayende tekrar hatırladım. Kalemine sağlık. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ❤️ Aynı duyguları paylaşıyoruz. :)) Böyle bir hatırlatma yaptığım için sevindim! :D Şimdiden keyifli seyirler :)

      Sil
  4. Amir Khan gördüm və bu film yenə çox sevilib deyə düşündüm. Aktyorlar necə 20 üstü kilo alır və sonra həmin çəkisini verə bilor anlamıram. Biz 2kilo üçün nələr edirik 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, çok doğru bir tespit gercekten 😄😄 bu durum onun işini ne kadar önemsediğini gösteriyor bence 😉

      Sil
  5. Çok severek izlemiştim ben de bu filmi :) Deep sizi önermiş.Tabi ki takipteyim :)

    YanıtlaSil
  6. dangal çok güzzel bir filmdi gerçekten

    YanıtlaSil
  7. Aamir khan ın filimlerini çok severim.
    Hepsinde derin bir toplum incelemesi ve felsefe var . Çok başarılı . Bu filmi de izledim. İzlemeyen varsa kesin izlesin.
    3 idiot , Gajini pikey Pk ayrıca öneriler.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim, tavsiyelerinize katılıyorum.
      Ziyaretiniz için teşekkür ederim :)

      Sil