Kitap Evi - Enis Batur | Kitap Yorumu

, , 2 comments

Kitabın Adı : Kitap Evi
Yazarı : Enis Batur
Yayınevi : Sel Yayıncılık
 Sayfa Sayısı : 132
Baskı Tarihi : 5. Baskı - Ocak 2016

Herkese merhaba ve mutlu hafta sonlarıı! :)
Bu aralar okuma hızım azaldığı gibi, kitapları yorumlama hızımda düştü ne yazık ki. Geçen ay okuduğum kitaplar yorumlanmak için hala bekliyordu, daha fazla bekletmeden sizlerle paylaşmak istedim. ♥

Okumanın ayrılmak, içeriye çekilmek olduğunu söylememiş miydim, eminim en az bir kez söylemişimdir. Bütün evren kenarda durur, okurken. Bir Kitabın sayfaları arasına daldığınızda, ötekiler, sesleri ve sözleriyle kaybolurlar. Aydınlık, ılıman, korunaklı bir diyardasınızdır; karanlık, sert, ürkütücü bir yazının harfleri gözünüzün önünden akıyor olsa bile. Ondandır, ışığınızı söndürüp başınızı yastığa koyduğunuzda, sizi kuşatan gerçek dünyanın yerini daha gerçek bir dünyanın alacağını bilirsiniz. Böyle okumamışsanız hiç, siz henüz yaşamamışsınız demektir.

Enis Batur'un kitaplarından alıntıları ve hakkında yorumları çok sık görüyordum. İlgimi çektiği için 2 sene önce Tüyap Kitap fuarına gittiğimde almıştım fakat okumak bu seneye kısmet oldu. :)

Kitap Evi kitabında ana karakterimize gizemli biri tarafından çok zengin bir kitap arşivi olan kitap evi miras kalıyor. Bu haber karşısında şaşıran karakterimizin bu mirası kabul edip etmeyeceğine dair karar verme sürecini ve bu kitap evinin sırrını çözmesini okuyoruz diyebilirim.
Hepimizin hayali olan bu durumu kurgu olarak okuyacak olmak beni heyecanlandırmıştı ama beklentilerimi tam olarak alamadım. İçeriği edebi anlamda bilgilendirici öğeler barındırdığından dolayı epey zengin. Çok etkileyici kısımlarının bulunmasına karşın bir durumu anlatırken orta yerinde başka bir olay ya da anıya geçiş yapması okurken kopukluk hissetmeme neden oldu. Kitapta kullanılan bütün "şey" kelimelerinin tamamının bitişik olarak yazılmasından dolayı rahatsız olduğumu söylemeden geçmek istemiyorum.
Yazarımız edebiyat dünyasında katkıları olan değerli bir isim olduğu için tanışma kitabı olarak Kitap Evi'ni seçmem yanlış bir karar oldu diye düşünmekteyim. Bu sebeple başka bir kitabını okuyarak yeniden değerlendirmek istiyorum. Aranızda Enis Batur okuyanlar varsa hangi kitabını okumam gerektiğine dair yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. ^.^

2 yorum:

  1. heeey enis batur çok fazla yazıyo yaaaa, en çok kitap çıkaran yazar. gezi, deneme, şiir filan yazıyo işte.gülmekten ölmek, başkalaşımlar 1-10, kediler krallara bakabilir, gönderen:enis batur, bunlardan başlayabilirsiin. yalnız zor ve ağır bir yazar yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heeyy ^^
      Evet, ağır bir yazar olduğu için kitabı çözemedim diyebilirim aslında. Bu tarz anlatımlara alışık olmadığım için okurken zorlandım ama kıymetli bir yazar olduğu için hakkını vererek okumak istiyorum. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :* <3

      Sil