Radio Romance | Dizi Yorumu

, , 7 comments


Adı: Radio Romance | 라디오 로맨스
Tür: Romantik, Komedi
Yönetmen: Kim Shin-Il
Senarist: Jeon Yu-Ri
Bölüm Sayısı: 16
Bölüm Uzunluğu: 1 Saat
Yapım Yılı: 2017 – 2018
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore
Oyuncular: Yoon Doo Joon, Kim So Hyun, Yoon Park, Yura, Kwak Dong-Yeon, Ha Joon

Herkese merhaba! :)
Ben yine bir yoğunluk içine girip buralardan uzak kaldım. 2 haftadır doğru dürüst bilgisayarı dahi açamadığım ve sizlerden uzak kaldığım için çok üzülüyordum. Artık yeter dedim vee daha önce izlediğim dizilerden biri olan Radio Romance'ın yorumu ile geldim. ^^


KONUSU
Song Geu Rim küçükken annesi bir göz ameliyatı geçirir ve görme duyusunu kaybeder. Genç kız, bu olaydan sonra radyoda yazar olmaya karar verir. Ve bu hayalinin peşinden giderek bir radyoda baş yazar yardımcısı olarak çalışmaya başlar. Ne yazık ki işler umduğu gibi gitmez ve programı iptal edilir. Bu olaydan sonra radyoda çalışan yapımcı Lee Kang, Song Geu Rim'e baş yazarlık yapacağı bir program anlaşması sunar fakat bir de şartı vardır. Song Geu Rim ülkede çok ünlü bir oyuncu olan Ji Soo Ho'yu bu programın djyi olmaya ikna etmelidir. Hırslı olan genç kız, bu şartı yerine getirmek için harekete geçer fakat işler onun hiç kolay olmayacaktır. 

KARAKTERLER


Yoon Doo Joon, Ji Soo Ho karakterini canlandırmakta. Ülkede örnek olarak gösterilen zengin bir ailenin oğlu ve aynı zamanda listelerde zirvede yer alan başarılı bir oyuncudur. Herkes onun hayatına imreniyor olsa da genç adam için hayat epey zordur.


Kim So Hyun, Song Geu Rim karakterini canlandırmakta. İşini çok seven ve baş yazar olmak için her şeyi yapabilecek özellikte biridir. Hayat dolu oluşu ve samimiyeti ile ilgileri üzerine çektiğini söyleyebilirim. 


Yoon Park, yapımcı Lee Kang karakterini canlandırmakta. Çok başarılı bir yapımcı olsa da, alışılmışın dışında bir karaktere sahiptir. Kimseden çekinmeyen halleri ve etrafındakilere karşı takındığı tavırlar yüzünden pek sevilmeyen bir karakter olduğunu söyleyebilirim.


YORUMUM
Dizi çıktığı zaman Doo Joon'un rol aldığını öğrenince aşırı merak etmiştim. Çünkü Splash Splash Love dizisinde izleyip çok sevdiğim bir oyuncu olmuştu. Hemen izleme şansım olmasa da kardeşim Gonca'nın Dünyasından ın övgülerine daha fazla kayıtsız kalamadım ve izledim. 
İyi ki de izlemişim. ^^
Konu olarak çok farklılık göstermese de başarılı oyuncululukları ve olayların radyo üzerine kurulu olmasını sevdim. Radyo günümüzde pek fazla ilgi gören bir mecra olmasa da oradaki samimiyeti, gözle görülür olmasa da insanların hayatına dokunuşu ve arka planda neler yaşandığının izleyiciye aktarılması çok hoşuma gitti.
Oyunculukları değerlendirecek olursam Doo Joon adeta karakteriyle bütünleşmiş ve duygularını çok başarılı bir şekilde yansıtmıştı.
So Hyun'u daha önce birçok dizide yan rollerde izlemiştim. Genç yaşına rağmen başrolü hak ettiğini, rolün altından başarıyla kalktığını söyleyebilirim.
Yapımcı rolündeki Yoon Park yan rolde olsa da karakterinin özelliklerinden dolayı dizide aşırı çaba sarf etmesi gereken oyunculardan biri bana göre. Gördüğüm kadarıyla da elinden geleni yapmış. Sinir bozucu bir karakteri sevmeye başladığım düşünülürse oyuncunun başarısını kestirebilirsiniz bence. :)
Yan rollerde yer alan oyuncuları da başarılı buldum lakin tek tek değinirsem bu yazı sonsuza uzayacağından onlar hakkında detay veremiyorum ne yazık ki. 
Dizinin adından da anlayacağınız üzere romantik bir havada geçiyor. E haliyle de yakınlaşma sahneleri olmalı. Kim So Hyun'un yaşının küçük oluşundan mı, Yoon Doo Joon ile aralarındaki yaş farkından mıdır bilinmez bu sahneler minimum sayıda tutulmuştu. Buna bir sözüm yok lakin çekilen sahneleri sevemediğimi itiraf etmem gerekiyor. Romantik bir dizi çekiyorsanız hakkını vermelisiniz bana göre. İkili arasında bir soğukluk varmış da sahneler zorla çekilmiş gibi hissettim. Halbuki diğer sahnelerde kimyaları gayet tutmuştu.


Değinmek istemeden geçmek istemediğim bir diğer nokta ise dizide çalınan şarkılar. OST'lardan tutunda senaryo gereği radyoda çalınanlara kadar şarkıların neredeyse hepsi çok hoşuma gitti. Öyle ki şarkıları duyduğum an acaba hangi şarkı bu diye Shazam uygulamasını açıp hemen isimlerini buldum. ^^
***
Uzuun lafın kısacası "Hazır yaz gelmiş, ne güzel tatildeyim de şöyle minnoş, tatlış bir dizi bulup izleyeyim" diyorsanız Radio Romance tam size göre. ♥



7 yorum:

  1. Dizinin ismi çok tatlişmiş ya😍Dizinin müziklerini an itibariyle delicesine merak ettim gizom napacukkkk?🤔😁
    Anlatımını,yorumlamasını sevdigim emeğine saglık💕😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisi de tatlışşş 😍 dinletelim hemen Büş'ümm 😁😁
      Çoook teşekkür ederim bebişimm, öperingg 😘😘

      Sil
  2. İtina ile dizi izlemeye zorlanır :D :D Yorum güzel olmuş tatlış :)

    YanıtlaSil
  3. Ben dizi ismini nereden hatırlıyorum yaa sen kesin anlatmıştın aşkoş :D Yalnız OST'lara ilgimi daha çok arttırdın baya meraklandım yaaa :) Vee listeye eklenen bir dizim daha var sayende <3 (bir gün hepiciğini izlicem inanıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatmışımdır aşkoş :D Sevdim mi kendimi tutamıyorum malum :D :D izle izle, o listeye neler eklerim ben daha.. :))) Bir an önce başlasan da birlikte gıybetini yapsak :* ♥♥

      Sil
  4. Cik yok ya ben bu diziyi cok sevememistim ya 😛.

    YanıtlaSil