BTS ARMY Buluşması - Kadıköy CheongDo Kore Tatlı Kafe

, , 7 comments

Herkese merhaba! ^^
Bloğumun uzun süreli takipçisi iseniz Kore dizilerine ve BTS grubuna olan ilgimi biliyorsunuzdur. Bugün sizlere Kore mutfağından lezzetler deneyip, BTS grubu ve Kore hakkında sohbet ettiğimiz harika bir etkinlikten bahsedeceğim.




Beyaz Balina Yayınları yeni yayımladıkları BTS Kurşun Geçirmez İzcilerin Yükselişi kitabı için etkinlik düzenleyeceklerini ve bu etkinlikte BTS grubunun sevdiği Kore lezzetlerini deneyip bolca sohbet edeceklerini duyurunca bu etkinliği kaçıramam deyip kardeşim ile düştüm yollara.
İstanbul'da yaşamadığım için bir arkadaşımın yardımıyla Kadıköy'de bulunan küçücük ama tatlı bir mekan olan CheongDo Kore Tatlı Kafe'ye gittik. Hava yağmurlu olsa da bizi pek engelleyemedi. :))
Kafeye girdiğimizde Arzu hanım ve Burcu hanım gelenleri karşılamak üzere bekliyorlardı. Sıcak bir kucaklaşmanın ardından oturduğumuz an Nermin hanım ve kızı Nehir aramıza katıldı, daha sonra uzun süredir severek takip ettiğim ve daha önce kısacık görüşme fırsatı bulduğum nam-ı diğer Kitap Rüyası Asi yani Asiye abla aramıza katıldı ve böylece ekip tamamlandı. Hepimizin merak ettiği kitabı inceyip Kore lezzetlerini deneyimlemeye başladık. 3 çeşit yemek denedik. Bunlar Ramen, Kimbap ve Kimçi.



Ramen'i az çok biliyorsunuzdur. Marketlerde sosları ile birlikte satıldığı için ben de çokça alıp tüketiyorum fakat buradaki Ramen farklıydı elbette. Yeşil soğan, mantar ve bolca acılı Ramen'i yemekte epey zorlandığımızı itiraf ediyorum. Denemeyi düşünüyorsanız fakat acıya dayanamam diyorsanız tavsiye etmem açıkçası. Çünkü ben acı sevdiğim halde dayanamadım. :D



Kimbap ise fotoğrafta gördüğünüz suşiye benzeyen yemek. Yosunun içine yağsız ve tuzsuz pişirilmiş pilav, havuç, salatalık, yumurta vb. sebzeler ile yapılıyor. Benim gibi Kore hayranı arkadaşım yapıp bana da tattırmıştı ve sevmiştim. Burada servis edilen kimbabı da sevdim. En çok yediğim yemek o oldu hatta. Kardeşim ise tatlı bulduğunu ve sevmediğini söyledi. Anlayacağınız üzere sevip sevmeme durumu damak tadınıza bağlı. :)



Kimçi ise turp turşusu. Bizim turşularımıza benziyor diyebilirim. Lezzetliydi fakat Ramen gibi epey acılıydı. Yerken bolca su ve peçete tükettiğimizi söyleyebilirim. :D :D 



Yemeklerimizi denerken bir yandan da kitaplardan konuşmaya başlayınca zaman aktı gitti. Ama biz sohbete doyamadık ve yemeğin üstüne birer kahve içelim dedik ama bu kafede kahve bulunmadığı için başka bir mekana geçtik ve sohbetimize orada devam ettik. Ama her güzel şeyin sonu olduğu gibi bu güzel günde bitti.Güzel dostluklar ve anılar kaldı geriye.
Hem deneyimlerimi hem de bu güzel anıları sizinle paylaşmak istedim. Umarım okurken keyif almışsınızdır. ♥









7 yorum:

  1. Instagram aracılığı ile geldim bana da beklerim :)

    http://link.tl/1Qrgu

    YanıtlaSil
  2. Keyifli bir gün olmuş sizin için. Paylaşımlar çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. ayy kadıköyde kore yemekleri kafesi de açıldıııı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 seneden fazladır varmış sanırım ama ben İstanbul'da yaşamayınca geriden geliyorum :))

      Sil
  4. Bizim evin vazgeçilmezleri BTS grubu
    5 yaşındaki oğlum ablası sayesinde 2 yasından beri onlarla büyüdü 😂 özellikle suga ve rap mon hastası 😂😂😂 çantalardan swetlere kadar ev bts ile dolu
    Bu arada bende Facebook dan geldim
    Bloğuma bende beklerim
    Sevgiler 💞💞

    YanıtlaSil