Master's Sun | Dizi Yorumu

, , 4 comments

Adı: Master's Sun
Tür: Fantastik , Gerilim , Gizem , Komedi , Korku , Romantik
Yönetmen: Jin Hyeok
Senarist: Hong Jung-Eun, Hong Mi-Ran
Yapımcı: Kim Jin-Geun,Lee Young-Joon
Bölüm Sayısı: 17
Yapım Yılı: 2013
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore
Oyuncular: So Ji Sub, Gong Hyo Jin, Seo In Guk, Kim Yoo Ri, Choi Jung Woo, Kim Mi Kyung, Han Bo-Reum, Lee Jong Won



KONUSU
Tae Gong-Sil, geçirdiği bir kaza sonucu uzun süre komada kalır. Hayata geri döndüğünde ise hayaletleri görmeye başlar. Okulunda çok başarılı bir öğrenci olan genç kadın hayaletleri görmesi sebebiyle normal hayatına devam edemez. Kadere bakın ki bir gün tesadüfen karşılaştığı Joo Joong Woon'a dokunduğunda ona musallat olan hayaletler ortadan kaybolmaktadır. Kendisine bir kaçış yolu bulan Gong Sil, Joong Woon'un peşini bırakmamaya kararlıdır.
Dizi boyunca ikilimizin yaşadığı olayları konu alıyor diyebilirim.

KARAKTERLER


Gong Hyo Jin, Tae Gong Sil karakterini canlandırmakta.
Hayaletler ona musallat olduğu için düzgün bir hayat sürmeyi bırakın uyku bile uyuyamayan bu karakteri çok başarılı bir şekilde bizlere sunduğunu düşünüyorum. Özellikle de hayaletler bedenini ele geçirdiğinde bambaşka karakterlere bürünmesi oyunculuğunun başarısını kanıtlar nitelikteydi.
So Ji Sub ile de çok uyumlu bir ikili olmuşlardı bana göre. :)




So Ji Sub, Joo Joong Won karakterini canlandırmakta.
Kingdom alışveriş merkezinin başkanı olan karakterimiz geçmişte yaşadığı bazı olaylar sebebiyle kendini dış dünyaya kapamış. Sadece iş düşünen biri haline gelmiş. 
Tae Gong Sil hayatına dahil olduktan sonra epey bir değişiklik yaşadığını görüyoruz. 
So Ji Sub, bu karakteriyle bana biraz donuk gelmiş olsa da yine de severek izledim. Özellikle dizi boyunca yaptığı "Koco/Goco" hareketi unutulmazlarım arasına girdi. :))




Kim Yoo Ri, Tae Yi Ryung karakterini canlandırmakta.
Ünlü bir oyuncu ve model olan genç kadın, Tae Gong Sil ile sınıf arkadaşı olduğu dönemde onun gölgesinde kaldığı için özgüven sorunları olan bir karakter.
Yardımcı karakter olmasına rağmen severek izledim, özellikle Kang Woo ile olan diyalog ve sahneleri oldukça eğlenceliydi. :)






Seo İn Guk, Kang Woo karakterini canlandırmakta.
Kang Woo, Kingdom alışveriş merkezinde güvenlik şefi olarak çalışmakta, aynı zamanda Tae Gong Sil'in komşusu. Yakışıklılığı ve yetenekleri ile dikkatleri üzerine çeken genç adamında bazı sırları var.
Seo İn Guk'un dizilerini izlemediyseniz de benim dizi yorumlarından aşina olduğunuzu düşünüyorum. Son zamanlarda izlediğim çoğu dizi de bir yerlerden çıkıyor. :))
Zaten severek izlediğim bir oyuncu olduğu için bundan şikayetçi değilim elbette. :)




YORUMUM
Genelde dizileri çok fazla incelemeden izlemeye başladığım için bu diziye başlarkende sadece romantik bir şeyler izleyeceğimi düşünüyordum. Fakat konusundan anlayacağınız üzere pek öyle olmadı. :))
Özellikle ilk birkaç bölümde, hayaletler ve efektler ürkütücü diyebileceğim derecede yoğundu. Neyse ki diğer bölümlerde çok yoğun değildi de rahatça izleyebildim. 
Kurgu olarak da başarılı bulduğum bir yapım. Tae Gong Sil ve Joo Joong Won'un geçmişte yaşadıkları olayları öyle gizemli bir şekilde kurgulamışlar ki iki olay da açığa çıkana kadar meraktan çatladım. Gerçekleri öğrendiğimde ise bayağı bir şaşırdım.
***
Karakterleri yukarıda değerlendirdiğim için tekrardan uzun uzun yazmayacağım fakat oyuncu kadrosunun birbiri ile uyumu ve her birinin başarılı oyunculuğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Bir dizi ya da filmin başarılı olmasında kurgu kadar oyuncuların da önemi var bildiğiniz üzere :)
Uzun lafın kısacası birbirinden farklı türleri bünyesinde başarılı bir şekilde barındıran ve güzel bir seyir keyfi sunan bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim. :)
Yeni bir yazıda görüşene kadar hoşça kalın. ♥


Enn sevdiğim repliklerden biri ♥


Goco.. :D


Mimiklerin efendisi :))


Kalpkalpkalp..

4 yorum:

  1. çok sevilen dizilerden buuu izlemedim aklımda olsuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni izlediğimi söyleyince bayağı tepki almıştım ben de. Sen de fazla geç kalmadan izle Deepciğim :))

      Sil
  2. Kore dizileri listeme aldım...

    YanıtlaSil