Son Zamanlarda Okuduğum Kitaplar - 1

, , 12 comments

Herkese merhaba :)
Nasılsınız, gününüz nasıl geçti? Umarım her şey yolundadır. :)
Beni soracak olursanız iyiyim. Kitap bloğu olmama rağmen uzun süredir burada kitap yorumu paylaşmadığımı fark ettim. İnstagramda aktif olarak paylaşım yapıyor olsam da burada yazmaya vakit bulamadığım için arayı biraz açtım. Bu açığı kapatmak adına Son Zamanlarda Okuduğum Kitaplar başlığı altında topluca bir yorum yazısı hazırlamaya karar verdim. Çok detaylı yorumlar olmayacak fakat fikir sahibi olmanıza yetecek kadar anlatmaya çalışacağım. :)


En son paylaştığım Kurban Mı Cellat Mı? kitabından sonra okuduğum kitapları sizlerle paylaşıyor olacağım. 
Daha fazla uzatmadan başlayayım. :)


1) Kayıp Ada Vordonisi - Attila Şanbay
Puanım: 4/5
Burgazada da bir anda gizemli cinayetler işlenmeye başlanır. Bunların ardından yüzlerce yıl önce lanetlenip sulara gömülen Vordonisi adası bir gün yeniden gün yüzüne çıkar. Bu adadaki tuhaf yaratıklarda bir amaç için Burgazada'ya musallat olur. Hem tüm bu gizemli olaylarin sebebi nedir, çözüme ulaşabilecek mi? diye düşünerek merak içinde, hem de gerçekleşen olaylar sebebiyle epey bir gerilerek okudum. Yazarımız olayları gerçek mekanlar ve durumlar ile birleştirerek kurguladığı için çok daha gerçekçi bir hal almış. Bu konuda kendisini tebrik etmek istiyorum. Gerçekten çok başarılı bir kitap yazarak bizlere sunmuş. Gerilim türünü okumayı seven herkesin bu kitaba bayılacağını düşünüyorum. Kayıp Ada Vordonisi kitabını belirli bir yaş seviyesinin üstündeki herkesin okumasını tavsiye ederim. 👌



2) Yemezler Güzelim - Zeliha Eren
Puanım: 3,5/5
Bilişim İstihbarat Servisi serisinin 3. kitabı olan Yemezler Güzelim'de Zack ve Mila ikilisini okuyoruz. İkilinin tesadüfler sonucu bir araya gelmesi ve "büyük aşklar nefretle başlar" sözünü kanıtlar nitelikte olan aşk hikayesi var. Bunun yanı sıra Bilişim İstihbarat Servisinin başına gelen aksiyon dolu olaylara da şahit oluyoruz. Romantik, eğlenceli ve aksiyonlu kitapları sevenlere tavsiye edebilirim. Tabii önce serinin diğer kitaplarını okumanız gerekecek. :)



3) Ermiş - Halil Cibran
Puanım: 4,5/5
Ermiş kitabında bilge bir insanın kentinden ayrılırken orada yaşayan halk ile vedalaşma anını okuyoruz diyebilirim. Bu vedalaşma sırasında halk ondan aşk, dostluk, din, ölüm gibi çeşitli konular hakkında bilgilerini paylaşmasını ister. Her konuda fikrini paylaşan bilgenin söyledikleri hepimize birer öğüt niteliğinde. Yalın üslubu sayesinde bir çırpıda okunup bitiyor lakin içerisinde yer alan fikirler bir süre daha aklınızı kurcalamaya devam ediyor. Kurgu değilde kişisel gelişim tarzında kitap arayışında iseniz Ermiş'i kesinlikle tavsiye ederim. Benim gibi kişisel gelişim sevmeyen biri bile sevdiyse sizler daha çok seversiniz diye düşünüyorum. 😊



4) Mutlu Prens - Oscar Wilde
Puanım: 4,5/5
İçerisinde 5 kısa öykü bulunan kendisi de kısacık bir kitap Mutlu Prens. Hepsini severek okusam da kitaba adını veren Mutlu Prens hikayesinden çok etkilendim. Hikayelerin tamamı bencillik üzerine kurgulanmış ve ders verir nitelikteydi. Her birini okurken duygudan duyguya geçtim. Sinirlendim, mutlu oldum, duygulandım... Oscar Wilde, kendini ve kalemini ispatlamış bir yazar olduğu için benim yorumlamamın gereği olmadığını düşünüyorum. Tek söylemek istediğim kalemiyle tanışmanız gerektiğidir. Mutlu Prens bunun için çok güzel bir seçim olacaktır. Sayfa sayısının az olmasına karşın dolu dolu bir kitaptı bana göre. Küçükten büyüğe herkesin okumasını canı gönülden isterim.💜



5) So Ji Sub'un Yolu
Puanım: 4/5
Güney Kore'li oyuncu So Ji Sub'u dizi yorumlarımdan hatırlarsınız belki. (bkz. Master's Sun ) Ona ait bu kitabı çıktığından beri merak ediyordum. İnstagram'da takipleştiğim bir arkadaşım bana hediye edince okuma şansı buldum.
Ben biyografi türünde olduğunu düşünmüştüm fakat elime ulaştığında photobook olarak tabir edilen bu kitabın içerisinde bolca fotoğraf olduğunu gördüm. So Ji Sub'un ziyaret ettiği yerleri ve bu ziyaretler sırasında ona eşlik eden çeşitli meslek dallarından insanlar ile fotoğraflarını ve kısa notlarını içeriyor. Ciltli ve kuşe kağıt baskısıyla oldukça özenli bir şekilde hazırlanmış bir kitap gerçekten. Öyle ki ben okurken annem ve babamın dikkatini çekti ve ikisi birden kitaba bakarak "sen ne okuyorsun öyle ?" diye sordular. Ne kadar ilgi çekici olduğunu siz düşünün. 😄 So Ji Sub hakkında bilgi edinmek için okunabilecek bir kitap değil lakin yolculuğunda ona eşlik edip ziyarette bulunduğu yerleri görmek isterseniz okumanızı daha doğrusu incelemenizi tavsiye ederim. 💜



6) Dirilt Kalbini - Nouman Ali Khan
Puanım: -
Nouman Ali Khan'ın konuşmalarından derlendiğini düşündüğüm bir kitap. 
Nouman Ali Khan'ın İslam hakkındaki bilgileri, Kur'an ayetlerinin meali dışında bizlere anlatılmak istenen asıl mesajları güzel bir şekilde aktarıyor ve verdiği örnekler ile bu bilgilerin akılda kalıcılığını pekiştiriyor.  Bir nevi ders niteliğinde olsa da güzel üslubu sayesinde okurken onunla sohbet ediyormuş hissi uyandırıyor. Dinimizi daha iyi anlayıp, hayatımızı yönlendirebileceğimiz güzel bir eser olduğunu düşünüyorum. 



7) Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler - 1 
Puanım: 4/5
Birçok alanda dünyaya katkısı olmuş, birbirinden yetenekli 100 kadının öyküsünü kısacık ve masalsı bir anlatımla okuyucuya aktaran bir kitap. 
Birçoğunun öyküsünü duymuş olsam da kitabı okurken yepyeni bilgiler edindim. Hem gururlandım hem de cesaretlendim. Kadınların neler başaracağının kanıtı niteliğindeki bu kitabı özellikle kadınlar olmak üzere herkesin okumasını isterim. :)



8) Hissiz - M.A. Lemariz
Puanım: 4/5
Küçük yaşta yaşadığı bazı olaylar sebebiyle kadınlara olan güvenini ve ilgisini kaybeden Alexander sert davranışları sebebiyle şeytan lakabını almıştır. İstediği her şeyi acımasızca elde eden ve asla duygusal anlamda bir şey hissetmeyen bu adam, cennetten gelmişcesine masum olan Heaven ile karşılaştırıldığında neye uğradığını şaşırır. Küçük yaşta ailesini kaybettiğinden beri büyükbabası ile minik bir kasabada yaşayan Heaven da Alexander'ın büyüsüne kapılır. Birbirinden çok farklı olan bu ikili bir araya gelebilecek mi dersiniz? Hissiz kitabı ilk baskısından itibaren merak ettiğim hatta elimde de bulunan bir kitaptı fakat okuma fırsatım olmamıştı. Baskısı yenilenince daha fazla bekletmeden okumalıyım diye düşündüm. İyi ki de okumuşum. Yazarımızın kalemini Safir kitabını okuduğumda sevmiştim Hissiz kitabı ile daha da arttı. Türk yazarlar yabancı karakterler ile yazınca eğreti durur gibi düşünürüz ya hep o önyargıyı alt üst eden bir kalemi var gerçekten. Kurgusu olsun, anlatımı ve karakterleri olsun her şeyiyle sevdiğim bir kitap oldu. :)



9) Lucca - Seda Meydan

Puanım: 3,5/5
Karanlık dünyasında, sertliği ile nam salmış Lucca, hayatına ışık olacak Beau'yu görür ve onu görür görmez de aşık olur. Onunla evlenmek için elinden geleni yapar. Sonunda evlenirde. Güzelliği ile herkesi büyülemeyi başaran Beau ise bu ani evlilikten ve Lucca'dan kaçmak için çabalar. Fakat babası yüzünden bu evlilikten kaçamaz. Sonrasında nefret ettiği adamla evlenir ama... Hesaba katmadığı aşk onu da etkisi altına alıyor. 
Yazarımızın ilk kitabını okurken de anlatımını sevmiştim fakat Lucca'yı okurken daha bir etkilendim. Kendini çok geliştirdiğini düşünüyorum. Kurgusu olsun, karakterleri olsun beklentimin kat kat üstünde bir kitap ile karşılaştım. Şöyle ki yabancı karakterler ve yerler kullanmasına rağmen okurken yabancı bir yazar okuyormuş gibi hissettim. Beau ve Lucca'nın yaşadığı zorluklarla bezeli aşk hikayesini soluksuz bir şekilde okudum. Öyle ki sona doğru bitmesini istemedim ama her güzel şey gibi bitti. Siz de Lucca ve onun karanlık dünyasını merak ediyorsanız mutlaka okumalısınız.☺



10) Aşkın Kokusunu Aldım - Meral Kır
Puanım: 4/5
Sancaktar ailesinin güçlü kızı Serra'nın hikayesi Aşkın Kokusunu Aldım.
Serra ve genç sevgilisi Fırat'ın birlikteliği gündeme bomba gibi düşmüşken iki tarafın ailesi de onların ayrılması için elinden geleni yapar. Özellikle Fırat'ın abisi Barış Dağlı. Serra'nın hayatına dahil olan bu iki adam ile başına gelen aksiyon dolu, gizemli ve romantik olayları okuyoruz diyebilirim. 
Meral Kır, bu türün hakkını veren ve benimde çok sevdiğim yazarlardan bir tanesi. Sancaktar serisinin diğer kitapları gibi bu kitabını da severek okudum. Sizlerin de okumasını tavsiye ederim. :)

12 yorum:

  1. İnşallah okuyacağım.Harika tanıtım olmuş kalemine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Mükemmel tanıtımlar için teşekkürler. Bloğunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Çok güzel içerikler var. Sizi de bloğuma beklerim.
    https://aylakeditor.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz, çok teşekkürler. Hemen inceliyorum ben de. :)

      Sil
  3. Dolu dolu kitap yorumları.💕İsmin cismin yazılı olmasa bile bu yazıyı gördüğüm gibi “a ha bunu Gizom yazmış” derim😁
    Gözüme kestirdiklerim;
    -Kayıp Ada
    -Mutlu Prens
    -Hissiz
    -Asi kızlara uykudan önce hikayeler
    😍❤️

    Emeğine sağlık canımcım💕😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa sen benim canımsın kiii :*** ♥♥♥
      güzel kitapları seçmişsin gerçekten, özellikle Kayıp Ada sevdiğin tarzda bir kitap :) Teşekkür ederim Büş'üm ♥♥♥

      Sil
  4. burgazada, zeliha eren, sondaki seda. bunlar ilgimi çekti ne diyoooon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burgazada, gerilime kaçan bir türde. Bu tarz kitaplar seviyorsan kaçırma. Zeliha Eren'in kitapları romantik-komedi türünde oluyor. Çok vaovv olmazsın ama eğlenmek için okuyabilirsin. :)
      Seda Meydan'ın kitabı da aksiyon-romantik, kurgusuyla seni şaşırtabilir. :)
      Çok detayına giremiyorum spoi olur diye ama sen kitapçıya falan gidersen bir bak Deep'im :))

      Sil
  5. Zeliha Eren nedense okusam mı okumasam mı arada kaldığım bir tür. Geneli pek beğenmiyor kitabı. Oscar Wilde, Hakik Cibran okunmak için bekliyor. Meral Kır der ve susarım. Kesinlikle ne yazsa okurum dediklerimden. Seda Meydan'da alacaklar listemde. Hissiz offf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeliha Eren'in bu kitabı benim de beklentimi tam olarak karşılamadı. "Kafa dağıtmalık" tabir edebileceğim kitaplardan. :)
      Oscar Wilde ve Halil Cibran için yorum yapmak pek benim harcım değil gibi gelse de severek okudum diyebilirim. :)
      Meral Kır benim için de aynen. Ne yazsa okurum ve gözüm kapalı tavsiye ederim. :)
      Seda Meydan için şimdiden keyifli okumalar diyeyim o halde. :)

      Sil
  6. Ermiş ve Mutlu Prens okuyup beğendiğim kitaplardı. Diğerleri hakkında hiç bilgim yoktu. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil