Aşkın Nur Savaş | Yazar Röportajı

, , 10 comments
Herkese merhaba ve mutlu pazarlar! :)
Yılın son pazarını nasıl geçiriyorsunuz bakalım? :)
Bugün sizlerle 2018'in son yazısı olarak Pamuk Şeker Gibi, Mücevher Denizi ve Tozdan Düşler kitaplarının yazarı Aşkın Nur Savaş ile gerçekleştirdiğimiz röportajı paylaşmak istedim. Ben sorularımı sorarken çok keyif aldım, umarım sizlerde okurken keyif alırsınız. ♥

1) Röportajların klasik sorusu ile başlamak istiyorum, bize biraz kendinden bahseder misin? Aşkın Nur Savaş kimdir, yazarlık dışında günlük hayatında neler yapar? 😊 
Bol bol müzik dinler, kitap okur, kedisiyle ilgilenir. Tatlı yemeyi ve kahve içmeyi çok sever. Biraz çocuksu, romantik ve melankoliktir.

 2) Peki yazmaya ne zaman başladın ve nasıl karar verdin? 
İlkokul üçüncü sınıfa giderken sınıf öğretmenimizin günlük tutun demesiyle başladı. Yazmayı sevdiğimi fark ettim. İlk kurgularımı ise lise ikinci sınıfta oluşturmaya başladım. Yazmak benim için her şey demekti ve böylece kararımı vermiş oldum.
3) Çok erken başlamışsın 😊 Yazdıklarını birileriyle paylaşmaya nasıl karar verdin? Başından beri paylaşma düşüncen var mıydı yoksa sonradan alınan bir karar mıydı 🤔 
 Başında çok çekingendim ve böyle bir düşüncem yoktu. Çünkü annem dışında hiç kimse kitap yazdığımı bilmiyordu. Bir nevi kendimi gizliyordum. Sonra bir gün neden kurgularımı paylaşmıyorum diye düşündüm. Ya keşfedilmek için geç kalırsam dedim. Paniğe kapıldım adeta! Kız kardeşim de o sıralarda takip ettiği uygulamalardan biri olan Wattpad'i kullanmamı söyledi. O şekilde okurlarımla ilk kez tanıştım. Pişman değilim, iyi ki bana önermiş. :) 

4) Bence de iyi ki önermiş, yoksa sen ve kitaplarınla tanışma imkanımız olmayacaktı :) Kitapların demişken, yazdığın bu hikayelerin kitaplaştırılmasına nasıl karar verdin? Ve bu süreçte neler yaşadın bize biraz bahsedebilir misin? :) 
Kitaplaştırma işi gerçekten kolay bir süreç değil. Teklif geldi ve ben de değerlendirdikten sonra neden olmasın dedim. Bu süreçte hem üzüldüğüm hem de mutlu olduğum anlar oldu. Ne olacak falan derken kendimi yıpratmasam belki hiç stres olmayacağım ama... Huyum kurusun diyeyim pek pimpirikliyimdir. Bembeyaz kağıdın üstünde bile küçücük siyah nokta ararım. 😂
5) 😂😂 Peki bu zorlu sürecin sonunda ilk kitabın çıktığında ve eline aldığında nasıl hissettin? 💜 
 'Vay be! Kendimle gurur duyuyorum! Ama yolun başındasın! Çalışıp, kendini daha çok geliştirmelisin kızım!' dedim ve tabii ki çok mutlu olmuştum. 💜

 6)En merak ettiğim şeylerden bir tanesini sormak istiyorum.:) Yazarken nelerden ilham alırsın? Yazmak için belirli bir ortam mi hazırlıyorsun yoksa benim için hiç fark etmez, nerede olursa olsun yazabiliyorum diyenlerden misin? :)
Her şeyden ilham alırım. Dinlediğim bir müzikten, bir resimden ve en çok insanlardan.Huzurlu ve mutlu olduğum anlarda yazarım. Özellikle bir yer ya da ortam aramam. Bir de ek olarak sessizlik. 



7) Yazar kimliğinin dışında kitap okumayı sevdiğinden bahsetmiştin. Birazda o konu hakkında konuşmak istiyorum. Ne tarz kitaplar okumayı seversin? :)
 Fantastik, romantik, polisiye... Aslında hiç fark etmez. Kitabın konusunu sevdiysem ve akıcı bulduysam ne tarz olursa olsun okurum. 

8) İyi bir okur her türü denemelidir değil mi? :) 
Peki ne yazsa okurum dediğin ya da kendine idol olarak seçtiğin bir yazar var mı? 
Kendime idol olarak seçtiğim yazar Jane Austen. 

9) Okuduğun kitaplardan birisine girebilme şansın olsaydı hangisini seçerdin? 
Hıım 🤔 Çok güzel bir soru ama zor ya 😅 
Harry Potter olabilir. Büyülü bir dünyanın içinde onlarla olmak isterdim. 

10)Tüm kitaplarını henüz okumamış olsam da Tozdan Düşler kitabında birden fazla türü bir arada yazmayı başardığını fark ettim. Asla yazamam dediğin bir tür var mı peki? Yoksa yazar olarak da her türü denemek ister misin? 
Polisiye türü yazabileceğimi sanmıyorum. Şu anki durumum bilgi açısından buna müsait değil. Bir yazar olarak neyi yazamayacağını bilmek önemlidir. Polisiye türü için yeterli olduğumu düşünmüyorum. Ama kendimi bilgi yönünden hazır hissettiğimde denemek isterim. (Tabii bu deneyimi yalnızca kendime saklamak koşuluyla. 😅)

 Mor düşler: Benimle de paylaşabilirsiniz leydim 😅😅 

Aşkın Nur: (Peki ama başka kimse bilmeyecek. Şştt!)

11) Söz aramızda kalacak güzel leydim. 🤭 
Röportajımızın sonuna yaklaşırken kitaplarını henüz okumamış olanlar için kısaca anlatmak ister misin? 
Kısa sürmeyecek gibi üçü. Ne yapsak? Kendileri mi inceleyip karar verse acaba? Şöyle yapalım en iyisi! 
Mizah seviyorsanız Pamuk Şeker Gibi. 
Dram, romantizm seviyorsanız Mücevher Denizi. 
Fantastik, romantizm, komedi ve dram, yani her şey olsun ama masal tadında diyorsanız Tozdan Düşler tam size göre! 

12)Son olarak okurlarına neler söylemek istersin leydim? 
Onları seviyorum. Hem de çok seviyorum! Daha iyi işler ortaya çıkarıp onlara yepyeni dünyalar kazandırmak için çok sıkı çalışmaya devam edeceğim. İyi ki varlar, iyi ki hayatımdalar. Benim hayat enerjim ve ilham kaynağım onlar. 
Saranghaeyoo~ 💜💜💜 



ENLER 
 En sevdiğin kitap
 Çalıkuşu. 
En sevdiğin yazar
 Jane Austen. 
En sevdiğin film
 İyi, Kötü ve Çirkin. 
En sevdiğin kdrama
 Goblin.
 En sevdiğin şarkı – şarkıcı 
Set Fireto the Rain / Adele. 
En sevdiğin yemek 
Patates kızartması ya da patatesli diğer yiyecekler. 
En sevdiğin renk
 Mor ve mavi. 
En sevdiğin hayvan
 Kedi.



10 yorum: