Business Proposal Konusu ve Oyuncuları | Kore Dizisi

, , 30 comments

 


Tür: Romantik, Komedi
Yayıncı: Netflix
Bölüm Sayısı: 12
Bölüm Süresi: 1 Saat
Dili - Ülkesi: Korece - Güney Kore
Oyuncular: Ahn Hyo-seop; Kim Se-jeong; Kim Min-kyu; Seol In-ah

Business Proposal Konusu
Shin Ha-Ri'nin yakın arkadaşı Jin Young-Seo zengin bir ailenin varisidir. Young Seo'nun babası evlenmesini istediği için sürekli zengin erkekler ile görücü usülü randevular ayarlar. Bir gün yine babası bir randevu ayarlamıştır fakat Young-Seo gitmek istemez, Shin Ha-Ri ile anlaşma yaparlar. Ha-Ri onun yerine görüşmeye gidecek ve gelen damat adayını kendinden soğutarak kaçıracaktır. 
Damat adayı, Ha-Ri'nin çalıştığı şirketin Ceosu çıkınca ortalık karışır. Çünkü Kang Tae-Mu buluşmaya geldiği kişinin kendi şirketinde çalıştığından habersiz, dedesinin baskılarından kurtulmak amacıyla bu kızla evlenmeyi planlamaktadır. Planlar, söylenen yalanlar vs derken ikili anlaşma yapar. Dizide anlaşma aşamasına gelene kadar ve sonrasında yaşananları izliyoruz.

Business Proposal Oyuncuları/Karakterleri

Ahn Hyo Seop, Kang Tae-Mu karakterini canlandırmakta.
Yurtdışında okuduktan sonra ülkesine dönen Kang Tae-Mu büyükbabasının şirketi Go-Food'da Ceo olarak görev yapmaya başlar. Yakışıklılığı ve zekasıyla dikkatleri üzerine çeken bir karakter. Romantik dizi ve filmlerin tüm kadınları kendine aşık eden erkek karakteri. :)


Kim Se-jeong, Shin Ha-ri karakterini canlandırmakta.
Shin Ha-Ri, Go-Food şirketinde Gıda geliştirme üzerine çalışan genç bir kadın. İşinde başarılı ama şaşkın ve sakar. Borçlarını ödeyebilmek için para kazanabileceği bütün fırsatları değerlendirip arkadaşı Young-Seo'nun randevularına gidiyor. Kısaca romantik dizilerin klasikleşmiş kadın karakteri diyebiliriz Ha-Ri için. :)


Seol In-ah, Jin Young-seo karakterini canlandırmakta. Young Seo, babasının parasıyla yaşamak yerine kendi ayakları üzerinde durmak isteyen ve bunun için çabalayan bir karakter. 

Kim Min-kyu, Cha Sung-hoon karakterini canlandırmakta. Sung Hoon, Kang Tae-Mu'nun sekreteri. 
Young Seo ve Sung Hoon'u ikinci çift olarak izliyoruz. İlişkileri zengin kız-fakir oğlan klişesi olsa da çok tatlı bir çiftti. Onları izlerken en az başroller kadar keyif aldım. :)


YORUMUM;
Merhabalar ve mutlu akşamlar ^^
Bayram bitti ama yoğun geçtiği için buralara uğrayamadım bu sebeple gecikmeli olarak Ramazan bayramınızı kutlarım blog arkadaşlarım. :)
Bugün neredeyse 1 sene önce izleyip bitirdiğim ama yorumunu bir türlü paylaşamadığım bir dizi ile geldim. Ne demiş atalarımız; geç olsun güç olmasın eheh :)
Business Proposal, yayınlandığı dönemde çokça konuşulan ve sevilen bir diziydi. Sosyal medyada sıkça denk geldiğim için benimde ilgimi çekmişti fakat güncel olarak izlemeyip daha sonra izledim. Hatta izlemek aklımda yokken bir gün ne izlesem diye düşünürken, kardeşim bu diziyi seversin deyince izlemeye karar verdim. Romantik sever yanım böyle bir dizi bulunca kısa bir süre içerisinde izleyip bitirdim. :)
Konusundan ve karakterlerinden anlayacağınız üzere klasik bir romantik komedi dizisiydi. 
Ahn Hyo Seop, karizmatik bir oyuncu fakat sert ceo hallerini izlerken sert rollerin ona uygun olmadığını fark ettim. Biraz eğreti durmuştu, bazı sahnelerde rol yaptığı o kadar belliydi ki izlerken güldüğümü itiraf edeceğim. Dizi ilerledikçe tatlı, romantik aşık karakterin ona çok daha uygun olduğu kanıtlandı. Kim Se-Jeong ile tatlı bir çift oldular fakat bir şeyler eksikti sanki. İkinci çifti izlerken daha çok keyif aldım. Hem uyumları hem de romantizmi yansıtma şekilleri çok daha başarılıydı diye düşünüyorum. :)


Favori karakterlerimden biri olan dedeyi de eklemezsem yazım eksik kalırdı. Dizikolik oluşu ♥ Ben :)
Lee Deok Hwa, Kang Tae-Mu'nun dedesi karakterini canlandırıyor. Kore dizilerini izliyorsanız bir dizide muhakkak denk gelmişsinizdir. :)
Business Proposal'da çok tatlı bir dedeydi bence. Kang Tae-Mu ile sürtüşmeli gibi görünseler de birbirlerine ne kadar değer verdiklerini görüyoruz.

Genel anlamda değerlendirecek olursam beni yormayan, bölümleri art arda izlediğim bizim yaz dizilerine benzer havada tatlı bir romantik komediydi. Kesin izleyin diyemem ama benim gibi romantik bir şeyler izleyeyim diye düşünüp ne izleyeceğinize karar veremediğiniz bir anda şans verebileceğiniz bir dizi. 





30 yorum:

  1. This seems to be very funny - I think I would love a short break to be able to see something like this. Thank you for the review.
    I wish you happy Ramadan!
    HUgs :)

    YanıtlaSil
  2. Diziyi beğenmiştim ben de, eğlenceli ve kafa dağıtmalık bir diziydi :))

    YanıtlaSil
  3. El cine y las series coreanas siguen en plena forma y así lo muestras en tu emotiva reseña. Una recomendación muy a tener en cuenta. Gracias y abrazos desde España!

    YanıtlaSil
  4. Korean films are not shown in Russia. Thank you for sharing your impressions of this film.

    YanıtlaSil
  5. Gracias por la reseña. tomo nota, te mando un beso.

    YanıtlaSil
  6. Senin de geçmiş bayramın kutlu olsun. :)
    Romantik komedi türündeki Kore dizilerini seviyorum. Bu diziyi de görmüştüm ama izlemedim. Bu tip dizilerde ikinci çiftleri izlemek de keyifli oluyor gerçekten. :)

    YanıtlaSil
  7. Seems as if it might be ok.

    YanıtlaSil
  8. Ben de çok severek izlemiştim. Hatta geçenlerde blogta da yazdım ama bak dedeyi unutmuşum hiç paylaşmadım :)
    Senin de geçmiş bayramın kutlu olsun.
    Sevgiler ~~

    YanıtlaSil
  9. İzlerken eğlenceli vakit geçirdiğim dizilerden biri :) Yazınızı okurken tekrar kendimi izlesem mi derken buldum.

    YanıtlaSil
  10. Bu diziyi çok sevmiştim:) kalemine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  11. Senin de geçmiş bayramın mübarek olsuun :) Dizi yayınlandığı dönem gerçekten baya konuşulmuştu. Ama benim içimden izlemek hiç gelmedi. Hala daha gelmiyor :D İnşallah belki bir gün böyle romantik komedi canım çekerse izlerim :) Kalemine sağlıık.

    YanıtlaSil
  12. Geçmiş bayramını kutlarım. :) Karakterler çok uyumlu ve tatlı görünüyor. Kafa dağıtmak için izleyebilirim sanırım. 😀

    YanıtlaSil
  13. romantik komedi en sevdiğim tür, izleyebiliriim :)

    YanıtlaSil
  14. I didn't know this serie. Thanks for sharing.

    Kisses

    YanıtlaSil
  15. These kinds of romantic series make us forget the serious problems the world is going through! Have a nice week!

    YanıtlaSil
  16. I don't know it, so thank you for share it with us
    Have a nice day!!!

    YanıtlaSil
  17. Çok eğlenceli bir diziydi. :)

    YanıtlaSil
  18. Agradeço a partilha, mas sei que é uma série que dificilmente será vista em Portugal.
    Abraço amigo.
    Juvenal Nunes

    YanıtlaSil
  19. yes there are cliches but with realistic touch. i love it and the cast is so amazing. all the four leads are very good....

    YanıtlaSil
  20. Sounds like a fun show, like a classic Hollywood screwball comedy.

    I hope you enjoyed the holiday.

    YanıtlaSil
  21. Thanks for sharing.

    All the best Jan

    YanıtlaSil
  22. Thanks for sharing.

    All the best Jan
    https://thelowcarbdiabetic.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  23. Looks so nice.
    Thanks for sharing.

    https://www.galerafashion.com/

    YanıtlaSil
  24. Boa tarde, um excelente domingo e um bom início de semana. Confesso que não conhecia praticamente nada.

    YanıtlaSil
  25. It's a funny and romantic film, I like it

    YanıtlaSil