İstanbul Taksim Sergiler Part 2 | Casa Botter & Meşher

, , 17 comments

 

Merhabalar blogger arkadaşlarım,
İlkbaharın gelişini doya doya hissettiğimiz günlerde, yeni bir hafta ve Nisan ayının ilk gününü karşıladık. İlkbahar en sevdiğim mevsimdir. Şimdiden güzel enerjisi ile dolmaya başladım bile. :) Sizler nasılsınız? Umarım güzel enerjiler sizleri de etkisi altına almıştır. <3
Hatırlarsanız Şubat ayında ziyaret ettiğim sergilerle ilgili bir yazı paylaşmıştım. Eserleri çok beğenince bol bol fotoğraf çekmişim. Hal böyle olunca bu güzellikleri iki parça şeklinde paylaşma kararı aldım. Araya başka yazılar girince ikinci bölümü ancak paylaşabiliyorum. Benim için keyifli bir hatırlatma oldu, fotoğrafları sizlerde seversiniz umarım. <3 

CASA BOTTER
 Mercan Dede - Sen Potansiyellerle Doğdun Sergisi
4 Ocak- 4 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerle buluşan sergi "Dünyaca ünlü neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede’nin kişisel sergisi, olan değil olması gereken, görülen değil gizli tutulan, maruz kalınan değil arzu edilen, kabul gören değil içimizde ukde kalan anların peşine düşüyor.(alıntıdır)" 







MEŞHER 

Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisinin küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı üstleniyor. Ömer Koç Koleksiyonu’nda yer alan çeşitli nadide eserlerden oluşan sergi, İstanbul’un Osmanlı payitahtı olduğu, 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine uzanan bir zaman dilimini kapsıyor. Şehrin zengin bir görsel kaydı niteliğindeki sergide geniş açılı İstanbul manzaralarını gösteren tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100’ün üzerinde eser yer alıyor.(mesher.orgdan alıntıdır.)

26 Mart 2024'e kadar ziyaret edebilirsiniz. :)












17 yorum:

  1. İlkbaharı da sergileri de severim. :) Umarım güzel günler yaşadığımız zamanlar yaşarız. Sergi vs hala gezemedim, çok özledim. :)

    YanıtlaSil
  2. Gracias por acercarnos una exposición que sin duda es sobresaliente. Me encantó el sofá con los dos teléfonos. Abrazos desde España y feliz mes de abril.

    YanıtlaSil
  3. I really enjoyed the virtual tour. Thank you so much. It was a great adeventure. I have seen a lot of interesting items :)
    Hugs!!!
    Happy Spring! :)

    YanıtlaSil
  4. Tiene hermosas pinturas. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
  5. Loved the tour, those items are beautiful.

    YanıtlaSil
  6. güzelmiş, gitmediysen beşiktaştaki deniz müzesi de güzel :)

    YanıtlaSil
  7. it fosters a sense of community and connection, transcending language and cultural barriers to unite people through a shared appreciation for creativity and expression...

    YanıtlaSil
  8. Hello,
    I also love visiting exhibitions, seeing art is a habit I've always had! Beautiful photos, I loved seeing Turkish art!
    Have a nice week!

    YanıtlaSil
  9. I like spring.
    Great exhibition, beautiful photos.

    YanıtlaSil
  10. Very interesting art. Thanks for sharing.

    Kisses

    YanıtlaSil
  11. Beautiful photos.
    Thanks for sharing.

    YanıtlaSil
  12. Wow, everything is so beautiful! I hope the spring season is good to you <3
    the creation of beauty is art.

    YanıtlaSil
  13. Amazing photos!!!
    Everything look nice and creative
    Kisses ♥

    YanıtlaSil
  14. Wonderful. Thank you for the tour.

    YanıtlaSil
  15. Thank you for sharing this exhibition, I enjoyed seeing your photographs.

    All the best Jan

    YanıtlaSil