Answer Me 1988 (Reply 1988) | Dizi Yorumu

, , 8 comments

Dizinin Adı: Answer Me 1988 (Reply 1988) 
Tür: Romantik, Komedi, Gençlik 
Yönetmen: Shin Won-Ho
Senarist: Lee Woo-Jung 
Bölüm Sayısı: 20 
Bölüm Uzunluğu: 1 saat 30 dakika 
Yapım Yılı: 2015-2016 
 Dili: Korece 
 Ülke: Güney Kore 
Oyuncular: Lee Hye-Ri, Ryu Jun-Yeol, Go Kyung Pyo, Park Bo Gum, Lee Dong Hwi, Sung Dong Il, Lee Il-Hwa, Ryoo Hye-Young, Choi Sung-Won, Kim Sung-Kyun, Ra Mi-Ran

Herkese merhaba! :)
İzleyip bitirdiğim diziler epey birikmişken yavaş yavaş yorumlarını sizlerle paylaşsam iyi olacak diye düşündüm ve en sevdiklerimden bir tanesi ile karşınızdayım. 



KONUSU
Dizi,1988 yılında lise öğrencisi olan Deok Sun, Jung Hwan, Sun Woo, Dong Ryong ve ünlü Go oyuncusu Taek'in küçüklükten süregelen dostlukları ön planda olsa da aynı zamanda ailelerinin komşuluk ilişkileri, dönem koşulları vb birçok durumu işleyen dolu dolu bir konuya sahip.

KARAKTERLER

Deok Sun ve ailesi.
Lee Hye Ri, Deok Sun karakterini canlandırmakta. Okulda pek başarılı olmayan genç kız oldukça iyi bir karaktere sahiptir. Dans edip şarkı söylemeyi seven eğlenceye düşkün bir kişiliği var.


Jung Hwan ve ailesi.
Ryu Jun-Yeol, Jung Hwan karakterini canlandırmakta. Okulun en zekileri arasında yer alan genç adam sessiz sakin ve umursamaz görüntüsünün altında oldukça düşünceli ve sevgi dolu bir karakter taşımakta. En en en sevdiğim karakter kendisi <3


Sun Woo ve ailesi.
Go Kyung Pyo, Sun Woo karakterini canlandırmakta. Jung Hwan gibi okulun en çalışkan öğrencilerinden biridir. Babası vefat ettiği için ailesine çok düşkün olan genç adam mahallede örnek olarak gösterilen bir karaktere sahip.


Taek ve babası.
Park Bo Gum, Güney Kore'de çok ünlü bir Go oyuncusu olan Taek karakterini canlandırmakta. Annesi vefat edince içine kapanan genç adam Go oyunu dışında hiçbir şey yapmıyor desem yeridir.



Lee Dong-Hwi, Dong Ryung karakterini canlandırmakta. Okul müdürünün oğlu olan genç adam kişilik olarak çok iyi olsa da derslerinde pek başarılı değildir. Arkadaş grubunun eğlence kaynağı diyebilirim onun için.

YORUMUM
Answer Me 1988 dizisinin izlemek istememin tek sebebi Park Bo Gum'un yer alıyor oluşuydu. Ve dizi hakkında çok az bir bilgi ile izlemeye başladım. Başlarda gerek alışma süreci olduğundan gerekse bölümlerin uzun oluşu sebebiyle biraz sıkıldım fakat konuya ve karakterlere hakim olmaya başlayınca 1 buçuk saatte neymiş ki falan oldum. ^^
Bu tarz dönem yapımlarını çok sevdiğim için çabucak ısındım. Ve gerçek anlamda dolu dolu bir yapım olduğu için büyük bir keyif ile izledim. Sadece belirli bir karaktere odaklanmak yerine neredeyse tüm karakterlerin hikayesini izliyoruz dizide. Üniversite sınavına hazırlanmakta olan lise öğrencilerinin psikolojisini, arkadaşlık ve duygusal ilişkilerini, ebeveynleriyle yaşadıklarını, günümüzde yok denecek kadar azalmış olan komşuluk ilişkilerini, ailelerin yaşadığı maddi zorlukları, o dönemde Güney Kore'nin sosyal ve ekonomik yapısı, siyasi durumu gibi birçok olayı güzel bir şekilde harmanlanarak bizlere sunulmuş.
Dizinin başarılı olmasının en büyük unsurlarından biri tabii ki oyunculukların başarılı oluşu. Küçükten büyüğe tüm oyuncular karakterlerine öyle güzel bürünmüşlerdi ki izlediğim süre boyunca gerçek olaylara şahit oluyormuşum hissi uyandırdı bende.
O kadar çok etkilendim ki yakın çevremdeki herkese diziden ve karakterlerden uzun uzun bahsettim. Aslında sizlere de uzun uzun bahsetmek isterim fakat izlemeyenlerin seyir keyfini kaçırmamak adına burada kesmek durumundayım. Aranızda izleyenler var ise bana yazmanız yeterli, uzun uzun konuşabiliriz.^^
İzlemeyenlere de diyorum ki izleyin de sizinle de bu dizi hakkında uzun uzun sohbet edelim. <3

Not: Dizi 3 sezonluk Answer Me serisinin 3. sezonu olarak geçiyor. Diğer diziler Answer Me 1997 ve 1994 ile bağlantıları olmasa da bu detayı sizinle paylaşmak istedim. :)


Hobaa! oturmaya mı geldik? :D


Herkes Ra Mi Ran olamaz! ;)


Hala izlememekte kararlı mısınız? 


Bu gülüş de etkilemediyse, diyecek bir şeyim kalmadı! :D

8 yorum:

  1. Ben bu diziyi izlemeye başladığımda bölüm uzunluğunu 3 4.bölümden sonra fark ettim ama o kadar ailevi bir yapısı vardı ki beni tuttu başında bırakmadı :D .Yani demek istediğim benim gibi çabuk sıkılan birini bile başında tutabildi tamı tamına 1 saat 30 dk 20 bölüm boyunca :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanii seni başta sarmasaydı tahammül edipte izlemezdin bence :D

      Sil
  2. Öncelikle blogun çok ciciymiş. *-*
    Bu diziyi çok severek izlemiştim. Reply 1994 de güzeldir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim ^_^ <3
      1997'yi izledim ama bunun kadar sevemedim. Bir arkadaşımda 94'ü beğenmediğini söylemişti. İzlemeyi düşünmüyordum ama sen böyle deyince merak ettim :)

      Sil
  3. Park Bo Gum kalp kalp kalp :) *-*

    YanıtlaSil