Something About 1% | Dizi Yorumu

, , 8 comments


Dizinin Adı: Something About 1% | 1%의 어떤것 
Tür: Romantik, Komedi 
Yönetmen: Kang Cheol-Woo 
Senarist: Hyun Go-Woon 
 Bölüm Sayısı: 15 
Bölüm Uzunluğu: 40 dk 
Yapım Yılı: 2016 
 Dili: Korece 
 Ülke: Güney Kore
Oyuncular: Ha Seok Jin, Jeon So Min, Joo Jin Mo, Park Jin Jo



KONUSU
Lee Jae In, zengin, yakışıklı ve bir o kadar da kibirli bir iş adamıdır. Dedesi onu yola getirmesi için bir olay sonucu tanıştığı Kim Da Hyun adındaki öğretmen ile evlenmesini şart koşar. Eğer bu şartı yerine getirmez ise mirastan mahrum kalacağını öğrenen Jae In, bu anlaşmada bazı değişiklikler yaparak dedesini ikna etmeye çalışır. Birbirinden çok farklı olan bu ikilinin birlikte olma ihtimali %1dir. İmkansız gibi görünen bu ihtimal gerçekleşecek mi dersiniz? 
Not: Dizi, Hyun Go-Woon tarafından yazılmış 1%ui Eoddungut adlı romandan uyarlanmış. 

KARAKTERLER


Jeon So Min, Kim Da Hyun karakterine can vermekte. İyi kalpli bir öğretmen olan genç kadının hayatı hiç ummadığı bir anda tanıştığı adamın yüzünden epey karışıyor. 
So Min'i Running Man programındaki sunuculuğu sayesinde tanıdım. Oradaki davranışlarıyla sempatimi kazanması sebebiyle bu dizisini izlemek istedim. Dizideki oyunculuğunu da sunuculuğu kadar başarılı buldum. Canlandırdığı karakteri çok sevdim. Güzel yüreği olan herkese yardım etmeye çalışan etkileyici bir karakter, üstelik kendini de asla ezdirmiyor. Kibirli Jae In'ın üstesinden gelebilecek nitelikte bir kadın olması hoşuma gitti. Dikkatimden kaçmayan bir detay ise dizinin başında her şeyi unutan kız birkaç bölüm sonra bu hallerinden bir anda kurtuluverdi ne hikmetse! :D



Ha Seok Jin, kibirli adamımız Lee Jae In karakterine can vermekte. Yakışıklı ve zeki olduğu kadar kibirli ve umursamaz bir iş adamı. Geçmişindeki bazı olaylar sebebiyle kendinden başka kimseye güvenmiyor ve kaba davranıyor. Bu halleri bana biraz klişe geldi diyebilirim.
Seok Jin'i ilk kez bu dizide izledim ve ilk görüşte pek ısınamadığımı itiraf etmek isterim. Birkaç bölüm sonra bu fikrim değişti tabii. Karakteri çok başarılı bir şekilde yansıttığı için bolca (karaktere) sinir olduğumu da eklemek isterim. Kendini beğenmiş ve kimseyi umursamayan hallerden aşık olduktan sonraki yumuşama evrelerine geçişi çok iyiydi. Sevdik! :)



YORUMUM

Bu dizi hiç aklımda olmadan başladığım, hatta hiç beklentim olmadığı halde beni ilk bölümden kendine bağlamayı başarır nitelikteydi. Sanırım o anki ruh halime çok iyi geldiği için 2 gün gibi kısa bir sürede izleyip bitirdim. Konu olarak biraz klişe olsa da severek izledim. Güzel işlendiği sürece klişelerle ilgili bir sorunum olmuyor malumunuz. :)
 Dizi hakkında bir arkadaşımla konuşurken kurduğu bir cümle çok hoşuma gitti bunu da sizinle paylaşmak istedim. "Bu dizi çikolataya benziyor, izlendiğinde insanda tatlı bir his bırakıyor," dedi. Eğlenceli diyalogları ve tatlış romantik sahneleriyle gerçekten de çikolata tadındaydı. Az biraz entrika ve gizem eklemeleriyle merak duygusunu da işin içine ekliyor. Oyunculuklar da başarılı olunca içerikteki ufak tefek eksiklik ve hatalara göz yumabiliyorsunuz.
Benim tabirim ile çok bir şey vadetmeyen dizilerden bir tanesi. Bazen kafamız dağılsın diye bir şeyler izlemek isteriz ya o zamanlar için ideal bir yapım. Romantik-komedi dizi arayışınız varsa Something About 1% sizin için doğru adres efendim! :)

Bu kez bir farklılık yapıp diziden replikleri sizinle paylaşmak istiyorum. ^^


K-drama izlerken ve k-pop dinlerken biz ^^

***

***

***

***
Beni en çok etkileyen sahnelerden bir tanesi.
***
Not: @birlikteizliyoruz kardeşim ile birlikte izlediğimiz dizi, film vb. şeylerden beğendiğimiz replikleri paylaştığımız bir hesap. İlginizi çekerse bekleriz. :)
***
Mutlu akşamlar efendim. ♥


8 yorum:

  1. Benim enn minnoş dizim 😍😍 Bir günde bitirmiştim bee!O kadar harikaydı 💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. My Secret Romance'dan sonra en minnoş dizi olabilir bence de. ^^ <3

      Sil
  2. Çok tatlı bir dizi😊😊özellikle başrol erkek oyuncuyu ilk kez bu dizi sayesinde görmüştüm gerçekten rol yapabiliyor dedim bazen bazı romantik klişe karakterler Kore dizilerinde oyuncuya uymadığı halde giydirilmeye çalışılan kıyafetler gibi emanet dursa da bu dizi izlenilmeye değer ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir şekilde açıklamışsınız. Kesinlikle katılıyorum. :)

      Sil
  3. Gizocummmm bütün minnak kore dizilerini yemin ederim senden öğreniyorum az kaldı az benide yapaacaaagaaanız kore dizisi manyagaaa🙄😂😂💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşümmm <3 bu duruma çok sevindim canımcıımm :D bence bir sakıncası yok hatta sensiz eksiğiz, katıl aramıza bacıım :D :D <3 <3

      Sil