Shopping King Louis | Dizi Yorumu

, , 5 comments

Adı: Shopaholic Louis | Shopping King Louis | 쇼핑왕 루이
Tür: Romantik, Komedi
Yönetmen: Lee Sang-Yeob
Senarist: Oh Ji-Young
Yapımcı: Kim Sang-Ho, Kim Ho-Joon
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2016
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore
Oyuncular: Seo İn Guk, Nam Ji Hyun, Yoon Sang-Hyun, Im Se Mi
Herkese merhaba!
Başına işler gelen dizi yorumumla karşınızdayım. Tamamını hazırladığım yazının hepsini yanlışlıkla silip geri getiremeyince kendime saydırmalar eşliğinde yeniden hazırlıyorum. :(
Siz bunu okurken hazırlamış olacağım gerçi. Umarım seversiniz. ♥


KONUSU
Küçük yaşta ailesini kaybeden Louis, büyükannesi tarafından korunaklı şekilde büyümesi için Avrupaya gönderilmiştir. Başına bir şey gelmemesi için tüm her şeyi kısıtlanan Louis'in özgür olduğu tek şey alışveriş yapmaktır. Bundan oldukça keyif alan genç adam Alışveriş Kralı anlamına gelen "Shopping King" lakabını almıştır. Bir gün Kore'ye dönmesi gerekir ve büyükannesinin korktuğu olur. Kaza geçirip hafızasını kaybeden Louis'in yolu Go Bok Sil ile keşisir. Dizi ikilinin yaşadığı gizemli, eğlenceli ve duygusal olayları konu alıyor.

KARAKTERLER

Seo İn Guk, Louis karakterini canlandırmakta.
Büyükannesinin onu kaybetme korkusu yüzünden dünyadan izole olarak büyümüş genç adam adeta bir bebek gibi masum ve dünyanın kötülüklerinden habersizdir. Alışveriş yapmak onun için çok önemlidir. Öyleki hafızasını kaybetmiş olsa da alışveriş yapmayı asla unutmaz. 

Nam Ji Hyun, Go Bok Sil karakterini canlandırmakta.
Güney Kore'nin köylerinden birinde doğmuş ve ailesini küçük yaşta kaybettiği için büyükannesi ile yaşayan genç kız bir gün büyükannesini de kaybedince evden kaçan küçük kardeşini bulmak için Seul'a gitmeye karar verir. Dünyanın kötülüklerinden habersiz olan Bok Sil, başına gelen olaylara rağmen kişiliğinden ödün vermeyerek masumluğu ve yardımseverliği ile herkesi etkilemeyi başarır.

Yoon Sang Hyun, Cha Joong Won karakteri rolünde.
Modaya düşkün, işkolik ve kibirli gibi görünse de oldukça yardımsever ve düşünceli biri olan Joong Won, Go Bok Sil ile tanıştıktan sonra değişiklikler gösterir. Bu sayede onun saklamaya çalıştığı yönleri ön plana çıkıyor denilebilir.

YORUMUM
Eğlenceli bir dizi olduğunu düşünerek başladığım Shopping King Louis de birkaç bölüm sonra kdramaların vazgeçilmezi gizemli olaylar olmaya başlayınca daha çok beyin çalıştıran ve merak duygusuyla kendini izleten bir dizi oldu benim için. Bunların yanında eğlenceli sahneleri de vardı elbette. Özellikle yukarıda tanıttığım 3 karakterin bir arada bulunduğu sahneler eğlence garantili demem yerinde olur diye düşünüyorum.
3 oyuncuyu da daha önce izlediğim için bu diziyi izlerken oyunculukları konusunda hayranlığım arttı diyebilirim. Bu aralar bilinçli bir şekilde olmasa da Seo İn Guk'un yer aldığı dizileri ardarda izleyince ve Hello Monster'daki kibirli ve bilgili hallerinden sonra buradaki masum halleriyle kendine bir kez daha hayran bıraktı.
Suspicious Partner dizisiyle tanıdığım Nam Ji Hyun ise tam anlamıyla şoka uğrattı. Köyde yaşayan bir karakteri canlandırdığı için bronzlaştırmak amacıyla öyle bir makyaj uygulanmıştı ki ilk gördüğümde tanıyamadım desem yeridir. Oyunculuğu ise Seo İn Guk'u aratmayacak derecede başarılıydı. 
Yoon Sang Hyun, Joong Won rolüyle bana Secret Garden'daki Oska rolünü hatırlattı. Benzer karakterler olmasa da ikisini de severek izledim. Gerçekten farklı bir havaya sahip.



Dizi, şaşırtmacalı kurgusuyla beyin jimnastiği yapmayı sağlarken, eğlenceli ve romantik olayları ile de izlerken sıkmayan ve yormayan güzel bir denge sağlanmıştı bana göre.
"Beni çok yormasın ama klişeye de boğmasın" tarzında bir dizi arıyorsanız Shopping King Louis'i listenize ekleyebilirsiniz. Umarım sizde en az benim kadar keyif alarak izlersiniz. ♥



Hello Monster dizi yorumu için tık tık.
Suspicious Partner dizi yorumu için tık tık.

5 yorum:

  1. hımmm bu da aklımda olsuuun, bugünlerdeee your honor ve whats wrong with secretary kim? izliyom, ikisi de şeker :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. whats wrong with secretary kim? e başlamayı düşünüyorum ben de. Diğer diziyi duymuştum ama sen böyle deyince merak ettim ona da bakayım :)

      Sil
    2. kim çok minnoş dizi romantik komedi, honor da komedi, bir bak bakalııım :)

      Sil
  2. Eğlenceli diziler her zaman bir sıfır öndedir benim için. Bunu da kaydedelim.Blogu yeni keşfettim ama morun enerjisi çok samimi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmenize çok sevindim, hoş geldiniz. :) Umarım severek izlersiniz.

      Sil