Kurban Mı Cellat Mı? - James Tucker | Kitap Yorumu

, , 1 comment

Kitabın Adı : Kurban Mı Cellat Mı?
Özgün Adı : Next of Kin
Yazarı : James Tucker
Çevirmeni : Esra Yüksel
Yayınevi : Arkadya Polisiye
Sayfa Sayısı : 462
Baskı Tarihi : Temmuz 2018
Seri Sıralaması : Detective Buddy Lock Mysteries #1


"CELLADIN GAZABINI YENEBİLECEK TEK ŞEY KURBANIN YAŞAMA İNADIDIR."

Herkese merhaba ^^
Bugün size Temmuz ayının sonunda okuyup çok etkilendiğim Kurban mı Cellat mı kitabından bahsetmek istiyorum. (Evet,epey gecikti  farkındayım ama ancak fırsat bulabildim ^^ )
Arkadya Polisiye'nin en yenisi olan bu kitabın kapağını gördüğümde hem ürkmüş hem de çok merak etmiştim. Hal böyle olunca fazla bekletmeden okudum ve iyi ki de okumuşum. Çünkü gerçekten türünün hakkını veren bir kitaptı.
Yeni yıl kutlamaları yapan Brook ailesi için kabusa döner. Baltalı katil tarafından katledilen aileden kurtulan tek kişi küçük Ben olmuştur. Bu olay ile ilgilenmesi için gönderilen Dedektif Buddy Lock, Ben'i katilden koruyabilmek için sevgilisi ile yaşadığı eve götürür. Ama eli baltalı katil elbette boş durmayacaktır. Katilin sıradaki hedefi kim, Ben kurtulabilecek mi,  Dedektif Lock bu olayı çözüp katili yakalayabilecek mi? soruları eşliğinde büyük bir merak içinde okuduğum bir kitap oldu. 
Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen kurgu konusunda o kadar başarılıydı ki olayların gidişatını ve katili tahmin etmekte epey zorlandım. Hatta katilin kim olduğunu öğrendiğimde büyük bir şok geçirdim. Kitapta neredeyse herkesten şüphelenmiştim ama gerçek katil olan karakterden hiç şüphe etmemiştim. Birbiri ardına meydana gelen olaylar ve esrarengiz ölümler sebebiyle merak ve heyecanla okuduğum bu kitap sayesinde bu türü biraz daha sevdiğimi fark ettim ve Dedektif Buddy Lock'un yeni maceralarını büyük bir merakla bekliyorum. Polisiye-gerilim türünü seven okurların kaçırmaması gereken bir kitap olduğunu ve bu türe başlamak isteyenler için de güzel bir seçim olacağını düşünüyorum.

**ALINTILAR**

"Bir insanın içinde intikam almak arzusu varsa, onu iş başına getirmek, bir delinin eline kılıç vermekten farksızdır."
***
Trevor masadan kalkıp Ben'e baktı. "Annem senden uzak durmak gerektiğini söyledi. Yani burada olmamam gerekiyor. Senin yanında olamam." 
Ben kapıdan çıkıp caddenin insan selinde kaybolan arkadaşının arkasından bakakaldı. O masada ve bu dünyada yalnız kalmıştı. Yapayalnızdı. Başını pencereye çevirip dışarı baktı. Bu sayede kimse ağladığını göremeyecekti. Acısı kulakları sağır edecek dedi gürültülü olsa da gözyaşları sessizdi.

1 yorum:

  1. Merhaba bloglarıma destek olur musun? Link : https://derdimizkitap.blogspot.com/ - https://aleynacan05.blogspot.com/ :)

    YanıtlaSil