Saraydan Hikayeler Prens ve Muhafız & Kraliçe ve Gözde | Kitap Yorumu

, , 4 comments


Herkese merhaba!
Mayıs ayında okuduğum Selection serisinin novellası olan bu 2 kitabı yorumlamayı pek düşünmüyordum fakat instagramda yorum isteyip istemediğinizi sorduğumda büyük bir çoğunluğun istediğini öğrenince sizleri kıramadım ve geçte olsa bu kitapların yorumlarıyla karşınızdayım. :)


Saraydan Hikayeler Prens ve Muhafız
Yazar: Kiera Cass
Çevirmen: Derya İmer Aydınlık
Yayınevi: Dex
Sayfa Sayısı: 196
Seri: Selection 0,5 - 2,5
Bu novellada Seçim boyunca Prens Maxon ve Muhafız Aspen'in hissettiklerini kendi bakış açılarından okuyoruz. Bunlara ek olarak yazar ile yapılan söyleşi, karakterlerin soyağacı ve müzik listeleri bulunuyor.
Prens Maxon karakterini sevdiğim için onun seçim öncesinde ve sırasında neler hissettiğini, neler yaşadığını okumak, yeni detaylar öğrenmek güzeldi.
Muhafız Aspen için ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Serinin diğer kitaplarında da sevmediğim bir karakter olduğu için onun novellasını okurken sıkıldım.
Yazarın söyleşisini ve karakterleri hakkında verdiği detayları okurken de keyif aldım. Verilen müzik listesi de güzel bir düşünce olmuş fakat seri kitaplarını okuduktan sonra gördüğüm için üzüldüm. Bu detayı daha önce fark etseydim kitapları okurken dinlerdim diye düşündüm. 

Saraydan Hikayeler Kraliçe ve Gözde
Yazar: Kiera Cass
Çevirmen: Derya İmer Aydınlık
Yayınevi: Dex
Sayfa Sayısı: 136
Seri: Selection 0,4 - 2,6
Bu novellanın kraliçe kısmında biraz geçmişe gidip Kral Clarkson'ın Prens olduğu dönemde gerçekleşen seçim anlatılıyor. Kraliçe olan Amberly'nin seçim sırasında neler yaşadığını ve Clarkson ile ilişkisinin detaylarını okumak benim için keyifliydi.
Gözde kısmında ise Prens Maxon'ın gözdelerinden Marlee hakkındaki detaylar aktarılıyor. Prensin gönlünü kazanıp kraliçe olmaya geldiği sarayda kendi gönlünü başkasına kaptıran genç kızın bu ilişki sonucunda yaşadıklarını daha detaylı bir şekilde öğreniyoruz. Marlee de sevdiğim karakterlerden birisi olduğu için severek okudum.
***
Yazarın anlatımı diğer kitaplarda olduğu gibi sade ve oldukça akıcıydı. Novella oldukları için çok karmaşık bir kurgu yerine yormayacak ufak olaylar ile oluşturulmuştu. Elime aldığım anda çabucak okuduğum için tadına doyamadım ve bu sebeple ikisini peş peşe okuyup bitirdim. Seriye dahil olmayan bu kitapları okuma zorunluluğunuz yok elbette ama olur da okumayı düşünürseniz ilk 3 kitabı okuduktan sonra okumanızı tavsiye ederim. Çünkü ara kitaplar olduğu için diğerleri hakkında spoi yeme ihtimaliniz yüksek. :)

Serinin kitapları;
Beni Seç
Elit
Sonsuza Dek




4 yorum:

  1. Çok ilginç kitaplar merak uyandırıcı :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu seriyi çok merak ediyorum. Tatile gitmeden seriyi alsam mı ne yapsam. Bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatilde okumak için ideal bence. Kolay okunuyor. Merak ediyorsanız eğer şans verebilirsiniz bence. :)

      Sil