He is Psychometric | Dizi Yorumu #Kore

, , 19 comments

Adı: He is Psychometric | 사이코메트리 그녀석
Tür: Romantik, Komedi, Gerilim, Gizem, Fantastik, Gençlik
Yönetmen: Kim Byung-Soo
Senarist: Yang Jin-A
Bölüm Sayısı: 16
Bölüm Uzunluğu: 1 Saat
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore
Oyuncular: Park Jin Young(GOT7), Shin Ye-Eun, Kim Kwon, Kim Da Som, Noh Jong-Hyun,Jang Eui-Su

Herkese merhaba! :) 
Görüşmeyeli nasılsınız? Hayat nasıl gidiyor? 

  • Benim için her şey yolunda. Ramazan dolayısıyla bolca dizi izleme fırsatım oluyor. Sizler için bir sürü tavsiye biriktirdim. Bunlardan ilki ve benim favorilerimden biri olan He is Psychometric dizisinin yorumu ile karşınızdayım. :) 



KONUSU
Küçükken geçirdiği bir kaza sonucu psikometri(bir nesneye ya da insana dokunduğunda geçmişine dair bilgiler edinebilme) yeteneği kazanan Lee An'ın birlikte büyüdüğü Savcı Kang Sung Mo ve daha sonra onlara dahil olan Yoon Jae In ile bu yeteneğini geliştirerek küçük yaşında ailesini kaybetmesine sebep olan yangının arkasındaki sırları çözmek için verdikleri uğraşları ve yaşadıkları olayları konu alıyor.

KARAKTERLER
Park Jin Young, Lee An karakterini canlandırmakta.
Lee An, küçükken ailesini kaybettiği yangından Kang Sung Mo sayesinde kurtulmuştur. Psikometri yeteneği sayesinde savcı Kang'ın davalarında suçluları bulabilmesine yardım eder. Aynı zamanda bu özelliğini daha da geliştirerek ailesini kaybetmesine neden olan yangına sebep olan kişiyi bulmayı amaç edinmiştir.
Biraz saf bir karakter olsa da çevresindekilerin destekleri ile birçok olayın üstesinden gelmeyi başarıyor.


Shin Ye Eun, Yoo Jae In karakterini canlandırmakta.
Lee An ile yolları lise yıllarında transfer olduğu okulda kesişir. Fakat geçmişe dair gizlemek zorunda olduğu bir şey yüzünden okuldan gitmek zorunda kalır. Birkaç sene sonra polis memuru olarak Lee An ile yeniden karşılaşır ve psikometri yeteneğini geliştirmesi için onunla çalışmaya başlar. Bu ilişki zamanla duygusal bir hal alarak aşka dönüşür.



Kim Kwon, savcı Kang Sung Mo karakterini canlandırmakta.
Soğuk ve mesafeli duruşuyla gizemli bir karakter ama öyle tatlı ki.. İlk gördüğüm andan itibaren hayranlıkla izledim desem yalan olmaz. :D
Zekasına da ayrıca hayran oldum. Dizide beni en çok şaşırtan karakter oldu. Ona dair söylemek istediğim çok şey olsa da ciddi anlamda spoi olacağı için susmak zorundayım...



Kim Da Som, özel dedektif Eun Ji Soo karakterini canlandırmakta.
Babası polis olduğu için bu mesleği seçen Ji Soo aynı zamanda savcı Kang ile birlikte çalışmaktadır. Üniversite yıllarından beri arkadaş olduğu Kang Sung Mo'dan hoşlanaktadır. Bana göre dizinin en masum karakteriydi. 



YORUMUM
Park Jin Young, sevdiğim kpop gruplarından GOT7'da yer aldığı için bu dizide yer aldığını öğrendiğim andan itibaren çıkmasını bekliyordum ve başlar başlamaz ben de izlemeye koyuldum. Diziye dair hiçbir şey bilmeden başlamış olsam da daha ilk bölümden bağlandım.
Başlangıçta romantik komedi ağırlıkta gibi görünse de konu ilerledikçe aksiyon-polisiye yoğunlaştı ve daha heyecanlı bir hal aldı. Güncel olarak takip ettiğim için bir sonraki bölümü beklerken meraktan çatladım desem yeridir.
Geçmişteki olaya dair ipuçları verilse de bir o kadar da şaşırtıcı olaylar yaşanıyor. Bu anlamda beni tatmin eden bir senaryosu vardı.
Oyuncuların kimyaları çok güzel tutmuştu bence. Çoğunu ilk kez izliyor olsam da hayran oldum, özellikle savcı Kang'cığımı gördükçe fangirl damarlarım kabardı durdu. Öyle ki diziyi izleme nedenim Park Jin Young bebeğim ikinci planda kalıverdi. ♥
Ama onun oyunculuğuna da hayran kaldığımı söylemeden edemeyeceğim. İzlerken gerçekten psikometri yeteneğine sahipmiş gibi hissettiğim, bazen de ben böyle bir yeteneğe sahip olsam nasıl olurdu diye düşündüğüm anlar oldu. 

!!SPOİLER UYARISI!!
Dizide beni çok etkileyen yerlerden bahsetmeden yorumum eksik olurdu diye düşünüyorum fakat bunlar ciddi anlamda spoiler içerdiği için dilerseniz buradan sonrasını okumadan geçebilirsiniz.
Savcı Kang'ın annesinin kimliksiz bir adam tarafından kaçırılıp 9 sene boyunca bir yerde kapalı tutulması ve çocuğunu burada dünyaya getirip büyütmüş olması beni çok etkiledi. Üstelik tüm yaptıklarına rağmen kimliği olmadığı için hiçbir ceza almadan ortalıkta dolaşabiliyor oluşu çok sinir bozucuydu.
Beni üzen bir diğer olay ise Ji Soo'nun ölümü oldu. Karakterini o kadar çok sevmiştim ki, mutlu olmasını beklerken umulmadık bir anda ona veda etmek beni gerçekten şoka uğrattı. Boğazımda yumru ile kalakaldım.
SPOİLER BİTTİ.

Konusunda bahsettiğim olaylar bir şekilde çözüme ulaşsa da dizi sanki devamı varmış hissi uyandıran bir sona sahipti. Severek izlediğim ve favorilerim arasında sayacağım bu dizinin devamı olsa hoşuma giderdi doğrusu ama konu olarak ne kadar bağlayıcı olur bilemiyorum. :)
Kurgu olarak farklı ve başarılı bulduğum He Is Psychometric dizisini sizlere de canı gönülden tavsiye ederim. Bittiği için benim gibi bekleme derdiniz olmadan rahatça izleyebilirsiniz. :)
***
Sizlere GOT7 grubundan JB ve Yugyeom (yani Jus2) tarafından seslendiren dizi OST'u Take ile veda ediyorum. Yeni yazıda görüşene dek, hoşça kalın! :)



19 yorum:

  1. ühühühühühühüh kalbi kırıldıııı! Ne güzel diziydi beeee ^-^

    YanıtlaSil
  2. Kore dizisi hiç izlemedim, çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Kore ve hint dizilerini hiç sevemedim. Sanirim yaşliyim onlara göre 😊

    YanıtlaSil
  4. yeni bir dizi daha öğrendim sayende :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Normal zamanda bile dizi izleyemezken Ramazan'da hiçbir şeye vakit olmuyor 2 çocukla...

    YanıtlaSil
  6. Herkes son zamanlarda konuşuyor Kore dizilerini fakat ilgimi çekemedi bir türlü benim. Yine de dizi öğrenmiş oldum, emeğinize sağlık.
    Bende yeni açtığım bloğumla aranızdayım, destek ve yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. heeeey yaaaa minnoşmuş belliiii :) alayım listeye bunu daaaa :) nasıl yetişcez kore dizilerineeee :) ben de şimdi pakistan ve malezya yazdım. bunlar da çokoş yaa. endonezya daaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett, kesinlikle bakmalısın :) Ooo sen bayağı farklı türlere açılmışsın, hiç izlemedim onları been :)

      Sil
  8. Imm şeyyy bissüürüüü izlenecek dizi var hepsini ve bunuda yaz tatiline bırakıyorum ben ya :(

    YanıtlaSil
  9. nedense kore dizilerine giremedim bir türlü....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginizi çeken bir diziden başlasanız gerisi geliyor. :))

      Sil
  10. başladııım, ilk bölüm o kaza şeysisiii :)

    YanıtlaSil