Tatlı Tesadüf (FBI/US Attorney Serisi 3) - Julie James | Kitap Yorumu

, , 12 comments

Herkese merhabalar :)
Bu aralar okuma hızım arttı, ben de bunu fırsat bilerek epeyce kitap okudum. Severek okuduklarımı da sizlerle paylaşmak istedim. Önceki yazımda FBI/US Attorney serisinin 2.kitabı Yakın Mesafe'nin yorumunu paylaşmıştım hatırlarsanız.  Severek okuyunca hemen serinin 3.kitabına geçtim. Tatlı Tesadüf'ü de bir çırpıda okuyup bitirdim. Hadi gelin konusuna bakalım. :)



Yakın Mesafe kitabında Jordan Rhodes'ın hikayesini okurken ikiz kardeşi Kyle ile de tanışmıştık. Tatlı Tesadüf'de ise onun aşık olma hikayesini okuyoruz. 
Bu defa zamanda biraz yolculuk yapıp başlangıçta 9 sene öncesine gidiyoruz. Kyle ve Rylann üniversite yıllarında bir barda tanışıyorlar ve birbirlerinden çok etkileniyorlar. Fakat gelin görün ki bazı sebeplerden dolayı ilişkileri başlamadan bitiyor. Sonrasında zamanı ileri sarıyor ve kısmen günümüze geliyoruz.
Buradan sonrasına Yakın Mesafe kitabından  biraz aşinayız aslında. Twitter'ı hacklediği için hapse giren Kyle, ikizinin FBI ile yaptığı anlaşma sonucunda salıverilecektir. Katılacağı son duruşmada ise bir sürprizle karşılaşır.
FBI'da yardımcı savcı olarak çalışmaya başlayan Rylann'ın göreve başladığında katılacağı ilk dava, Kyle'ın davasıdır. 
Seneler geçmesine rağmen dava salonunda yeniden karşılaştıklarında ilk günkü etkiyle birbirlerine çekilirler. Sonrası ise biraz karışık. :))

~~~~
"Neden Rae'yle beni aldırmak için Dex'i gönderdin?"
İşte gerçeklerle yüzleşme anı gelmişti.
Kyle bu soruyu her zamanki gibi bir espriyle ya da iğneleyici bir yorumla geçiştirebileceğini biliyordu. Ama ortamdan, görünüşünden ve daha da önemlisi Rylann'ın bakışlarından etkilenerek alışıldık oyunlarından vazgeçmek istedi. Gözlerinin içine baktı.
"Çünkü dokuz yıl önce bardaki en güzel kadına asılmıştım ve bu gece hâlâ konuşmak istediğim tek insan o." 


~~~~


Yazarımız Kyle'ı, Yakın Mesafe kitabında zengin ve şımarık bir adam gibi göstermişti. Bu kitapta ise gerçek Kyle ile tanışıyoruz. Yakışıklı, zeki ve eğlenceli. Etkilenmemek mümkün değil elbette. Fakat gelin görün ki esas kızımızın kafası ve duyguları karışık. Yazarımız güçlü bir karakter oluşturmaya çalışmış fakat bir şeyler eksikti sanki.

Kyle ve Jordan'ın diyaloglarını okurken çok eğlendim. Önceki kitaplarda hikayelerini okuduğumuz çiftlerin hikayelerinin devamı az da olsa görmek beni mutlu etti.
Cameron ve Jake'i okuyalı çok zaman olduğu için ve Yakın Mesafe'de çook azıcık geçtikleri için bu kitapta onların ilişkisinin ilerlemiş halini okumak daha keyifli oldu açıkçası. :))

~~~~
"Benim yanımda olmak sana tuhaf geliyor mu?" Duraksayıp kadehini sallamaya başladı. "Yani sana o hafta sonu yaşanan kötü olayları hatırlatıyor muyum?"
"Hayır." Sesini alçalttı, Rylann'ın görmeye pek alışkın olmadığı ciddi bir ifadeyle ona baktı. 
"Senin yanında olmak, o hafta sonu başıma gelen tek güzel şeyi hatırlatıyor."
~~~~

Tatlı Tesadüf, önceki kitaplarda olduğu gibi tatlı bir hikayeydi. Diğer yorumumda da bahsettiğim gibi film tadında bir kitaptı. Ancak aksiyon bakımından biraz daha sakin geldi. Yazarımız romantik tarafa yoğunlaşmak istemiş sanırım. :)
Fakat bu durum beni rahatsız etmedi. Severek ve kısa bir süre içerisinde okuyup bitirdim. Serinin 3 kitaptan oluştuğunu sanırken, 4 devam kitabının daha olduğunu öğrendim. Bu duruma çok da sevindim. Ephesus Yayınları, çeviri için arayı biraz açmış olsa da umarım seriyi tamamlar, bizler de okuruz.
Romantik, eğlenceli, biraz da aksiyon içeren, okurken sizi keyiflendirebilecek kitaplar arıyorsanız bu seriye şans verin derim. ♥

~~~~
"Nihayet herkesin bana sorduğu soruya verecek iyi bir yanıtım var. Twitter'ı neden hackledığim sorusu. O zamanlar farkında değildim; ama seni tekrar bulmak için yapmışım." 
Rylann, ona yaslanıp parmaklarını gömleğine sardı. 
 "Bu, duyduğum en güzel suç işleme gerekçesi olabilir." Ona baktı; gözleri parlıyordu. 
"Ve biliyorsun, ben de seni seviyorum."
~~~~

Serinin Diğer Kitapları
1) Şeytan Tüyü
2) Yakın Mesafe (yorumu için tık tık.)





KİTABIN KÜNYESİ
Özgün Adı : About That Night
Yazarı : Julie James 
Çevirmeni : Mehtap Var
Yayınevi : Ephesus 
Sayfa Sayısı : 464
Baskı Tarihi : Ekim 2017
Seri : FBI/US Attorney #3 
Goodreads Puanı :  4,06 / 5 
Benim Puanım: 3,5 / 5



12 yorum:

  1. Uzun zamandır yabancı roman okuma fırsatım olmadı. Not aldım :) Teşekkürler bu güzel inceleme için :)

    YanıtlaSil
  2. Seri kitapları seviyorum, heyecanla bir sonraki kitabı beklemek çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum ama bekleme kısmı uzarsa sabırsızlık da artıyor ben de 🤭🤭

      Sil
  3. Selamlar sizi takipteyim sizde beni takip ederseniz çok sevinirm :) bu arada blogumda bir mim paylaştımda cevap verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoş geldiniz. Geleceğim ben de. :)
      Mimleri çok severim, kesinlikle cevaplayacağım.

      Sil
  4. Kitap kapagı oldukça çekici görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Birde benim okuma hızım artsa eskiden ne kadar çok okurdum şimdi konsantrasyon problemim var.

    YanıtlaSil