Av Dönencesi - Büşra Toraman | Kitap Yorumu + Alıntılar

, , 23 comments


Merhabalar.
Son zamanlarda dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan virüs sebebiyle bir şeyler yazıp paylaşmak pek içimden gelmese de #EvdeKal günlerinde bir şeylerle meşgul olmadan vakit geçirmek epey zor oluyor. Bu sebeple  Mart ayında etkinlikle okumayı planladığımız Kırmızı Başlıklı Kız serisinin ilk kitabı Av Dönencesi'nin yorumu ile geldim.



Ada, ailesi ve nişanlısı ile Uludağ'a tatile gitmiştir. Burada hiç beklemedikleri bir şey olur ve kurtların saldırısına uğrarlar. Bu saldırıdan sadece Ada sağ kurtulmuştur. Bir hastane odasında uyandığında ise bu olaya dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Yapayalnız kalan Ada, teyzesinin teklifi üzerine onunla birlikte Kanada'da yaşamaya başlar ve asıl olaylarımız böylece patlak verir. 
Buradan sonrası SPOİLER barındırabilir, uyarısını yapayım. :)
Kanada'da yaşamaya başladıktan sonra bir şekilde kurtlarla karşılaşan ve saldırılara dair bilgiler edinen Ada, bir anda intikam hırsıyla dolarak hiç tanımadığı kurtların arasında normal bir durum gibi dalıveriyor. Bu durumu biraz tuhaf bulduğumu söyleyebilirim. Kurtlar, hafızasının yerine gelmesi ve saldırının iç yüzünü öğrenmek için Ada'yı yanlarına aldıkları için onları daha yakından tanımaya başlıyoruz. 

Kurgulanan evrenle tanışma kitabı olduğundan birkaç küçük olay dışında sakin ilerleyen ama merak ettiren havası vardı. Kurtlara dair bilgiler öğrendikçe yazarımızın bu evreni kurgularken daha önce izlediğimiz/okuduğumuz şeylerden farklı olarak yazdığını fark ettim. Bu durum beni daha da heyecanlandırdı ve meraklandırdı. 
Karakterlere gelecek olursak Ada'ya pek ısınamadım ve daha fazla spoi vermemek adına örneklendiremesem de bazı davranışlarını saçma ve gereksiz geldi. 
Dawson namı diğer Cellat'ımız ise düşmelere doyamadığım bir karakter oldu. Bu aralar "kötü çocuk" sevdalısı oldum, hadi hayırlısı :D Onu tanımaya başladıkça daha bir sevdim. Bazı yerlerde söyledikleri ile kalbimi titretti. ^^
Diğer karakterlere karşı hislerim devam kitaplarında netleşecek sanırım, şuan için net bir şey söyleyemiyorum.
***
Ülkemizde fantastik türde yazarımız az sayıda olduğundan ve Büşra Toraman bu türde sevilen yazarlardan biri olduğu için kitaplarını merak ediyordum. Av Dönencesi, yazarımızın kalemi ile tanışma kitabım oldu. Kurguladığı evren ve detayları oldukça heyecan vericiydi. Ufak tefek eksiklikler olsa da beni aşırı derecede rahatsız etmedi açıkçası. Yukarıda da belirttiğim gibi evren ile tanışma kitabı olduğundan biraz ağır ilerlese de anlatımının akıcı ve merak uyandırıcı olduğunu söyleyebilirim.
Kitabın sonuna bakınca olayların daha yeni başladığını hissediyorum ve devamını okumak için sabırsızlanıyorum.
Fantastik türde kitaplarımızın artması ve yazarımıza destek olmak adına Av Dönencesi kitabını sizlere tavsiye ederim. 


ALINTILAR

Peratha başını iki yana sallarken gülümsedi. "Ada," dedi yumuşak bir sesle. Neredeyse onun için üzüldüğünü düşünecekti. "Bir adamı sevmekle onu sevmeyi sevmek çok farklı şeylerdir. Bir kahin değilim ama en iyi bildiğim şey Dawson'a aşık olmaktır. Bu yüzden geleceğin ne getireceğini görebiliyorum. Dawson'ı seveceksin. Bundan hoşlanmayacaksın ama kabullenmek zorunda kalacaksın."

~~~~~
"Bunu görmek zorunda mıydın?" dedi doğrulurken.
"Sorun değil," dedi Dawson ve Ada'nın saçlarını bıraktı. "Neden gülüyorsun?"
"Üstüm kan ve kir içinde ama sen saçlarıma bir şey bulaşmasını önlemeye çalışıyorsun."
"Saçlarını seviyorum."
"Beni sevmiyorsun ama saçlarımı seviyorsun, öyle mi? Kendine ait bir parçayı kıskanan tek kişi olabilirim."
"Ben de ölü bir adamı kıskanıyorum. Eşitiz bence."

~~~~
"Duyguların her zaman sana ait olmalı, tüysüz. Bazı şeyleri aceleye getirmek onun yeterince kök salmasını engeller ve ben anlık bir heyecan ya da duygu yığını değil, kökleri istiyorum."
"Kökleri ve daha fazlasını hak ediyorsun."

~~~~
"Hala anlamıyorsun, değil mi? Ben bir zindanın içindeyim. Tüm dünyayı gördüğümü sandığım küf kokulu ve karanlık bir zindan. Sen geldiğinden beri bir kapım, pencerem ve alabildiğim nefeslerim var. "

~~~~


KİTABIN KÜNYESİ
Kitabın Adı : Av Dönencesi
Yazarı : Büşra Toraman
Yayınevi : Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı : 528
Seri : Kırmızı Başlıklı Kız #1
Baskı tarihi: 4.Baskı - 2018
Goodreads Puanı: 4,40

23 yorum:

  1. Kalemine sağlık 😊 güzel bir inceleme olmuş ...

    YanıtlaSil
  2. Ben de okuyacağım inşallah kendime hedef koydum farklı türlerde okumaya çalışacağım her ayyy :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir seriye benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamını henüz okumasam da öyle olduğunu düşünüyorum :)

      Sil
  4. Güzel bir seri gibi duruyor. İlerleyen zamanlarda okurum belki :) Teşekkürler inceleme içiin

    YanıtlaSil
  5. Onda da kırmızı başlıklı kız, kurt vs vardı, benzetmekte haklısın :))
    Bu seriye de şans vermelisin bence :)

    YanıtlaSil
  6. okmadım ama sevdim konusunu, okuyabiliriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değişik kitaplar arıyordun, bu seri de olabilir evet :)

      Sil
  7. güzel bir seriye benziyor. Keyifli saatler olsun

    YanıtlaSil
  8. Bu yazarın bir de Zincirlenmiş Kalpler kitabı var onu merak ediyorum ben de, ama türk yazar olunca biraz mesafeliyim bir gün belki okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o da diğer serisine ait kitap. Bence şans verilebilir, ön yargılı olma , biz destekledikçe yazarlarımız da cesaretlenir :)

      Sil
  9. Kurtlar her zaman ilgimi çekmiştir bu yüzden daha çok merak ettim. Yorumlarını takipteyim. Seriyi bitirince önerine göre okumak isterim bende :) Emeğine sağlık canımcım❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam kitapları gelecekmiş diye duydum, kim bilir ne zaman biter. :) Ama okudukça paylaşırım canımcım, teşekkür ederim :) ♥

      Sil
  10. Konusu çok ilginç🤩Anlayım için teşekkürler😊

    YanıtlaSil
  11. Büşra Toraman'ın kalemini ben de çok merak ediyorum. Yorumun bende ilgi uyandırdı, okunacaklar listeme alayım *-*

    YanıtlaSil