İzlediğim Filmler #Nisan2020

, , 53 comments

Merhabalar ^^
Bu ay kendimi bile şaşırtarak epeyce film izledim. :))
Film arayışında olanlarınız için fikir olur düşüncesiyle sizlerle paylaşmak istedim. 


Küçük Cadı Kiki (Kiki's Delivery Service)
Tür: Animasyon, Macera
Süresi: 1 saat 43 dakika
Konusu:  Kiki, filmin adından da anlayacağınız üzere bir cadıdır. 13 yaşına giren cadılar ailesinden ayrılarak, cadılık yeteneklerini geliştirmek için kendini eğitmeye başlar. Meraklı ve heyecanlı cadımız Kiki de 13. yaşına girince kedisi Jiji'yi de yanına alarak ailesinden ayrılır ve şehre taşınır. Film bir pastanede teslimat işleri yapmaya başlayan tatlı cadımızın yaşadıklarını konu alıyor.
~~~~
Yorumum: Kiki ve kedisi Jiji'nin maceralarını izlemek çok keyifliydi. Heyecanlı ve meraklı küçük cadımızın samimi ve tatlı hallerini sevmemek elde değil zaten. :)
Animenin çizimleri de çok başarılıydı. Bu tarz filmleri izlemeye yeni başlamış olsam da Kiki'nin hep favorilerimde yer alacağını düşünüyorum. :)

Malefiz (Maleficent)
Tür: Fantastik, Macera
Süre: 1 saat 37 dakika
Konu: Uyuyan Güzel masalını bir de kötülüğün tarafından bakmaya ne dersiniz? Malefiz, görkemli siyah kanatlarıyla güzeller güzeli, masum bir peridir. Ta ki kalbini taşa çevirecek insan olan Stephan ile tanışana kadar. Aşık olduğu adam tarafından ihanete uğrayan Malefiz'in saf kalbi, kin ve öfkeyle dolar. Yaşadığı bu acı ve nefretiyle Aurora'yı 100 yıllık bir uykuya mahkum eder.
~~~~
Yorumum: Çok sık duyduğum bir film olsa da hikayesini tam olarak bilmiyordum. Televizyonda denk gelince ailecek izledik ve Malefiz'in hikayesi beni çok etkiledi. Ön yargılarımızı sorgulamaya ve insanların kendi çıkarları için yaptıkları kötülükleri görmemizi sağlayacak anlamlı ve masalsı bir filmdi bana göre. 

Leon (Sevginin Gücü)
Tür: Aksiyon, Dram
Süre: 1 saat 50 dakika
Konusu: Mathilda, üvey ailesi ile mutsuzluk içerisinde yaşayan küçük bir kızdır. Bir gün markete gidip geldiğinde ailesinin katledildiğini görür ve ölümden kaçmak için komşusu Leon'a sığınır. Leon ise kiralık bir katildir. Bu olaydan sonra ikilinin yaşadıklarını konu alıyor.
~~~~
Yorumum: Her Ay 1 Kitap 1 Film etkinliğimizin Nisan filmiydi. Çok sevilen bir film olduğu için beklentim fazlaydı fakat beklentilerimi karşılayamadı ne yazık ki. Bazı sahneleri ve müzikleri etkileyici olsa da bütünüyle beni kendine bağlayamadı. Bu kadar sevilen bir film olduğu için belki de benim için doğru zaman değildi diye düşünüyorum. :)


So I Married An Anti-fan
Tür: Romantik, Komedi
Süre: 2 saat
Konu: Dünyaca ünlü bir süperstar olan Hoo Joon ile gazeteci kızımız Lee Geun Yeong arasında bazı yanlış anlaşılmalar olur. Bu olaylar sonucunda Geun Yeong işinden olur. Kovulmasının sebebi Hoo Joon olduğu için onun anti-fanı olmaya karar verir. Anti-fan olarak yaptıkları ile yapımcıların dikkatini çeker ve Hoo Joon ile Geun Yeong'u bir programda bir araya getirirler. Birlikte zaman geçirmeye başlayan ikilinin birbirlerini tanımalarını ve yakınlaşmalarını konu alıyor.
~~~~
Yorumum: Kardeşimin okuduğu webtoondan uyarlama olduğunu ve başrolünde Chanyeol'ün olduğunu öğrenince anlık izlemeye karar verdik. Film ve oyunculuklar çok amatörce gelse de izlerken eğlendiğimi itiraf edeceğim. :)

Miracle in Cell No.7 (7.Koğuştaki Mucize)
Tür: Dram, Komedi
Süre: 2 saat
Konusu: Küçük Ye-Seung'un zihinsel engelli babası Yong Go bir yanlış anlaşılma sonucunda hapse atılır. Koğuş arkadaşları, Yong Go'nun kızına olan sevgisine dayanamaz ve küçük kızı bir şekilde koğuşlarına sokmayı başarır. Ye-Seung geldikten sonra bu koğuşta yaşanan bazen eğlendiren bazense hüzne boğan olayları konu alıyor.
~~~~
Yorumum: Aynı isimle ülkemizde de uyarlaması çekilen bu filmi çok merak ediyordum. Sevgili Akela ile sohbet ederken özgün hali harikaydı kesinlikle izlemelisin deyince ilk olarak Kore yapımını izlemeyi aklıma not etmiştim. Televizyonda verildiğini görünce kaçırmak istemedim. 
Dublajlı oluşu sebebiyle tam olarak yoğunlaşamasam da bir süre sonra alıştım. Ye-Seung'un koğuşa sokulması ve sonrasında yaşananlar eğlenceli gelse de filmin yarısından sonra yaşananlar beni çok hüzünlendirdi. Spoi vermek istemiyorum ama son kısımda öyle bir sahne vardı ki göz yaşlarımı tutamadım. Beni çok etkileyen bu filmin hakkını vermek için altyazılı olarak bir kez daha izlemeyi düşünüyorum.

Yüreğinin Sesi (Whisper of the Heart)
Tür: Animasyon, Romantik
Süre: 1 saat 51 dakika
Konusu: Ortaokulu bitirmek üzere olan Shizuku, kitap okumayı çok seven genç bir kızdır. Kütüphaneden aldığı kitapların içindeki kartlarda bu kitapları kendisinden önce hep aynı kişinin aldığını fark eder. Seiji Amasawa adındaki bu kişinin kim olduğunu merak edip araştırmaya başlayan Shiuzku, kendi hayatıyla ilgili de önemli şeyler keşfedeceği bir yolculuğa çıkar. 
~~~~
Yorumum: Kardeşim izlerken ona eşlik ettiğim bir filmdi Yüreğinin Sesi. Süresi kısa olsa da biraz sıkıcı geldi ve iki seferde izleyip bitirebildik. Karakterlerin kitaplarla iç içe oluşu hoşuma gitse de genel anlamda beni kendine bağlamayı başaramadı. 

***
Nisan ayında izlediğim filmler bunlardı. Sizler bu ay neler izlediniz? Listedekilerden izledikleriniz var mı? 
Gelin yorumlarda biraz sohbet edelim. :)

53 yorum:

  1. Melefiz tv de denk geldi az izledim.
    Bu ay bende motoral combat animasyon film izledim :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel filmler izlenmiş :)

    YanıtlaSil
  3. Kültür sanat etkinlikleri için bolca vakit bulabildiğimiz günlerdeyiz. Sıraladıklrının içinde Leon'u izledim yalnızca. Teşekkürler bilgilendirme için 😊🌷🤚.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu açıdan faydalı oluyor bizlere. :)
      Rica ederim :)

      Sil
  4. bir kısmını izledim :) diğerleri içinde teşşekür ederimç. Güzel filmlere benziyor. Bu listeleri gördükçe film izleme isteğim artıyor :)

    YanıtlaSil
  5. Küçük cadı kiki çok tatlı geldi 😊 kesinlikle izlemek isterim kalemine sağlık canım 😊

    YanıtlaSil
  6. Metafiz ve leon'u izlemiş. Hatta leon'u çok severim. 7. Mucizedeki koğuşun türk versiyonunu izledim. Baya bi ağlatmıstü. Aslını izlemek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leon'u bir ben sevemedim galiba :)
      Ben de Türk versiyonunu izlemedim henüz.

      Sil
  7. Leon 😊 Malefizi izlemiştim güzeldi...7. koğuştaki mucize onu kaçırdım. ya izliyemedim 😊 bir daha ki sefere inşallah teşekkürler emeğine sağlık canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım 😊
      Güzel bir filmdi, izleme fırsatın olur umarım 😊

      Sil
  8. Canımız Kiki en sevdiklerimizden😍 Kiki benim için de çok özel oldu. Yeri çok başka. Ya ya ya.. 7. Koğuştaki mucize der susarım. Bak yine hüzünlendim.. Leon ve Malefiz filmlerini izlemedim ama Malefizi izleyebilirim belki, merak ettim. Yüreğimin sesi filmini çok merak ediyordum ama yorumundan sonra kararsız kaldım. Bakalım uygun bir zaman bulursam moduma göre izleyebilirim :)
    Emeğine sağlık canım benim❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiki tatlıydı ya gerçekten 😍
      Malefiz'i seversin diye düşünüyorum. Yüreğinin sesi de tatlıydı ama bir şeyler eksik gibi geldi bana, sen seversin belki önyargı yaptırmıyım 🤭
      Teşekkürler canım ❤️

      Sil
  9. Kikiyi duymuştum ama izlemedim izleyim bari çok güzel olmuş tanıtım ❤️❤️

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar da benim listeme benzeyen bir liste neden acaba :D :D :D

    YanıtlaSil
  11. İçlerinden Malefiz ile Miracle in Cell No. 7'yi izlemişim. Kiki'yi izlemeyi de çok istiyorum umarım bu ay izlerim, bloglarda gördükçe heveslendim :))

    YanıtlaSil
  12. Leon en sevdiğim filmlerden bir tanesi.Listede görmek beni mutlu etti.

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler güzel öneriler için :))

    YanıtlaSil
  14. hepsi güzeel :) so ı married an anti fan izlemedim izlerim pekiii :)

    YanıtlaSil
  15. Malefiz begendigim bir filmdi, diğerlerini de izlemek isterim :)

    YanıtlaSil
  16. Hello!! thanks for your recommendations. I'm following you now.

    Blessings!!

    YanıtlaSil
  17. Güzel tavsiyelerde bulunmuşsun mutlaka bakacağım .

    YanıtlaSil
  18. Malefiz'i çok merak ediyorum ben de. *-*

    YanıtlaSil
  19. İyi günler, nasılsın? Brezilyalıyım ve blogum için yeni takipçiler arıyorum. Ben de seni takip edebilirim.
    https://viagenspelobrasilerio.blogspot.com/?m=1

    Beni takip ederseniz bağlantıyı bloguma gönderebilirsiniz ve sizi takip edeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bloğuma hoş geldiniz.
      Sayfanızı ziyaret edeceğim.

      Sil
  20. Miyazaki'yi çok duyuyorum, sen de önerdiysen tüm filmlerine bakarım canım :))
    Yüreğinin Sesi onun değildi, evet. O da tatlıydı ama bir şeyler eksik geldi bana.
    Miracle in cell no.7 başlangıcı şirindi, onu yansıtan bir afiş :) Malefiz güzeldi, vakit bulursan bak tamamına :)

    YanıtlaSil
  21. İyi günler, blogumu takip ettiğin ve 198 takipçim olduğun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Ben de takip etmeye başladım. Türkiye'yi özellikle Avrupa'dan Asya'ya İstanbul üzerinden gideceğini bilmek çılgınım. Boğaziçi Boğazı'ndan geçin.

    YanıtlaSil
  23. Kiki’s Delivery Service,Leon,Malefiz severek izlediğim filmlerdi.So I Married An Anti Fan ve 7. Koğuştaki Mucize’nin Kore versiyonunu çok merak ediyorum😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anti-fan beklentisiz izlersen keyif alabilirsin. :)
      7.koğuştaki mucize'nin Kore versiyonunu seven de var Türk versiyonunu da. Bakalım sen hangisini seveceksin :)

      Sil
  24. Malefiz ve Leon harikalardı :)

    YanıtlaSil
  25. Canım Malefiz <3. Güzel filmler izlemişsin. Dolu dolu :).

    YanıtlaSil
  26. Malefiz ve Miracle in Cell No.7 izlemek istediğim filmlerden ayrıca ben de Yüreğinin Sesi'ni çok sevemedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de güzeldi, umarım izleme fırsatı bulursun :)

      Sil