Kağıt Prenses (The Royals #1) - Erin Watt | Kitap Yorumu

, , 7 comments

 


"Birine böylesine güvenmek güzel bir şey olmalıydı. Benim güvendiğim tek insan artık yanımda değildi. Ölmüş ve gömülmüştü."

~~~~

Ella Harper, hayatını doğduğu andan itibaren annesinin peşinden oradan oraya sürüklenerek geçirmiş olsa da umudunu hiç kaybetmemiş, bir gün zorlukların içerisinden kurtulacağını hayal ederek yaşamıştır. Hayattaki tek dayanağı olan annesinin ani ölümüyle yapayalnız kalan Ella'nın hayatı, birden ortaya çıkan adamın varlığıyla tamamen değişecektir. 
Aniden ortaya çıkan bu adam, hakkında hiçbir şey bilmediği babasının arkadaşı olan Callum Royal, Ella'ya hayallerinin ötesinde kocaman bir malikane, özel okul ve yüklü miktarda harçlık ile rüya gibi bir hayat sunar. Bu rüyayı kabuse çevirecek  5 erkek kardeş bonusu ile. Hepsi birbirinden zalim ve bir o kadar çekici olsalar da, Ella'nın en büyük sınavı ondan kurtulmak için her şeyi yapabilecek Reed Royal'den başkası değildir.

"Zenginlik, ölçüsüzlük, aldatma ve her kapının ardında başka bir günahla, Ella Royal Malikanesi'nde tutunmak istiyorsa önce kendi yolunu bulmak zorundaydı."

~~~~

"Aileni kaybetmiş olabilirsin ama artık yalnız değilsin, Ella. Sen artık bir Royal'sın."

~~~~
Royal serisi, sosyal medyada sıkça karşıma çıkan ve okuyanların çoğu tarafından övgüyle bahsedildiği için merak ettiğim ve okumak istediğim serilerden bir tanesiydi. Bir arkadaşım hediye edince bekletmeden okudum ama yazı hazırlamak için fırsatım olmayınca sizlere bahsetmek bu zamana kaldı. :)
Kitap okumakta zorlandığım, kolay okunan ve kafa dağıtacak türde kitap aradığım dönemde okumaya başladım. Bu konuda beklentimi karşıladığını söyleyebilirim. Akıcı anlatımı ile kısa bir süre içerisinde okuyup bitirdim. Konusu itibariyle Gossip Girl, Elite vb popüler dizilere benziyor. İhtişamlı hayatlar, karmaşık ilişkiler ve entrika dolu bir seri. 
Kağıt Prenses kitabında Ella'nın Royal'lerin hayatına dahil olduktan sonra yaşadığı zorlukları okuyoruz. 5 Royal erkeği hayatlarına sonradan dahil olan, para avcısı olarak gördükleri bu kıza karşı savaş açmışken, Ella birde okulda hakkında çıkan dedikodular ve ona kurulan komplolar ile başa çıkmak için çaba göstermek zorunda kalır. Ona her türlü zorluğu çıkaran Reed Royal'e doğru çekilmesi ise onun için başa çıkılması gereken ayrı bir problem gibi görünüyor.
İtiraf etmem gerekirse konusu, olayların gidişatı klişe ve aşırı derecede tahmin edilebilir. Ama anlatımı akıcı olunca bu durum okurken beni rahatsız etmedi aksine çok rahat bir şekilde okudum. Kitaplarda cinsellik, madde kullanımı ve yasadışı dövüş gibi konulara yer verilmesine karşı değilim fakat bu seride özellikle cinsellik konusu aşırı yoğun şekilde ele alınmıştı. Küçükten büyüğe her karakter sürekli libidosu tavan yapmış şekilde dolaştığı için bir yerden sonra bu kadarı fazla yeter ama hissi veriyordu açıkçası. Kitaba dair beni rahatsız eden tek nokta bu olduğu için bahsetmek istedim. Geneline baktığımda keyif alarak okuduğum bir kitap ve seriydi.
Bu türde kitapları okumayı seviyorsanız ya da benim gibi kitap okumakta zorlandığınız bir dönemde, kafa dağıtmalık tarzda bir şeyler okumak istiyorsanız Kağıt Prenses ve Royal serisine şans verebilirsiniz. ♥
Serinin diğer kitapları hakkında yazılarım da çok yakında bloğumda olacak. :)

~~~~

KİTABIN KÜNYESİ
Orijinal Adı:
Paper Princess
Adı: Kağıt Prenses
Yazar: Erin Watt
Seri : The Royal - 1. Kitap
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 320
Baskı tarihi: 1.Baskı Şubat 2021

7 yorum:

  1. Looks like a great read. Will add this to my must read list!

    YanıtlaSil
  2. Benlik bir kitap değilmiş. Kitaplarda, filmlerde cinsellik ya da kötü alışkanlık vurgularını hiç sevmem. Sadece gençlere hitap ediyor sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Kitaba çok rastladım ama konusuna pek dikkat etmemişim. Anlamadığım şey, kız kardeşlerinden birine mi gönlünü kaptırıyor? (Şok olmuş surat emojisi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😃😃 yok hayır erkekler kızın kardeşi değil, birbirleriyle kardeş demek istedim. Callum Royal'in çocukları onlar, Ella bu adamın arkadaşının kızı oluyor 🤭

      Sil
    2. Ay tamam şimdi oldu. :)) Yanlış anlamışım. :)

      Sil