Wendy Webb - Lanetli Kış Konusu ve Kitap Yorumu

, , 16 comments

 


Lanetli Kış Kitabının Konusu

Amethyst Bell -Tess olarak kullandığı için bundan sonra Tess olarak bahsedeceğim.:)-, soğuk bir kış gününde Wharton kasabasındaki aile yadigarı evlerine gider. Ünlü bir ressam olan büyükbabası Sebastian Bell'den onlara kalan tablolarla ailecek rahat bir hayat sürerken, yine büyükbabasına ait La Belle Vie (Güzel Hayat) evi için planları vardır. Tess, küçük kasabadaki bu evi bir pansiyona dönüştürerek yeni bir işe adım atmak ister. Bunun için tadilat planları yaparken büyükannesinin ısınma sorunlarını bahane ederek kilitli tuttuğu odaya sıra gelir. Hayatı boyunca hiç girmediği ve içinde ne olduğunu dahi bilmediği bu gizemli odadan gece geç bir saatte hayvan tırmalamasına benzer sesler gelmeye başlayınca ilk iş olarak bu kapıyı açtırmaya ve ardındaki sırlarla yüzleşmeye karar verir. Böylece Tess'in aile geçmişindeki sırları öğreneceği macerası başlamış olur.

~~~~

"Ne kadar çok çaba sarf ederseniz edin, geçmişin izlerine rastlamaktan kaçınamazdınız. Ve o geçmişte saklı kalmış sırlardan da."

~~~~

Merhabalar,

Uzuun bir süreden sonra gerilim-korku türünde bir kitap okudum ve okurken bu türü özlediğimi fark ettim. Lanetli Kış hem kapağı hem de konusuyla ilgimi çeken bir kitaptı. Okumaya başladığım anda gerilsem de merak duygum ağır bastı ve La Belle Vie'nin gizemini çözmek için bulduğum her fırsatta okudum.:)

 Kapının ardındaki gizemli varlık kim ya da ne, Tess'e ne anlatmaya çalışıyor, Tess bu sırrı çözüp hayalini kurduğu işe kavuşabilecek mi, vb birçok soruya yanıt aradığım gerilimi yüksek ve heyecanlı bir okuma oldu. 

Tess'in komşuları Jane ve Jim ile olan samimi ilişkilerini, küçük olarak tasvir edilen Wharton kasabasını okurken, Gilmore Girls'deki Stars Hallow kasabasını anımsadım. :)

Wharton'un küçük ve samimi komşuluk ilişkilerini okumak kitaptaki gerilim havasını yumuşatmıştı.

Tess tadilat konusunda Jim ve Jane'in tavsiyesi ile Wyatt ile tanışıyor. Wyatt, tadilat dışında La Belle Vie'nin sırrını çözmesi için Tess'e destek olur. Bu durum ikilinin yakınlaşmasını sağlar. Gerilim/gizem türündeki kitaplarda pek romantizme yer verilmez ama Tess ve Wyatt arasındaki ilişkiyi okumak bana iyi geldi. Çünkü romantizm sever yanım. ♥ :)

Yazarın anlatımı akıcı ve kurgusal anlamda başarılıydı. Hele ki kitabın başlangıç bölümünü okuyunca gerilimi hissetmemek mümkün değil. Fakat kurgu içerisinde verdiği ipuçları sayesinde sırrın ne olduğunu kısmen tahmin ettim diyebilirim. Ortaya çıkan bazı gerçekler ters köşe hissiyle birlikte üzüntü vericiydi. Gizem/gerilim türüyle tanışmak istiyorsanız ya da benim gibi arada okuyorsanız şans verebilirsiniz. :)

~~~~

KİTABIN KÜNYESİ 
Orijinal Adı: The Stroke of Winter 
Yazar: Wendy Webb 
Çevirmen: Selin Özkan 
Yayınevi: Otantik Kitap 
Sayfa Sayısı: 320 
Baskı tarihi: Mart 2024

16 yorum:

  1. That sounds very interesting and engaging.
    Thanks for your review.

    YanıtlaSil
  2. I like suspense books, but when it's horror I don't like it so much. But you liked it, that's what's most important, even though you've discovered the secret of the story!

    YanıtlaSil
  3. It seems interesting :D.
    I have recently started a book by a romanian author, called Agatha Christie of Romania - I am really curious about how she writes :D.
    Hugs

    YanıtlaSil
  4. Me encanta el suspense y la intriga. También los libros que esconden los secretos de familia.
    Un fuerte abrazo desde España.

    YanıtlaSil
  5. Wendy Webb delivers a story that is both haunting and heartwarming, filled with suspense, rich history, and a touch of the macabre...

    YanıtlaSil
  6. Gracias por la reseña. Tomó nota Te mando un beso.

    YanıtlaSil
  7. i love books full of suspence:D

    YanıtlaSil
  8. I'd love to read about Tess's adventures too!

    YanıtlaSil
  9. Yine bilmediğim, sayende keşfedip merak ettiğim bir kitap. Teşekkürler öneri için. :)

    YanıtlaSil
  10. It seems a really interesting book, thanks for sharing!!!

    YanıtlaSil
  11. This sounds like such an interesting read! Definitely my kind of book!
    the creation of beauty is art.

    YanıtlaSil
  12. Thank you for sharing this book.
    Wishing you a happy new month of June.

    All the best Jan

    YanıtlaSil
  13. Okurken tüyleri diken diken edecek bir kitaba benziyor :)
    Kilitli odadaki gizemli şey kim acaba merak ettim.

    YanıtlaSil
  14. Selamlar, Lanetli Kış kitabının konusu ilgi çekici geldi. Sırları severim :)

    YanıtlaSil