A Korean Odyssey - Hwayugi | Dizi Yorumu

, , 14 comments

Adı: A Korean Odyssey | Hwayugi
Tür: Romantik, Komedi, Fantastik
Yönetmen: Park Hong-Kyun, Kim Jung-Hyun, Kim Byung-Soo
Senarist: Hong Jung-Eun, Hong Mi-Ran
Bölüm Sayısı: 20
Bölüm Uzunluğu: 85 dakika
Yapım Yılı: 2017 - 2018
Dili: Korece
Ülke: Güney Kore
Oyuncular: Lee Seung Gi, Cha Seung-Won, Oh Yeon-Seo, Lee Hong Ki, Lee Se-Young, Kim Sung-Oh, Song Jong-Ho

Merhabalar!
Uzuun bir aradan sonra yeni bir dizi yorumu ile geldim.
Aslında bu diziyi bitireli aylar oluyor fakat favorilerim arasına girdiği için geç de olsa sizinle paylaşmak istedim. :)



KONUSU
Jin Sun Mi, küçüklüğünden beri ruhları görebilen biridir. Bu özelliğinden dolayı büyükannesi dışında herkes tarafından dışlanmış ve kötü muamele görmüştür. Kızımızın yolu cennetten kovulan ilahi varlıklar Ma Wang ve Song O Gong ile kesişir. Tanrılık mertebesine erişmeye çalışan ikili, Jin Sun Mi ile birlikte kötü ruhlara karşı savaşmaya başlar. 

KARAKTERLER
Oh Yeon So, Jin Sun Mi karakterini canlandırmakta.
Küçüklüğünden beri gördüğü ruhlar yüzünden yalnız ve zor bir hayat geçiren kızımız, bunu fırsata çevirmeyi başarır. Kurduğu emlak şirketiyle kötü ruhların musallat olduğu mülkleri satın alarak başarılı olur. Ruhlar aleminde Sam Jang olarak adlandırılan Jin Sun Mi'nin kanı çok değerlidir ve tüm ruhlar onun peşindedir. Ma Wang ve Song O Gong ile tanıştıktan sonra güvende olsa da yine de çok zor zamanlar geçirir. En çok benimsediğim ve haline üzüldüğüm karakter oldu.

Lee Seung Gi, Song O Gong karakterini canlandırmakta.
Kendine "Yüce Bilge" lakabını veren epeyce havalı bir karakter. Kendine has moda anlayışı ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor diyebilirim. :D Başta egoist hallerine ve Jin Sun Mi'ye yaptıklarına sinir olsam da dizi ilerledikçe acayip sevdim kendisini. Adeta bu rol için yaratılmış gibiydi.
Lee Seung Gi'yi ilk kez bu dizide izlemiş oldum ama son olmayacağı kesin. Diğer dizilerini de derhal listeme ekledim! :D
Cha Seun Won, Woo Ma Wang karakterini canlandırmakta.
Ruhlar aleminden olan ve tanrılık mertebesine yükselmek için çabalayan Ma Wang, insanlar arasında dikkat çekmemek için ünlü bir eğlence şirketinin ceosu gibi davranır. Dizideki en şapşik karakter desem yeridir. Kötülük yapıyor gibi görünse de iyilik dolu bir kalbi var.
Sevdiğim karakterlerden biri oldu. Özellikle Song O Gong ile atışma sahnelerini büyük bir zevkle izledim. İkili bromance'ın şahane örneklerinden bence :))



YORUMUM
İzleyenlerin "Goblin ile yarışır, çok güzel dizi" yorumlarını görünce büyük bir merakla başladım. Çok da severek izledim.
Kore dizilerini izlemeye başladığımdan beri doğaüstü varlıklar, reenkarnasyon olaylarını konu alan yapımlara olan ilgim de arttı. Korean Odyssey'de gerek konusu gerek çekim kalitesi ile bu yapımların güzel bir örneğiydi bana göre.
Yukarıda bahsettiğim karakterler dışında PK, Bu Ja, Ma Ji Young, Lee Han Joo ve Yoon Dae Sik gibi yan rollerde bulunan ve severek izlediğim karakterler vardı. Hepsini anlatmak istesem de uzatıp sizi sıkmamak adına kısaca geçmeye karar verdim. Oyuncular karakterlerini çok başarılı bir şekilde yansıtmıştı ve birbirleriyle olan uyumları da çok iyiydi. :)
Dizi de sevdiğim bir diğer şey ise ostlarıydı. Hepsi birbirinden etkileyiciydi ve dizi bittikten sonra bile bıkmadan usanmadan günlerce dinlediğim oldu. Şuan bile müzik listemde hala duruyorlar. :)
***
İzlerken güzel vakit geçirdiğim, neredeyse her duyguyu hissettiğim güzel bir yapımdı. Sonu hariç.. Koreli senaristlerin son bölümlerle sorunu ne anlamış değilim. O kadar güzel giderken havada kalan bir son.. 
Sanki bizimle dalga geçer gibiler. :/ 
Moon Lovers gibi Korean Odyssey de sanki devamı gelecekmiş gibi bitti ama geleceğini hiç sanmıyorum. 
Bu tarz diziler ilginizi çekiyorsa kesinlikle bir şans verin derim. :)

Sizler için sevdiğim birkaç ostu ekleyerek yazımı sonlandırıyorum. Yeniden görüşene dek, hoşça kalın! ♥



Bumkey - When I Saw You



NU'EST W - Let Me Out



Jimin, YuNa - If You Were Me



14 yorum:

  1. Kültür edindim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. İlk iki bbölümünü izleyip bırakmıştım. Yorumunu okuduktan sonra devam edecegim ^^ müziklere bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonundan çok beklentin olmasın ama onun uyarısını yapayım 🤭 müzikler çok kaliteli ya 😍

      Sil
  3. Çook güzeldi. Seninden dediğim gibi kesin koreli yapımcıların son bölümler , finaller ile ilgili bir sıkıntısı var gibi. Bu güzel yazı için teşekkürler mor düşler kızı.

    YanıtlaSil
  4. 12 bolumden sonra izlemeyin vallah isler cook sarpa sariyo 😑.Nese nese sakinim😃

    YanıtlaSil
  5. Yorumuna tamamıyla katılıyorum. Bir de sonunu hatırladıkça sinir basıyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de fena saydıracaktım da neyse dedim 😂 unuttuklarımda varmış sonradan aklıma geldi 🙈

      Sil
  6. sanırım kore dizisi daha o bölge dizilerine giremedim....

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  8. oooooo bu iyimiş yaa alayım listeyee :)

    YanıtlaSil