Gölge Doğa Ana - Öykü Odabaş | Kitap Yorumu

, , 26 comments


Merhabalar. ^^
Geçen ay okumuş olduğum Gölge Doğa Ana kitabının yorumu ile geldim. Yazarın anlatımını sevdiğim için ve bu kitabı ülkemizde çok az örneği bulunan bir türde olduğu için hakkındaki fikirlerimi sizlerle paylaşmak istedim. ♥


Konusuna kısaca değinecek olursam;
Üniversitede bir profesöre asistanlık yapmakta olan River, ablasını ve eniştesini bir tsunamide kaybetmiş, küçük bebekleri Tim ise River'ın bakımına muhtaç kalmıştır. Bu sorumluluğu en iyi şekilde üstlenen River, bir noktadan sonra kendini küçük Tim'in annesi gibi görmeye başlamıştır. Kendine okul ve ev arasında bir düzen kuran River, bir akşam tanık olduğu olaylar sonucunda kendini fantastik bir dünyanın içinde bulur. 
Kendisini ve Tim'i korumaya çalışırken bir yandan da karşılaştığı gizemli yaratıklar hakkında bilgi edinmeye çalışan genç kadın yepyeni bir hayata adım attığının farkında değildir.

~~~~
"Doğaüstü ya da değil, peşimde birilerinin olduğu kesindi ve ben, normal yaşantıma ne zaman döneceğimi bilmek istiyordum."
~~~~

Gölge - Doğa Ana, fantastik türde bir kitap. Benim çok fazla okuduğum bir tür olmasa da yazarımızın kitap için hazırladığı arka kapak yazısını okuyunca çok ilgimi çekti ve kesinlikle okumalıyım dedim. Elime ulaşınca da hemen okumaya başladım. Okurken yazarımızın bu kitap için çokça araştırma yapıp emek verdiğini anladım. Fantastik yaratıkların birbiriyle olan bağlantılarının kurulması, mitolojik birçok detaya yer verilmesi gibi detayları örnek verebilirim. Ben Türk ya da yabancı yazar şeklinde ayrım yapan biri değilim fakat bu şekilde ön yargıları olanlar için bu kitabı okurken yabancı bir yazar okuyormuşum hissine kapıldığımı söylemek istiyorum. Gerek anlatımı gerekse kurgusuyla beni kendine bağlamayı başardı. Merak ve heyecanla kısa bir süre içerisinde okuyup bitirdim. Fakat sonunda asıl olayların henüz başlamadığını devam kitaplarını beklemem gerektiğini öğrendim. Umarım yazarımız ve yayınevi bekleme süresini kısa tutar. 
Fantastik tarzda kitapları sevenler kesinlikle kaçırmasın derim. Ülkemizde farklı türde kitapların artmasına ve yazarlarımıza destek olmak amacıyla okumanızı rica ederim. :)

~~~~
"Seni ne kadar uzun zamandır beklediğimi biliyorsun sevgilim ama seni kaybetmemek için neleri göze alacağımdan kesinlikle haberin yok." Gözlerime bakıyordu. Öylesine sıcak ve şefkatli konuşmuştu ki usulca sokulup dudaklarından bir öpücük çaldım ve mırıldandım; "Beni kaybetmeyeceksin," dedim kendimden emin bir şekilde.
~~~~

Yazarın diğer kitapları için yorumlarım;
Peri - 1
Peri - 2



Adı: Gölge - Doğa Ana
Yazar: Öykü Odabaş
Yayınevi: Gitane
Sayfa sayısı: 272
Baskı tarihi: 27 Haziran 2019
Seri: Gölge #1
Goodreads Puanı: 4/5
Benim Puanım: 4/5

26 yorum:

  1. Fantastik türünü bende sevmiyorum.Ama anlatığınıza göre hoşuma gitti.Yakında kitap alacaktım buna da bir göz atacağım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Fantastik edebiyata biraz mesafeliyim. Ancak okuduğum ve beğendiğim örnekler de oluyor arada. paylaşıma teşekkürler.. Bu arada kitabın kapak tasarımını beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, güzel örnekleri var. :)
      İçeriği yansıtan bir tasarım olmuş bence de.

      Sil
  3. ay ne hoş konu yaa. river, tsunami, fantastik yaratıklar. ne güzel filmi olur bunun. adı da kapak da hoşmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten konusu çok hoş. Türkiye'nin daha çok fantastik türde yazan yazarları olması gerektiğini düşünüyorum. Kitabı merak ettim doğrusu. Okunacak olan kitaplarımı bitirip mutlaka kitaba bakacağım. İnceleme için teşekkürler hop hemen takibe aldım bloğunuzu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Daha fazla kişiye ulaşabilmesi için paylaşmak istedim. :)
      Çok teşekkür ederim, hoş geldiniz o halde :)

      Sil
  5. Kitap kapağındaki görsel, yazarın hayal dünyasına dair ipuçları veriyor. Bu tarz konuları çok sevmiyorum ama merak da etmiyor değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, içeriği çok güzel yansıtıyor. Farklı tarzlara şans vermek lazım :)

      Sil
  6. FANTASTİK KİTAPLARI SEVERİM. ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  7. Muy interesante! Gracias por la información! Espero verte pronto por mi blog! Me encantaría de verdad! Feliz día! 🌏🌏🌏

    YanıtlaSil
  8. aklımda olsun, kaçışlarımdan birinde denk gelebilir :D

    YanıtlaSil
  9. ilginç bir konu merak uyandırıcı:))))

    YanıtlaSil
  10. Güzel ve ilgi çekici bir kitaba benziyor.

    YanıtlaSil
  11. aslında genç Türk yazarlarla gurur duyuyorum ama nedense ben okumuyorum... Çelişkili biriyim herhalde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çelişki değil de okuduğunuz tarza pek uymuyor olabilir bence :)

      Sil
  12. Konusu güzelmiş, bu güzel tanıtım için de teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  13. heeey melisa kesmez aklımdaaa :) alınca sölücem sanaaa :) okuruz sonaa :) arka arkaya iki kesmez okudum yaaa bir iki hafta ara vereyim okuruuz hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimki hazır seni bekliyoruumm :) zaman benim için fark etmez, alınca haberleşiriz yinee. ❤️

      Sil