Kusursuz - Özge Erkin | Kitap Yorumu

, , 19 comments

Uzun bir süre doyasıya kitap okuyamamanın acısını çıkartırcasına okuduğum Kusursuz kitabının yorumu ile karşınızdayım. :)
Özge Erkin, uzun süredir merak ettiğim ve okumak istediğim bir yazardı. Tanışmamız ise en yenisi Kusursuz'a kısmetmiş.
~~~~
Bu çirkinlikle bana anne diyemezsin. Senin annen değilim ben. Bir ucubeden farkın yok, kusurlusun sen... Kusurlu...

~~~~

Kusursuz, kusursuzluğu arayan Aidan ile güzelliği ile herkesi büyülemeyi başaran Anna'nın hikayesi.
Aidan McCall, yüzünde bir yara ile doğduğu için öz annesi tarafından "kusurlu" olarak nitelendirilip sevgiden yoksul bir şekilde büyümüş bir adam. Bu durum onu öyle derinden etkilemiş ki kusursuzluk takıntısı yüzünden ülkenin en ünlü ve başarılı estetik cerrahı olur. Geçmişin kabusları peşini bırakmazken, Aidan gittikçe acımasız bir adama dönüşür ve kusursuzluğun sadece onun neşteriyle hayat bulduğunu düşünür.
Anna ise hayatını zorlaştıracak kadar güzel bir kadın. Güzelliğinde dolayı sürekli tacize uğrayan genç kadın ne okuluna devam edebilmiş ne de düzenli iş bulabilmiş. Ta ki kader onu Aidan ile karşılaştırana dek. Her geçen gün birbirinden daha da etkilenen ikili için aşk kaçınılmaz bir hal alır fakat zorlu yollardan geçmeleri gerekmektedir.

***
Kusursuz'u benden önce kardeşim okuduğu için ve bana çıtlattığı için olayları birazcık biliyordum. Başlamadan önce bu durum okuma zevkimi etkiler mi diye düşünürken, okumaya başladığım an her şey aklımdan çıkıverdi. Anlatım ve kurgu beni kendine öyle bağladı ki elimden bırakmadan gece yarısına kadar okudum. Uykuma yenik düşüp bırakmak zorunda kalsam da sabah uyanır uyanmaz ilk iş elime alıp bitirdim. :))
Ve fark ettim ki ben bu tarz hikayeleri daha bir seviyorum. "Kusurlu" olarak nitelendirilen kalıpların dışarısında olan karakterler yüreğime dokunuyor.
Aidan'ın sevgisiz büyümesi sebebiyle kendini acımasız biri gibi göstermeye çalışması fakat tam aksine yüreği iyilikle çarpan bir adam oluşu.. 
Anna'nın ise güzelliği sebebiyle kibirle dolup bunu kullanmak yerine harika bir yüreğe sahip olması.. Kızımız kitabın adını yansıtırcasına kıskandırıcı bir şekilde kusursuzdu gerçekten. :)) 
Azıcık okumuş olsak da Maria'yı unutamam. Hepimizin aradığı türden bir dosttu. :)
Yukarıda da bahsettiğim gibi bu kitap yazar ile tanışma kitabımdı fakat ben hiç yabancılık hissetmedim. Aksine öncesinde okuyup çok sevdiğim bir kalemin yeni kitabını okuyormuş hissine kapıldım. Ne kadar severek okuduğumu 24 saat bile olmadan bitirmemden anlamışsınızdır zaten. :)
Özge Erkin'in kalemini daha önce okumuş, okumamış, merak eden, konusu ilgisini çeken herkese Kusursuz'u tavsiye ederim. ♥

~~~~

"Kusursuz olan sadece aşktır. Kusurlu olan iki kalp birbiri için çarptığı anda, aşk kusursuz örtüsünü serer üzerlerine. Anna kusursuz olmayabilir ama ikinizi de kusursuz yapacak."

~~~~


KİTABIN KÜNYESİ 

Adı: Kusursuz
Yazar: Özge Erkin
Yayınevi: Parola Yayınları
Sayfa sayısı: 288
Baskı tarihi: Mart 2019 
Goodreads Puanı: 3,88 / 5

19 yorum:

  1. Güzel yorumlama ve ilginç bir konuya sahip kitap 😊 kaleminize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çerez kitaptı cidden 🥰

    YanıtlaSil
  3. Yazın deniz kenarına uygun bir kitap gibi.

    YanıtlaSil
  4. İlk kez duydum bu kitabı :))
    Ben de beklerim bloguma, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. thanks your visiting and comment. I'll visit your blog. :)

      Sil
  6. Sosyal içerikli kitaplar hep ilgimi çeker
    "Kitap incelemeleri " ve tanıtımları için editöre teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  7. Konusu güzele benziyor, aklımda olsun benimde :)

    YanıtlaSil
  8. hımss okumadan bile sevdim valla şimdi :)

    YanıtlaSil
  9. Kitabı aldım ama henüz sıra gelemedi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa ve de akıcı olduğu için çabucak bitiyor. Aralara alabilirsiniz bence :))

      Sil
  10. Ben de aynen yazdığınız gibi düşünüyorum. Kitapta buna eleştirel bir bakış aslında. Ben derinlemesine incelemedim. :)

    YanıtlaSil