Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor - Rövşen Abdullaoğlu | Kitap Yorumu + Alıntılar

, , 8 comments

Karşımızda iki yol ve bu iki yoldan birini seçme şansımız var: Birinci seçim işlerin olumlu yönlerini görerek hayatımızı, çevremizi değiştirmek ve sonuçta da başarı ve gelişim kapılarını açmaktır. İnsan olumlu bakış açısına sahip olduğunda içinde de olumlu duygular oluşur. Olumlu duyguların etkisiyle irade sağlamlaşır, insanda yorulmadan çalışma isteği doğar. Bu da ona başarının kapılarını açar. İkinci seçim ise olumsuz duygulara odaklanarak hayatımızı mahvetmemize, bize bahşedilen gelişme basamaklarını ve önümüze çıkan fırsatları kaçırmamıza, başarısızlığa uğramamıza sebep olur. Akıllı insanın seçimi bellidir. Araştırmalar herhangi bir olayın benimsenmesinin objektif bir süreç olmadığını kanıtlamıştır. Yani biz seçimleri kendi isteğimizle, irademizle ve ihtiyaçlarımıza göre yaparız. Kısaca beynimiz ve kalbimiz durup dururken olumsuz düşünce ve duygularla dolmaz. Bunları benliğimize aktaran bizzat bizleriz.


Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor kitabı, "Motivasyon Psikolojisi Kitapları" serisinden bir kitapmış. Serinin adından da anlayacağınız üzere bizleri motive etmek için hazırlanmış bir kitap.
 İlk olarak ismiyle dikkatimi çekmişti. Hepimizin hayatında zorlandığı dönemler olmuştur, ben de böyle bir dönemden geçtiğim için bu bana bir işaret olsa gerek diye düşündüm. Okurken de gerçekten öyle olduğunu fark ettim. Kolayca karamsarlığa kapılan biri olarak bu düşüncelerimi değiştirebileceğime dair şeylerin bulunması benim için güzel bir detaydı. Üstelik "şunu yapın, bunu yapmayın" şeklinde değil de seçimlerimizin hayatımızı nasıl yönlendireceğine dair bilgiler verilerek, örneklerle desteklenmiş oluşu benim için çok daha yüreklendirici bir unsur.  Tanınmış kişilerin hayatlarından, Peygamber efendimizin yaşadıklarından, Kur'anı Kerim'den ve çeşitli birçok örneklendirme mevcut. 
Ben kitabı yavaş yavaş üzerine düşünerek okudum. Bakış açımda bir anda büyük değişiklikler olmadı elbette fakat ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum.
 Motivasyon Psikolojisi Kitapları serisine ait diğer kitapları da incelemeyi düşünüyorum. Sizler de benim gibi zorlu bir dönemden geçiyor ve karamsarlığa kapılıyorsanız Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor kitabını okumanızı tavsiye ederim. :)

~~~~
ALINTILAR
Olumsuz düşünceler ve eğilimleri çok çabuk kabul etmeye meyilliyiz. Olumlu düşünceler zihnimizi her saniye etkileme gücüne sahipken olumsuz düşüncelerin zihnimizi etkileme oranı bunun on katıdır.

***

İhtiyaçlarınız, istekleriniz, bağımlı olduğunuzu sandığınız insanların sayısı artıkça ruhsal sıkıntılarınız, endişeleriniz de doğal olarak artar. İhtiyaçlarınızı insanlara bağımlılığınızı en aza indireyin, o zaman gerçek anlamda özgürlüğe kavuşursunuz.

***

Dünya iyi ve kötü günlerin insanlar arasında devretmesi üzerine kurulmuştur. Bir insan iyileşir, diğeri hastalanır, bir insan dünyaya gelir, diğeri dünyadan göçer, servet ,başarı, ve diğer kazanımlar insanları sırayla ziyaret eder.

~~~~



KİTABIN KÜNYESİ 
Adı: Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor 
Yazar: Rövşen Abdullaoğlu 
Yayınevi: Destek Yayınları
Sayfa sayısı: 272 
Baskı tarihi: Temmuz 2019 
Goodreads Puanı: 4,58 / 5 

8 yorum:

  1. Motivasyon kitapları her iki yolu da örnekleri ile gösteren kitaplar her daim okunur kitaplar..
    Tanıtım inceleme için editöre teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. hımm okumadım bu yazarı ama sevdim şimdi bak madem iyimser ve olumluuuu :)

    YanıtlaSil
  3. Motivasyon kitapları hep ilgimi çekmiştir, inceleme için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Kitabın ismi benim de dikkatimi çekti. Kitabı not aldım. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil