Annemin Saklı Defteri - Büşra Küçük | Kitap Yorumu

, , 23 comments


Merhabalar!
Görüşmeyeli nasılsınız? Umarım her şey yolundadır.
Beni soracak olursanız iyiyim, birazcık aradan sonra yeni bir kitap yorumu getirdim. :)


Annesi Türk, babası Rus olan Roman Melnik, annesinin ani ölümünden sonra dayısıyla birlikte yaşamak için Rusya'dan Türkiye'ye gelir. Yeni bir hayata başlayan Roman, annesinin gençlik yıllarından kalma defteri bulduğunda annesinin bilmediği yönlerini keşfeder ve annesine huzurlu bir şekilde veda edebilmek için şifreli olarak yazmış olduğu gizemli olayları çözmeye karar verir. Bu kararı almasının sebeplerinden biri ise ansızın hayatına giren ve yanında huzur bulduğu Açelya'dır. Roman ve Açelya saklı defterdeki sırrı çözebilecek mi dersiniz? 

~~~~ 
Venüs, sevginin ısmarlama olmayacağına inanıyor. İki kişi birbirini sevince hissederlermiş. Aynı yerde: Göğüs kafesinin tam ortasında.
~~~~


Annemin Saklı Defteri, Kötü Çocuk serisiyle büyük bir okur kitlesine ulaşan ve çok sevilen Büşra Küçük ile tanışma kitabım oldu. Kitapların kurgusunda bu tarz saklı defterler ya da eski mektuplar kullanılmasını sevdiğim için ilgimi çekmişti ve seveceğimi düşünerek okumaya başladım.

Roman'ın annesinin intihar etmesinin sebebini ve defterinde gezegen isimleri ile şifreleyerek yazmış olduğu kişiler ve olayları merak ederek okudum. Fakat kısa bir kitap olmasına rağmen biraz ağır okudum. Bunun sebebinin de Roman karakterinin içerisinde bulunduğu ruhsal durumdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Karakterlerin iç dünyası detaylı olarak yansıtılmadığı için onları sevip sevmediğim konusundan bir şey söyleyemiyorum fakat Açelya'nın arkadaş grubunun birbirine bağlılığı ve zor durumlarda hemen yardıma koşmaları hoşuma giden detaylardı.
Kitabı genel anlamda sevdiğimi söyleyebilirim fakat sonunda olayların daha etkileyici biteceğini düşündüğüm için biraz beklentimin altında kaldı. 

~~~~ 
"Aldığımız yaralar bizi büyütür Roman ama onları iyileştirmek yerine olduğu gibi korumaya çalışırsak kendimize zarar veririz."
~~~~

KİTABIN KÜNYESİ
Adı: Annemin Saklı Defteri
Yazarı: Büşra Küçük
Yayınevi : Pika Yayınları
Sayfa Sayısı : 260
Baskı tarihi: Ekim 2019
Goodreads Puanı: 3 / 5

23 yorum:

  1. Ayy bu kitabı gördüm beenn çok güzel yorumlamışsıınn 🌸

    YanıtlaSil
  2. merak ettiğim bir yazar ama hakkında daha fazla bilgi almalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. spoiler vermeyi sevmediğim için detaya girmedim, zaten kısa bir kitap :)

      Sil
  3. Bu kitaba bakayım ben mektup vs. okumayı severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kitapta mektup yoktu, örnek vermek için kullanmıştım. Annesinin günlüğünü buluyor :)

      Sil
  4. Mimlendiniz katılırsanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir paylaşım olmuş 😊

    YanıtlaSil
  6. Sürükleyici bir kitaba benziyor😍

    YanıtlaSil
  7. Interesting post my dear, thank you for sharing ) 

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
  9. very nice post dear :)
    Kisses, Buba

    https://bubasworld.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Wattpad yazarlarına benim de önyargım var. Kötü Çocuk'un filmini izlemiştim ve sevmemiştim. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargılı olmak kötü ama fanatik kitleler bu duruma yol açıyor ne yazık ki. Kötü Çocuk pek bana hitap eden bir seri değildi fakat bu kitabın konusu bana hitap ettiği için şans verdim. :)

      Sil
  11. Ben de ondan dolayı uzak duruyordum. Bu kitabı elime geçince şans vermek istedim. Denk gelirse öyle bakarsın sen de :)

    YanıtlaSil
  12. Her ne kadar genelde anne rus baba türk olsa da hikayeler de bu sefer tersi olmuş güzel bir kitap ama biraz iç karartıcı kararsız kaldım teşekkürler tanıtım için

    YanıtlaSil