One More Happy Ending | Kore Dizisi

, , 18 comments

Adı: One More Happy Ending | Happy Ending Once Again
Tür: Romantik, Komedi
Yayıncı: MBC
Bölüm Sayısı: 16
Bölüm Uzunluğu: 1 Saat
Yapım Yılı: 2016
Dili, Ülkesi: Korece - Güney Kore
Oyuncular: Jang Na-Ra, Jung Kyoung-Ho, Kwon Yool, Yoo In Na, Yoo Da-In, Seo In-Young, Hwang Sun-Hee, Kim Tae-Hoon

Merhabalar ^^
Görüşmeyeli nasılsınız? Neler yapıyorsunuz? :)
Sizlerle paylaşmak istediğim birçok şey var ama son zamanlarda buralara pek uğrayamıyorum. Hazır gelmişken bir dizi yorumu bırakayım dedim, umarım seversiniz. :)



KONUSU
Angels adlı kız grubunun dağıldıktan sonra grup üyelerinin hayatlarına nasıl devam ettiklerini, iş ve evlilik hayatlarında neler yaşadıklarını konu alıyor. 

KARAKTERLER

Jang Na Ra, Han Mi Mo karakterini canlandırmakta.
Han Mi Mo, tatlı ve biraz da çılgın bir karakter. Angels grubu dağıldıktan sonra evlenmiş fakat yürütemedikleri için boşanmış. Kaderin cilvesine bakın ki, boşanmış kişiler için ideal eş bulan bir şirket kurmuş. 
İlişkiler konusunda girişken olsa da yürütebilmek konusunda epeyce zorluk yaşayan bir karakter.




 Jung Kyung Ho, Song Soo Hyuk karakterini canlandırmakta.
Song Soo Hyuk, gazetecilik yapan bekar bir baba. Çılgın bir karakteri olsa da oğluna bakabilmek için elinden geleni yapacak kadar da fedakar.
Çocuğunun annesini doğumda kaybettiği için kendin suçlu hissettiğinden duygusal ilişkilere kendini kapatsa da Han Mi Mo onun hayatında büyük değişikliklere sebep olur.


Yoo In Na, Go Dong Mi karakterini canlandırmakta.
Go Dong Mi, Angels dağıldıktan sonra bir ilkokulda öğretmenlik yapmaya başlamış.
İşi yolunda gidiyor olsa da aşktan yana şanssız bir karakter. Kendini çok yalnız hisseden Dong Mi, hayatının aşkını bulup evlenemek için elinden gelen her şeyi yapar.





Yoo Da In, Baek Da Jung karakterini canlandırmakta.
Angels'ın bir diğer üyesi Baek Da Jung, Han Mi Mo ile birlikte çalışıyor. Soğuk ve güçlü bir duruşu var fakat dizide en çok zorlanan karakter bana göre. Eşiyle olan sorunları buna küçük bir örnek olabilir.

Seo In Young, Hong Ae Ran karakterini canlandırmakta.
Ekibin son üyesi Hong Ae Ran, çapkın bir karakter. Eski idol kimliğinden kurtulamadığı için hayatını yönlendirmekte zorlanan Ae Ran, güzel bir ilişkisi olmasına rağmen evlilik konusunda da oldukça kararsız.

Kwon Yool, Goo Hae Joon karakterini canlandırmakta.
Doktor olan Goo Hae Joon, Song So Hyuk'un en yakın arkadaşı. 



YORUMUM
Bu diziyi Jung Kyung Ho başrolünde yer aldığı için merak etmiştim, araştırma yaptığımda kadronun neredeyse yarısının severek izlediğim oyunculardan oluştuğunu görünce kesin izlemeliyim dedim ve başladım. 
Ben spoi yememek için diziler hakkında fazla araştırma yapmadan izlediğim için One More Happy Ending'i de tatlı-eğlenceli bir aşk dizisi olarak hayal etmiştim fakat ilk bölümden öyle olmadığını anladım. 30'lu yaşlardaki karakterlerin evlilik ve duygusal ilişkilerde yaşadıklarını konu alan masalsı bir hikayedense gerçek hayatta olabilecek olaylarla kurgulanmış bir dizi. Azıcık da olsa masalsı tarafı da vardı tabii. :))

- Dizide ana karakterimiz Han Mi Mo gibi görünse de arkadaşlarının hayatlarına da geniş bir şekilde yer verilmiş olması hoşuma giden bir detaydı. 



-4 arkadaş da birbirinden farklı karakterde olduğundan daha renkli bir hal almıştı. Örneğin Han Mi Mo ilişkiler konusunda duygularını daha açık ifade ederken, Baek Da Jung daha ketum bir karakter. Go Dong Mi tecrübesiz biriyken, Hong Ae Ran neredeyse işin ehli olmuş. :D

-İzleme sebebim Jung Kyung Ho'nun karakteri Song Soo Hyuk ise çok tatlı. Tek başına bakıp büyüttüğü oğluyla zor zamanlar geçirse de bunu dışarıya yansıtmayan eğlenceli bir karakteri var. Hele ki oğluyla arasında geçen diyaloglar dizideki en sevdiğim detaylardandır. :)

-Doktor beyimiz Goo Hae Joon hakkında düşüncelerim biraz karışık açıkçası. Başlangıçta gözüme sempatik gelse de yaşanan bazı olaylar sonucunda bu durum biraz azaldı. Haklı olduğu yerler olsa da davranışlarına kızmaktan kendimi alamadım.

- Evlilik konusunda hem bekarlara hem de evlilere değişik bakış açıları sağlayacak türde bir konusu olduğunu düşünüyorum. Özellikle Han Mi Mo'nun müşteri ile olan diyaloglarında bunu net şekilde gördüm. "İlişkimizde karşımızdaki insanın mükemmel olmasını bekliyoruz ama biz ne kadar iyiyiz?" gibi birçok konuda düşünmemi sağladı. 


- Han Mi Mo ve Song Soo Hyuk şuana kadar izlediğim en şapşirik çiftlerden biri olabilir. Özellikle ilk bölümlerde yaşadıkları olayları düşündükçe hala gülüyorum. :))


- Başrol çiftimizi bir yana alırsak, beni en çok etkileyen Baek Da Jung ve Kim Gun Hak çiftiydi. İkisinin yaşadıkları daha gerçekçi olduğundan sanırım, izlerken çok duygulandım. Dizinin sonunda neler yaşayacaklarını da merakla bekledim.

Diziye dair söyleyeceğim olumsuzluklar;
- Kdramaların vazgeçilmezi geçmişle bağlanan olaylardan bu dizide de vardı. Doktor Hae Joon ile ilgili olan bağlantıyla entrika yapmak gereksiz bir detaydı bence.

- Hae Joon'dan bahsetmişken, onun davranışlarındaki tutarsızlıklar için açıklama tarzında bir şeyler bekledim ama verilen şey tatmin edici gelmedi.

- Çiftin arasını nasıl bozarız diyerek onun kardeşini bunun eski kocasıyla yapalım ortalığı karıştıralım diye yaptıkları olaylar da fazla entrikaydı bence. 

- Karakterlerden Go Dong Mi'nin hikayesinin biraz geri planda kaldığını düşünüyorum. Bahsettiğim entrikalarla boğmak yerine onun hikayesini daha anlamlı bir şekilde ilerletebilirlerdi fikrimce.

Diziyi sevdin mi derseniz, evet sevdim. Eğlenceli olduğu düşüncesiyle başlamış olsam da her türlü duyguyu yaşatan, arkadaşlık ve duygusal ilişkiler konusunda farklı bakış açıları kazanmamı sağlayan bir dizi oldu. 
Benim gibi bu tür dizileri izlemeyi sevenler için tavsiye edebilirim. :)



Sizlere Angels grubunun tatlı şarkısı ile veda etmek istedim, umarım seversiniz. ♥

18 yorum:

  1. Güzel bir inceleme olmuş canım kalemine sağlık 😊 yoo in na sevimli bir oyuncu izlemeyi dizilerde seviyorum özellikle goblin sonrası 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim abla :)
      Ben de Goblin'den sonra nerede görsem izlemeye çalışıyorum :))

      Sil
  2. One More Happy Ending izlemeye çalışıcam ama yetişmek mümkün değil dizi film işler güçler ne kadar olursa işte :)

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar bende de bir tutukluk oldu ama geçecek ve tekrar döneceğiz inşallah sahalara. Dizi güzel duruyor ama Korece. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle dönemler oluyor bazen, çabuk atlatırsınız umarım :)

      Sil
  4. Güzel bir diziye benziyor. Detaylıca anlatmışsın. Emeğine sağlık. Vakit ayırmak isterim. Çokkkkk teşekkürler 😊🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. :)
      İzlerseniz sizin yorumunuzu da beklerim. :) ♥

      Sil
  5. masal gibiyse çok severim ama çok da övmemişsin hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlıydı ama aşırı övecek bir şey yoktu yaa ondan :))

      Sil
  6. Merak ettiğim bir diziydi hemen listeye ekliyorum😍

    YanıtlaSil
  7. Diziyi izleyeli uzun zaman olmuştu ama o güzel anlatımın ile canlandı gözümde resmen❤ Han Mi Mo ve Song Soo Hyuk ise cidden en şapşik çiftlerdendi. Çok yakıştırmıştım izlerken. İyi ki yazmışsın, güzel oldu hatırlamak. Hatta gidip ost'larını falan dinleyeyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir etki yaratmasına sevindim canım ♥
      Çılgınlar olarak aklımızda kalacaklar :))

      Sil