The Secret Life of My Secretary | Kore Dizisi

, , 20 comments

Adı: The Secret Life of My Secretary | Love at First Sight | I Loved You From The Beginning | 초면에 사랑합니다
Tür: Romantik, Komedi
Yayıncı: SBS
Bölüm Sayısı: 32
Bölüm Süresi: 35 Dakika
Yapım Yılı: 2019
Dili - Ülkesi: Korece - Güney Kore
Oyuncular: Kim Young-Kwang, Jin Ki Joo, Kim Jae-Kyung, Koo Ja-Sung, Son San, Han Ji-Sun, Kwon So-Hyun 

Merhabalar! :)
Uzuuun bir aradan sonra yeni bir dizi yazısıyla geldim.
Bu aralar yazı yazmaya pek fırsatım olmadığı için yazılacaklar birikiyor. Sizleri özlediğim için boşluk buldukça yazmaya çalışıyorum. 💜
Görüşmeyeli nasılsınız bakalım? Umarım her şey yolundadır.
Lafı daha fazla uzatmadan dizimize geçelim. 🙆




KONUSU
Jung Gal Hee, ailesinin mirası olarak gördüğü "Sabır erdemdir." sözüyle patronunun bütün eziyetlerine katlanan bir sekreterdir. Kadrolu olarak işine devam edeceğini düşünürken sözleşmesinin iptal edileceğini öğrenince tabiri caizse yıkıma uğrar. Kadere bakın ki tam bu sırada patronu bir kaza geçirir ve yüz körü olur. Sekreteri dışında kimseyi tanıyamayan Do Mi Nik, zor zamanlar yaşattığı Jung Gal Hee'yle çalışmak zorunda kaldığında yaşanan olayları konu alıyor. 

KARAKTERLER
Kim Young Kwang, Do Min Ik karakterini canlandırmakta.
Do Min Ik, insanların yüzlerine baktığı an düşüncelerini hissedebilecek zekaya sahip bir iş adamıdır. Bu özelliği ile herkese korku salan genç adam, geçirdiği kaza sonucu savunmasız kaldığını hisseder ve tanıyabildiği tek kişi olan sekreterine can simidi gibi tutunur.
Başlangıçta gıcık bir karakter olsa da olaylar ilerledikçe ve tanıdıkça Do Min Ik'in ne kadar ponçik bir karakter olduğunu keşfettiğimi söyleyebilirim. 
The Secret Life of My Secretary, Kim Young Kwang ile tanışma dizim oldu, oyunculuğunu sevdiğim için diğer dizilerine de göz atmayı düşünüyorum. :)

Jin Ki Joo, Jung Gal Hee karakterini canlandırmakta.
Zeki, hırslı ve çok çalışkan bir sekreter olan Gal Hee, zorlu bir patron ile çalıştığı için bakımsız ve pasaklı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Üzerinden hiç çıkarmadığı, adeta üniforması haline gelen kırmızı hırkasıyla nerede görseniz tanırsınız. :))
Buradan sonrası birazcık SPOİLER olabilir.
Jin Ki Joo'yu iki farklı karakterde izliyoruz aslında. Birisi sekreter Jung Gal Hee, diğeri de durumu idare etmek için büründüğü Veronica Park karakteri. Gal Hee, alışık olduğumuz karakterlerden olsa da Veronica Park olduğu zamanları izlemek epey keyifliydi. 

Koo Ja Sung, Ki Dae Joo karakterini canlandırmakta.
Do Min Ik'in şirketinde müdür olarak çalışan Dae Joo, aynı zamanda onun çocukluktan beri en yakın arkadaşıdır. Zeki ve mütevazi olmasının yanı sıra gizemli bir karakter. Dizi boyunca sevip sevmediğim konusunda kararsız kaldığımı söyleyebilirim.


Vee geldik favori karakterim Veronica Park'a. :))
Kim Jae Kyung'un canlandırdığı bu karakter dizinin eğlence kaynağı desem yeridir.
Sinema sektöründe başarılı bir iş kadını olan Veronica, özel hayatında deli dolu, küstah ve biraz da dengesiz bir karakter.
Klişeleri sevsem de böyle farklı karakterleri izlemeyi de seviyorum. Kim Jae Kyung'un başarılı oyunculuğu ile  Veronica Park unutulmazlarım arasında girdi. Meşhur repliğini de sizlerle paylaşacağım. :))



YORUMUM
Kardeşim yayınlandığı dönemde izlediği için diziye dair bir şeyler biliyordum fakat izleme listemde öncelikli olanlardan değildi açıkçası. Netflix'de dolaşırken anlık olarak izlemeye başladım. Bazı anlar olur klişe de olsa bir şeyler izlemek istersiniz ya o modda olduğum için farkında olmadan birkaç bölümü peş peşe izleyip bitirdim. Tatlış, eğlenceli bir dizi olduğu için aktı gitti ve birkaç gün içerisinde bitirdim.
Oyuncuların hepsini bu dizide izledim ve epey de sevdim. Diziyi bitireli epey olsa da karakterlerin zaman zaman aklıma geldikleri oluyor, sanki arkadaşlarımmış gibi onları özlediğimi hissediyorum. :))
Klişelere karşı biri değilim ama bu dizide bazı sahneler ve olayların beni rahatsız ettiğini de söylemeden edemeyeceğim.
Birkaç örnek vereceğim, buradan sonra yazdıklarım izlemeyenler için SPOİLER olabilir. 
İlk olarak Do Min Ik'in kaza sahnesi çok yapmacık ve abartılı geldi.
Do Min Ik'in bu kazayı geçirmesine sebep olan olay aşırı derece gizemli ve büyük bir şeymiş gibi işlenmişti fakat olay açığa çıkınca bu muydu yani diye düşündüm açıkçası. Verilmek istenen mesaj çok güzeldi, buna asla bir lafım yok fakat işlenişini abartılı buldum.
Genel olarak keyif alarak izlediğim bir dizi ama tavsiye eder misin sorusuna kararı size bırakıyorum derim. :)

***
Sevdiğim birkaç sahneyle sizlere veda ediyorum. 💜







20 yorum:

  1. Tatlı bir dizi gibi görünüyor bu ara güzel yormayacak diziler arıyordum teşekkürler paylaşım için 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim, umarım sen de seversin abla. İzlersen yorumunu beklerim :)

      Sil
  2. Ne kadar çok izlemek istesem de son bir kaç senedir k-drama izlemeye fırsatım olmuyor. -elim gitmiyor desem daha doğru olur-
    Çok tatlı bir diziye benziyor. Yazdım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen öyle dönemler oluyor nedense :)
      Eğer izlersen yorumunu beklerim :)

      Sil
  3. çok güzel bir diziydi. evet bazen klişeydi ama sevimliydi. bitirmek nasip olmadı halbuki güncel takip ediyordum 7 bölüm falan izledim sonra araya başka işler girince bıraktım ama devam edeceğim. başrol adamın dizilerini seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bitirmemene şaşırdım :)
      Başrol adamı ilk kez bu dizide izledim ben, diğer dizilerine de bakacağım fırsatım olduğunda :)

      Sil
  4. Çok tatlı bir dizi gibi görünüyor <33

    YanıtlaSil
  5. Ne zamandır kore dizisi izlemiyordum buna hemen başlıyorum :)

    YanıtlaSil
  6. İlgi çekici bir dizi gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  7. i have watch this series! nice!

    YanıtlaSil
  8. benim en sevdiklerimden buuuu :)

    YanıtlaSil
  9. Çok tatlı bir diziye benziyor, izlerim ben de :)

    YanıtlaSil