Balbadem 2 ~ Berceste - Esra Uzun | Kitap Yorumu

, , 28 comments


 

Mutlu akşamlaar! :)

Görüşmeyeli nasılsınız blog dostları?

Ben iyiyim, sizleri çokça özledim ve daha fazla dayanamayıp geldiim! Gelirken de büyük bir merakla beklediğim, çıkar çıkmaz da büyük heyecanla ve zevkle okuduğum Berceste kitabını getirdim. 💜

Başlamadan önce serinin ilk kitabı Araf'ı okumayanlar için spoiler içeren bilgiler olabileceğini belirtmek isterim. :)

Araf'ta kalan Zeynep ve Engin'in yaşam serüveni devam ediyor! Tıpkı ayna misali; birbirlerinin yansımasıydı onlar Berceste'ydiler.

İlk kitabın sonunda inatçı keçiler Zeynep ve Engin için beklediğim gelişmeler yaşanmayınca, devam kitabı Berceste'de neler olacağına dair merakım daha da artmıştı ve bir sene boyunca büyük bir merakla kitabın çıkmasını bekledim. Çıkar çıkmaz canım arkadaşım Hanife'nin sayesinde kitaplığıma eklendi ve birlikte okuyup bitirdik.

Berceste kitabında hikaye kaldığı yerden değil de bir yıllık zaman akışından sonraki hayatlarına konuk oluyoruz.

Zeynep, yaşadığı zor zamanları atlatmış ve Receple birlikte Kocaeli'de kendine yeni bir hayat düzeni kurmuş. Süheyla hanım ve İrem ile irtibat halinde olsalar da Engin ile kısa konuşmalar dışında neredeyse hiç görüşmemiş. Kadere bakın ki Recep'in tayini İstanbul'a çıkıyor ve bizim iki inatçı keçi yeniden bir araya geliyor. Bir araya geliyor dediğime bakmayın, sürtüşmelerinin sonu asla gelmiyor. 

Diğer yanda ise Engin ve ekibi yeni bir operasyonda görevlendirilir. Bu operasyonda kilit görevlerden birinde yer alan Metin'in yaşadıklarını okumak da keyifliydi. ^^

"İnsan; sol tarafında taşıdığı bir avuç et parçasına iyiliği de kötülüğü de sığdırabiliyordu ama hiçbir zaman eşit olmuyordu bu duygu. Birinin varlığı diğerini otomatikman siliveriyordu."

Engin ve Zeynep'i özlemiş olsam da bazı atışmalarında mantığın değil de gururlarının ağır basması zaman zaman beni sinirlendirdi. Zeynep'in yaşadığı zorlukları okuduktan sonra ona hak versem de bu kitapta Engin'e çok fazla yüklendiğini düşündüğümü itiraf edeceğim. Berceste kitabında Engin'in tarafını tuttum anlayacağınız. :))
Polisiye kısmı ise ayrıca heyecanlıydı. Olayın arkasındaki kişinin kim olduğunu tahmin etmeye çalışırken, şüpheci tarafım sürekli iş başındaydı ama sonucunda beni epeyce şaşırtan ve hüzne boğan gerçeklerle karşılaştığımı da itiraf edeceğim.
Bu olay sayesinde Metin'e dair şeyler okumayı da çok sevdim hatta keşke biraz daha okuyabilsem diye de düşündüm. 
Yazarımızın anlatımı öyle naif ve büyülü ki, okuma hızımın düştüğü bir dönemde okumama rağmen 1 gün içerisinde okuyup bitirecek kadar bağlandım ve elimden bırakamadım. Hayatın içerisinde karşılaştığımız birçok durumun hoş bir şekilde harmanlandığı, her duyguyu sırasıyla yaşatan bir kitap olduğunu düşünüyorum. Beklentilerimi karşılayan ve beni duygusal yoğunluğa sürükleyen sonuyla farkını bir kez daha hissettirdi. 
Hala okumayanlar için Balbadem serisini şiddetle tavsiye ediyorum. 💜
~~~~

KİTABIN KÜNYESİ
Adı: Berceste
Yazarı: Esra Uzun
Yayınevi: Pay
Sayfa Sayısı: 368
Baskı Tarihi: Nisan 2020
Seri Sıralaması: Balbadem 2

28 yorum:

  1. iki kitabı da okumadım ondan bol bol spoiler alabilirim. Çok güzel yazmışsın ama benim ilgimi çekmedi nedense fazla melankolik olduğunu düşündüm. :)

    YanıtlaSil
  2. seni görmek ne güzeel :) son yazımdaki dizide zaten başrollerden biri türk ki sibel kekilli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol, seni dee :)
      Tanıyamadım ama tüm oyuncular Türk gibi geldi bana :))

      Sil
  3. seems a nice book to read..i live the cover.

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  5. blogunuzun tasarımı çok iyi olmuş bu arada

    YanıtlaSil
  6. çok güzel yaa ben de okumak istiyorum bunu bir alamadım gitti

    YanıtlaSil
  7. serikitapları seviyorum. berceste'in anlamını öğrendim sayende:)güzel demekmiş :)

    YanıtlaSil
  8. İnsan yutar gibi okur ya bazen. Sende böyle okumuşsun. Şanslısın :)

    YanıtlaSil
  9. bu seriyi çok gördüm de yakın zamanda okuyamam herhalde :)

    YanıtlaSil
  10. İlk kez gördüğüm bir kitap😊 sürükleyici bir hikayeye benziyor🙂

    YanıtlaSil
  11. Daha önce duydum ama okumadım bunları

    YanıtlaSil