Shadow Beauty | Kore Dizisi | BCP Şubat

, , 19 comments

 


Tür: Gençlik, Gizem, Gerilim, Dram, Romantik
Yayıncı: Daum Kakao TV
Bölüm Sayısı: 13
Bölüm Süresi: 20 dakika
Dili - Ülkesi: Korece - Güney Kore
Oyuncular: Shim Dal Gi, Bomin, Hongseok,Lee Na Gyung, Heo Jung Hee, Baek Ji Hye



KONUSU
Goo Ae Jin, görünüşü sebebiyle okulda zorbalığa uğrayan lise öğrencisidir. Her gün bu zorbalıklara maruz kalan genç kızın bir sırrı vardır. Makyaj ve photoshop kullanarak kendini güzelleştirdiği ve bu halini paylaştığı bir hesabı vardır. Sosyal medyada oldukça ünlü olan ve binlerce takipçisi bulunan Genie, Goo Ae Jin'den başkası değildir. Çevresindeki birinin bu sırrını öğrenmesi ile hayatı daha karmaşık hale gelir.



Merhabalar! 
BCP Şubat yazısı ile geldimm.^^
 Şubat teması; İnce kitap, kısa film ya da mini diziydi.
Ben ortalama 20'şer dakikalık 13 bölümden oluşan mini bir dizi olan Shadow Beauty dizisini izledim. 
Başlamadan önce klişe bir konusu olduğunu düşünmüştüm ama izledikten sonra önyargılı olmamak gerektiğini net bir şekilde anladım. Ele alınan konu, verilmek istenen mesajlar ve oyunculuklar çok etkileyiciydi.


Shim Dal Gi, Goo Ae Jin karakterini öyle başarılı bir şekilde canlandırmıştı ki. Karakterin psikopatlığını iliklerime kadar hissettim. Özellikle gözlerini kullanım şekli insanı gerim gerim geriyor! :D

Pentagon grubundan Yang Hong Seok, Lee Jin Sung karakterini canlandırıyor. Stajyer idol olan Jin Sung, klasik ama çok tatlı bir karakterdi. Dizide onu biraz daha izlemek isterdim. :)


Golden Child grubundan Bomin, Kim Ho In karakterini canlandırıyor. Sınıf başkanı olan Ho In, çok havalı bir karakterdi. Bomin'i ilk kez bu dizide gördüm ve karakterini öyle başarılı yansıtmıştı ki hayran kaldım! Spoi olur diye detay veremiyorum ama izleyenler beni anladı. :)

~~~~
Yukarıda klişe bir konusu olduğunu söylemiştim ama izlemeye başladığımda hayatın içinden bir şeyler anlattığını gördüm. Günümüzde belki de dünyanın her yerinde yaşanan zorbalık durumunu net bir şekilde yansıtıyor. İzlerken bu durumun farkında olduğum için daha bir sinir oldum. Ana karakterler dışındaki yardımcı karakterlerin hayat hikayelerini kısa kısa da olsa anlatmaları hoşuma giden detaylardan biriydi. Böylece davranışlarının altında yatan sebepleri öğrenip olayların detayları daha net bir şekilde zihnimize oturuyor. Sadece ana karakterler değilde bu şekilde işlenen dizi filmleri sevdiğim için bu detaydan özellikle bahsetmek istedim. Hatta bazı karakterlerin hikayeleri yarım kaldı, onların tamamlanmasını da isterdim.
Gizem ve gerilim tarzı da oldukça başarılı şekilde yansıtılmıştı. Go Ae Jin'in böyle davranmasının sebebini, onun sırrını öğrenen kişinin kim olduğunu ve Ae Jin'e neler yapacağını hem gerilerek hem de merak ederek izledim. Son zamanlarda dizi izlemekte zorlanırken Shadow Beauty'e başladığım anda bağlandım ve kısa bir süre içinde bitirdim. 2022 favorilerim arasında sayabileceğim bir dizi oldu. Bu tarz dizileri izlemeyi seviyorsanız muhakkak şans verin derim. 



19 yorum:

  1. Sürükleyici demek ki merak ettim. Fırsat olursa bakayım. :)

    YanıtlaSil
  2. Garip bir negatif düşünce vardı diziye dair bende ama çok severek izledim ben de :) Emeğine sağlık. İyi tercih olmuş paylaşmak için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir havası vardı bence de. Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Son zamanlarda benzer konularda bir kaç diziye rastlamıştım. İzlemedim ama anlatımına bakılırsa izlemeliyim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, son zamanlarda bu konu üzerine birçok dizi yapıldı. Buna şans verebilirsin bence :)

      Sil
  4. Ya ben ne zamandır izleyeceğim bu diziyi. Her gördüğümde diyorum ki başlayayım başlayayım ama kalıyor jskjx Lanetli midir nedir :D
    Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah bazen bana da oluyor o durum :D
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  5. hımm güncel konuymuş, oyuncular da iyi, dizi de kısa, izlenir tabii :)

    YanıtlaSil
  6. İzleyen herkesin sevdiği bir dizi. Ben henüz izlemedim ama çok merak ediyorum. Listemde biraz daha üst sıralara alıp yakın zamanda izlemeliyim :) Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Şimdiden iyi seyirler, seninde yorumunu bekliyorum :)

      Sil
  7. Kore dizilerinde özellikle lisede geçenleri seviyorum, daha hayatın içinden geliyor, teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  8. bu diziyi görmüştümdü geçenlerde herkes severek izlemiş sanırım merak ediyorum o yüzden tüm dünyada bizde de bu tarz zorbalıklar gençler arasında çok yaygın ne yazık ki. koreliler bu konulara dikkat çekmek için sanırım son zamanlarda bu temaları çok kullanıyorlar gibi. emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Korede çok daha yaygın sanırım. Son zamanlarda çok fazla ele alıyorlar gerçekten.
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Klişe demişsin ama ben konusu sevdim, gizemli yanı da varmış. Severek izleyeceğim bir yapıma benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlangıçta klişe görünüp izledikçe bambaşka bir hava veriyor. Ben sevdim, siz de şans verebilirsiniz bence. İzlerseniz yorumunuzu beklerim :)

      Sil
  10. Sevdiğim dizilerden biri oldu, güzel anlatmışsın. :)

    YanıtlaSil