My Little Happiness (2021) | Çin Dizisi Yorumu

, , 2 comments

 


Tür: Romantik-Komedi
Bölüm Sayısı: 28
Bölüm Süresi: 45 dakika
Dili - Ülkesi: Çin - Çince
Oyuncular: Xing Fei, Xiaotian Tang, Chuan Li, Yilin Huang, Weilun Fu, Chang Liu

KONUSU
Cong Rong, küçüklüğünden beri avukat olma hayali kursa da annesinin zorlamaları ile yurtdışında ekonomi eğitimi alır. Yurtdışına yerleşip ekonomi üzerine çalışması annesinin son şartıdır fakat Cong Rong gizlice Çin'e geri döner. Avukatlık sertifikasını almak için hastanede stajını başarıyla tamamlaması gerekmektedir. Cong Rong'un stajdaki ilk zorluğu Dr. Wen Shaoqing'dir. Stajını sorunsuz bir şekilde geçirmek isteyen genç kız, doktor ile savaşa girer ve olaylarımız başlar. ^^


OYUNCULAR / KARAKTERLER

Xing Fei, Cong Rong karakterini canlandırmakta.
Babasının izinden gidip avukat olmak isteyen fakat annesinin ona karşı koruyucu tavrından dolayı hayalini gizlice gerçekleştirmeye çalışan, narin biri gibi görünse de olaylar karşısında güçlü ve kararlı bir şekilde durabilen kadın karakter. 

Tang Xiaotian, Dr. Wen Shaoqing karakterini canlandırmakta.
Genç yaşına rağmen oldukça başarılı bir beyin cerrahı olan Wen Shaoqing, yakışıklılığı ile tüm hastanenin dilinde hatta kalbinde olan bir adam. :))
Kadınların ilgisine karşı her zaman mesafeli duran ve işini layıkıyla yapmaya odaklanan bir karakter.

Li Chuan, Wen Rang karakterini canlandırmakta.
Wen Shaoqing'in amcası olan Wen Rang, tam anlamıyla Tsundere bir karakter yani başlangıçta soğuk görünüp tanıdıkça yumuşacık bir kalbe sahip olduğunun farkına vardığımız bir adam.

Huang Yilin- Zhou Chengcheng karakterini canlandırmakta.
Chengcheng, Cong Rong'un yakın arkadaşı. Çoğu diziden aşina olduğumuz zengin ve şımarık bir karakter. Belirli bir yaşa kadar ailesinin gölgesinde geldiği için kendini kanıtlamak isteyen ve denemeler yapsa da saflığı sebebiyle zorluklar yaşayan -bence- sempatik bir genç kız. 


My Little Happiness, dizi ve filmlere vakit ayıramadığım bir dönemde beni eğlendirebilecek, günlük yoğunluğumu unutturup kafa dağıtabilecek bir şeyler izlemek istediğimde kardeşimin önerisiyle başladığım bir diziydi. 
Tamda aradığım gibi romantik komedi tarzında, gereksiz entrikalar olmadan, dram yönünde ağırlaşmayan tatlı bir havada gitti. Kurgusal yönden beklentisiz başladığım için eğlenerek izledim fakat 2021 yapımı bir dizi olduğunu göz önüne alarak ve bu türden diğer dizilerle kıyaslama yaparsak birçok eksiği bulunan bir yapım olduğunu da açıkça söyleyebilirim. Oyunculuk bakımından, çekim teknikleri ve sahne geçişleri açısından da acemiye kaçan yerler var ki pek göz ardı edilecek türden değillerdi ne yazık ki.  :)
Başrol çiftin olaysız bir şekilde bir araya gelmesi ve aralarındaki ilişkinin romantikliği tam hayal ettiğimiz türden kurgulanmış fakat bana biraz yapmacık hissettirdiği için ikinci çifti daha çok sevdim ve onları daha fazla izlemeyi isterdim. ^^
Benim gibi hiçbir beklentiniz olmadan tamamen kafa dağıtmak için izlemek isterseniz şans verilebilir.





2 yorum:

  1. Bu güzel paylaşım için teşekkürler ve diziyi not aldım:) izleyeceğim inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek :) umarım severek izlersin, şimdiden iyi seyirler ♥

      Sil