Hayatımı Değiştiren Her Şey - Ayşen Bozkuş | Kitap Yorumu

, , 19 comments



"Biz farkında olalım ya da olmayalım hayat, tesadüf adı verdiklerimiz aracılığıyla bizimle konuşur. Belki de hayatla aramızdaki dilin adıdır tesadüf..."

~~~

Hayatımı Değiştiren Her Şey kitabını okurken, Esra'nın kendi hayatı ve geçmişi için yaşadığı farkındalık yolculuğunda neler yaşadığını ve nelerin üstesinden geldiğine şahitlik ediyoruz.

Esra, başarılı bir ressam ve küratör. İş dünyasındaki başarısının yanı sıra çok güzel giden mutlu bir evliliğe sahip. Cemiyet hayatında da bir yere sahip genç kadının çoğu insanın imrenerek bakacağı bir yaşantısı var.  Ama geçmişten gelen bir sırrı onun hayatına adeta bir gölge gibi çöker. Bu sırrın etkisiyle her gün gördüğü kabuslar hayatındaki değişikliklere tetikleyici olur. Bu kabuslardan sonra kılık değiştirerek temizlik için bir eve gitmeye başlar. Bir yabancının, Esra'nın herkesten saklayarak yaptığı bu işi ve onun sırlarını öğrenmesiyle genç kadının hayatı altüst olur. 

Büyük bir yüzleşme, psikolog seansları, bilinçdışı kodları, ritüeller, meditasyonlar, rüyalar, içindeki yaralı çocuğa mektup, affetme çalışmaları, reiki, yas tutma, geçmişi şifalandırma ve daha fazlası… 

~~~

"İnsanın yaşayabileceği tek bir hayat varken kitaplarda binlerce hayat vardı. Hem kendi hayatından uzaklaşmak hem de zihnindeki düşüncelerden kurtulmak için de kitap en güzel kaçış noktasıydı."

~~~

Hayatımı Değiştiren Her Şey, öncelikle ismiyle ilgimi çeken bir kitap oldu. Çoğu insan gibi ben de hayatımı olumlu yönde değiştirip geliştirmek istediğim için bu kitabı okumanın benim için yararlı olacağını düşündüm. Esra'nın yaşadıklarını okurken ilk olarak onun hayatını bu kadar etkileyen sırrı çok merak ettim. Çoğu kişinin mükemmel olarak nitelendirebileceği bir hayata sahipken onu huzursuz eden ne olabilir acaba diye sorguladım. Maalesef çevremizde ya da haberlerde karşılaştığımız haberlerden dolayı birkaç tahminim de oldu. Acı gerçeği öğrendiğimde ise bunların gerçek hayatta da yaşandığı bilinciyle neredeyse onun kadar sarsıldım. Bunu yaşayan tüm kadınlar için üzüldüm..

Esra'nın bu durumlarla yüzleşmesi ve geçmişte bırakması zorlu bir süreç olsa da yolculuğunu çok güzel tamamladığını düşünüyorum. Özellikle eşiyle birbirlerine olan sevgi ve anlayışlı halleri çok etkileyiciydi. Böyle bir ilişkim olsun isterim. :))

Ayşen hanımın, birkaç kitabını okumuştum fakat favorim kesinlikle Hayatımı Değiştiren Her Şey oldu. Hem ele aldığı konu hem de yazarın anlatım tarzıyla ilk sayfalardan kendine çeken ve bitirmeden bırakmak istemediğim bir okuma süreci yaşadım. Sadece son kısımlarda yaşanan olayları biraz daha detaylı şekilde okumak isterdim. Tadı damağımda kaldı deriz ya, bitirdikten sonra biraz öyle hissettim. :)

Bu tür konulara ilginiz varsa şans vermeniz gereken bir kitap olduğunu söyleyebilirim. ❤️



19 yorum:

  1. Kitap oldukça merak uyandırıcı, çok güzel anlatmışsın. :) Başta kapağı ve ismi görünce kişisel gelişim kitabı sandım, biraz daha dikkat edilseymiş keşke. :)

    YanıtlaSil
  2. Kalemine sağlık, kitap okuma listeme ekledim ...

    YanıtlaSil
  3. This sounds like such an interesting read! I hope you have a great weekend!
    the creation of beauty is art.

    YanıtlaSil
  4. I think this is a book I would like to read :). Thank you for the review :)!

    YanıtlaSil
  5. i wish i could read its english version (if any)

    YanıtlaSil
  6. Yazın da bende merak uyandırdı. Fırsat bulursam okumak isterim :) Çok güzel anlatmışsın kitabı kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Há livros que nos tocam. Obrigada pela sugestão.
    Uma boa semana.
    Um beijo.

    YanıtlaSil
  8. Cool post!

    https://www.biigthais.com/

    Kisses ;*

    YanıtlaSil
  9. Gracias por la reseña. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
  10. It looks like a very interesting book.
    Thanks for sharing.

    YanıtlaSil
  11. This book seems very interesting 😊 Have a nice day 😊

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel anlatmışsın, denk gelirsem bir bakayım.Kalemine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  13. The book looks very good, thanks for sharing.

    YanıtlaSil
  14. senin seçtiğin bütün bu kitapları okumak istiyorum bakalıım :)

    YanıtlaSil
  15. nice books.....
    thank you for sharing your review

    YanıtlaSil
  16. Mais um livro, que adoraria descobrir! Excelente sugestão!
    Beijinhos
    Ana

    YanıtlaSil