Marry My Husband 2024 Konusu ve Oyuncuları | Kore Dizisi

, , 22 comments

 


Tür: Romantik Komedi, Fantastik, Dram
Yayıncı: Amazon Prime
Bölüm Sayısı: 12
Bölüm Süresi: Ort. 50 dk
Dili - Ülkesi: Korece - Güney Kore
Oyuncular: Park Min Young, Na In Woo, Lee Yi Kyung, Song Ha Yoon, Lee Gi Kwang, Gong Min Jung

MARRY MY HUSBAND KONUSU
Yıllarını sorumsuz kocasıyla geçiren ve hayatını devam ettirebilmek için tüm gücüyle çalışan Kang Ji Won, kanser tedavisi görürken az bir ömrü kaldığını öğrenir. Aldatıldığına dair şüpheleri olan Ji Won, kanıt ararken kocasının onu en yakın arkadaşıyla aldattığını öğrenir. Bu olay sonucunda trajik bir şekilde öldürülen genç kadın, mucizevi bir şekilde 10 yıl öncesinde eşiyle evlenmeden önceki döneme gözlerini açar.
Her şeyin farkında olarak hayata yeniden başlayan Kang Ji Won'un kocasından ve yakın arkadaşından intikam almak için yaptıklarını konu alıyor.

KARAKTERLER / OYUNCULAR
Park Min Young, Kang Ji Won karakterini canlandırmakta.
Ji Won, hayatı zorluklarla geçen ve ona zarar veriyor da olsa hayatındaki insanlara katlanarak geçiren bir kadın. Bütün bu fedakarlıklarına rağmen kocası onu en yakın arkadaşıyla aldatır. Tüm bu zorluklara dayanamayan genç kadın kanserinin ileri seviyede olduğunu ve kısa bir ömrü kaldığını öğrenince kocasından intikam almak ister. Tam bu noktada kocası ve arkadaşı tarafından trajik bir şekilde öldürülür.
Bir şekilde ona yeniden yaşama şansı verilir ve Ji Won intikam için tabiri caizse kollarını sıvar. İntikam alma sürecinde Kang Ji Won'un nasıl geliştiğini ve iyileştiğini, öz benliğini bulduğunu görüyoruz. 

Na In Woo, Yoo Ji Hyeok karakterini canlandırmakta.
Ji Hyeok, Ji Won'un çalıştığı şirketin yöneticilerinden birisi ve aynı zamanda onun çalıştığı bölümün şefi.
Kang Ji Won'a olan hisleri sebebiyle genç kadına destek olan hepimizi kendine hayran bırakan bir karakter kendisi. :)
Başlangıçta biraz sert ve eski moda tarzıyla şaşırtsa da gizemli hallerinin altından aşık olunacak bir adam çıktı. ^^


Lee Yi Kyung, Park Min Hwan karakterini canlandırmakta.
Min Hwan, Kang Ji Won'un kocası. Biraz ağzımı bozacağım kusura bakmayın ama kendisi şerefsizliğin vücut bulmuş hali. Kendisi evde keyif yapıp borçlar yaparken, Ji Won gece gündüz çalışıp hayatlarını sürdürmeye, borçları ödemeye çalışıyor. Ölüm döşeğinde olan karısıyla ilgilenmek yerine onu en yakın arkadaşıyla aldatacak kadar karakter yoksunu birisi.
Her bölümde karaktere sövüp saysam da oyuncunun başarısını inkar edemem. Kötü bir karakteri bu kadar başarılı canlandırıp kendisinden iliklerimize kadar nefret etmemizi sağladı. :D


Song Ha Yoon, Jung Soo Min karakterini canlandırmakta.
Soo Min, Kang Ji Won'un en yakın arkadaşı. Onu çok seviyor ve düşünüyor gibi görünse de içten içe Ji Won'u kıskanıyor, onun sahip olduğu her şeyi elinden almak için türlü oyunlar çeviriyor. Görünce bile sövmeye başladığım biri, nefret ettiğim karakterler listesinde 1 numaraya oturdu diyebilirim. 
Song Ha Yoon, sanki bu karakter için doğmuş. Duruşu bile o kadar sinsi ki, hiçbir şey yapmadan izleyenin sinirlerini bozacak kadar başarılı bir oyunculuğu var.


YORUMUM;
Mutlu akşamlaar! :)
Çoktandır Kore dizisi paylaşımı yapmadığımı fark ettim, bu açığı kapatmamız lazım değil mi ama? ^^
Bu yazımda bahsedeceğim Marry My Husband, aynı isimli webtoondan uyarlama bir Kore dizisi. Tanıtımları o kadar ilgi çekiciydi ki, dizi yayına girdiği an bizde güncel olarak izlemeye başladık. Daha ilk bölümden sinir krizleri geçirsem de Kang Ji Won intikam için neler yapacak, planları gerçekleşip şerefsiz kocasından kurtulabilecek mi acaba merakıyla yeni bölümlerini bekledim ve heyecanla izlemeye devam ettim. 
Ji Won intikam planları yaparken hayatı boyunca yaptığı hatalarında birer birer farkına varır. Kendisine destek olduğunu düşündüğü kişilerin aslında hayatını mahvettiğini, çok başarılı ve sağlıklı bir hayat sürebilecekken zorluklarla ve hastalıklarla baş etmek zorunda kaldığı gerçeğiyle yüzleşir ve bunu tersine çevirmek için çalışmalarına başlar. Hayatını mahveden bu insanlardan ve onu ölüme götüren kaderini, sırtından bıçaklayan yakın arkadaşı sandığı Soo Min'e devretmek için tüm adımlarını yavaş ve emin bir şekilde hesaplar. Bu konuda sürpriz bir destekçisi, Yoo Ji Hyuk çıkagelir.
Ji Hyuk'un varlığı, Kang Ji Won için hayata yeniden başlaması kadar güzel bir detaydı bence. Ona olan sevgisi ve desteği beni çok etkiledi. Gerçekte de böyle adamlar olsa da karşıma çıksa ne güzel olurdu düşüncesiyle izledim vallahi. :D
Ona destek olan ve gerçek arkadaşlığı bulduğu Yoo Hee-Yeon ve Yang Jo-Ran'ı da unutmamak gerek. İki karakterde o kadar tatlı ve iyiydi ki. Onların sahnelerini izlerken gerçek arkadaşlığı hissedebilirsiniz. :)
Ji Won'un intikam almasını ve Ji Hyuk'un güzelliğini izlerken ne kadar keyif aldıysam Min Hwan ve Soo Min karakterlerini izlerken o kadar sinir ve nefret doldum. Karakterler o kadar kötü ki, izlerken siniri ve nefreti iliklerime kadar hissettim. İzlerken kötü karakterlere en çok sövdüğüm dizi Marry My Husband'dır diyebilirim, o derece.
Dizinin iyi yönlerinden bahsettim, biraz da olumsuz yönlerini konuşalım;
Bir noktadan sonra webtoondan farklı bir şekilde ilerlemeye başlıyor. Diziyi uzatmak amacıyla webtoonda olmayan bir karakter dahil edilmişti ve gereksiz olduğunu düşündüğüm entrikalı olaylar yaşandı. Bu durum beni rahatsız etti ve birkaç bölümü izlemeden final bölümünü izledim.
Dizilerde yan karakterlerin hikayelerini de izlemeyi seven biri olarak gereksiz entrikalar yerine webtoondaki gibi yan karakterlerin hikayelerine biraz daha yer verilse daha hoş olurdu diye düşünüyorum. 
Marry My Husband, sinir krizleri eşliğinde izlemiş olsam da genel olarak keyif aldığım bir dizi. Özellikle intikam kısımlarını izlerken tabiri caizse içimin yağları eridii. :D
Yukarıda bahsettiğim gereksiz uzatılma durumu olmasaydı favorilerim arasına bile girebilirdi.
Aldatılma, intikam konulu dizileri seviyorsanız şans verebilirsiniz. :)



22 yorum:

  1. Wow. I guess I need to watch more Korean television. Thanks for the recommendation.

    YanıtlaSil
  2. Gracias por la reseña. La tengo pendiente. Te mando un beso.

    YanıtlaSil
  3. Thank you, dear friend, for telling us about your favorite films. Films from South Korea are not shown in Russia.

    YanıtlaSil
  4. You know I have never watched a Korean movie or TV Series as yet..looks as if it may be ok.

    YanıtlaSil
  5. I have only seen so far J dorama. And I really like it. I must see a K drama too. I am curious about it :)
    Thanks for sharring this review :D
    Hugs

    YanıtlaSil
  6. Kadın oyuncuyu seviyorum ama aldatma üzerine kurulu yapımları sevmiyorum. Sinirimizi daha fazla bozmaya gerek yok. :))

    YanıtlaSil
  7. Una serie con luces y sombras pero que parece interesante por lo que comentas. Buena reseña.
    Saludos desde España.

    YanıtlaSil
  8. Ooh this sounds like a really good watch! Thanks for the recommendation!

    YanıtlaSil
  9. Ya bu diziyle ilgili instagramda da kesitlere çok denk geliyorum. Fırsat bulursam izleyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. Hi, I've never seen any Korean series, but the actors are so beautiful that I'm tempted to start watching! Thanks for the recommendation!

    YanıtlaSil
  11. It looks very nice.
    Thanks for sharing.

    YanıtlaSil
  12. I don't know this serie. Thanks for your recomendation.

    Kisses

    YanıtlaSil
  13. Sounds a great Korean series.
    Thanks for sharing.

    galerafashion.com

    YanıtlaSil
  14. Sounds good; I love a romcom! 💗📺

    YanıtlaSil
  15. bu diziyi izlemek istiyordum aslında ama konu olarak biraz perfect marriage revenge e benzettiğim için izleyesim gelmedi :D

    YanıtlaSil
  16. hımmm cazip gözüküyor bu konuları da severim :)

    YanıtlaSil
  17. Sen ilk bölümlerde kriz geçirmişsin ben ortalara doğru geçirdim BoA'nın gelişi filan çok saçmaydı. Ben her bölümü tam izlesemde düşüncelerimiz aynı. :)

    YanıtlaSil
  18. the storyline had me hooked, balancing out moments of adversity and vindication. you’re able to catch your breath in between, especially since the plot is particularly dramatic. i gasped, laughed, teared up, was giddy with excitement, etc.

    YanıtlaSil
  19. Many thanks for sharing this film here.

    All the best Jan

    YanıtlaSil
  20. Türk'ten çok yabancı takipçileriniz var maşallah. :)

    YanıtlaSil