Aşk Sen Kokuyor - Mira Yelkenci | Kitap Yorumu

, , 7 comments

 


Merhabalar!
Adından da anlayacağınız üzere tatlı bir aşk hikayesiyle geldim bugün. :)


“Bazen ne yaparsak yapalım, alnımızda yazılanı yaşarız, önemli olan, her zorluktan sonra ayağa kalkış şeklimizdir...”

Akın Serikli, hayalini gerçekleştirerek öğretmenlik yaparken bir iftira sonucu ideallerinden vazgeçerek hayatına yeni bir yön vermek zorunda kalır. Yaşadığı bu olayın sorumlusu olarak hiçbir şeyden haberi olmayan, kendi hayatının zorluklarıyla boğuşmakta olan öğrencisi Aylin'i görür. 
Hikayemizin diğer kahramanı Aylin Erişçi'nin hayatı yeterince zorlu geçmiyormuş gibi, bu iftiralar ortaya atılınca daha da kötü bir hal alır. Acı bir kazada ailesini kaybeden genç kız, zaten yenik başladığı hayata sil baştan başlamak zorunda kalır.
Kader onlara ikinci bir şans vermek istercesine seneler sonra ikiliyi yeniden bir araya getirir.  Tarih tekerrür edip onları birbirine düşman mı edecek yoksa kalplerine düşen sevgi her şeyin üstesinden gelerek ikiliyi mutlu sona mı taşıyacak dersiniz?
~~~~
Kahretsin! Şu haliyle öyle güzeldi ki, tüm öfkesine rağmen onu kollarına alıp göğsüne basmak ve kederle puslanan o gözleri defalarca öpmek istiyordu.
~~~~ 
Aşk Sen Kokuyor kitabını geçen ay arkadaşlarım ile birlikte okumuştuk. Hemen okuyup bitirsem de iş yoğunluğumdan dolayı yorum hazırlamam biraz uzun sürdü. Severek okuduğum, Türk filmi tadındaki aşk hikayesini gecikmeli de olsa sizlerle paylaşmak istedim. 
Akın, zeki ve yakışıklı bir adam. Ailesini bile karşısına alabilecek kadar ideallerine bağlı. Bir iftira sonucu zorluklarla kavuştuğu hayaline veda etmek onu öfkeli ve hırslı biri haline dönüştürse de içindeki o Akın, hala varlığını sürdürüyor. Seneler sonra kaymakam olarak atandığı ilçede Aylin'le karşılaşınca gün yüzüne bile çıkıyor. :)
Aylin, babasının yaşattığı tüm zorluklarla baş etmeye çalışırken, adının karıştığı bu iftira ortaya atılınca tabiri caizse hayatı zehir olur. Ailesini kaybetmenin acısı da üzerine eklenince genç kız acımasız dünyada bir başına kalır. Neyse ki güzel yürekli insanlar var ki, ona destek olup ailesinin eksikliğini doldurmaya çalışır. Seneler sonra öğretmenliğe başladığında pamuk gibi kalbi sebebiyle Pamuk öğretmen olarak adlandırılır. :)
~~~~
“Hayat ne garipti! Karşınıza çıkan ve kötü dediğiniz olayda başrolde bulunan bir insan, hayatınızdaki birçok şeyin mimari olabiliyordu.”
~~~~
Aşk Sen Kokuyor, Mira Yelkenci'nin 3.kitabı ve diğerleriyle karşılaştırdığımda kurgu olarak hayatın içinden bir olaya tanıklık ediyormuş gibi hissettirdi. Anlatım tarzı olarak da daha bir gelişmiş ve farklı bir havaya bürünmüş hissettirdi. Özellikle kelime seçimlerinden dolayı farklı bir yazar okuyormuşum gibi geldi. :)
Kaymakam bey ve Öğretmen hanımın hikayesini severek okudum. Buna ek olarak yazarımızın alt metin olarak verdiği mesajlar da çok hoştu. Böyle ince düşünceler beni her zaman etkilemiştir. :)
Yaşamın içinden aşk hikayelerini okumayı seviyorsanız bu kitabı da okumanızı isterim. 💙

7 yorum:

  1. Kalemine sağlık canım güzel bir inceleme olmuş...

    YanıtlaSil
  2. Sürükleyici bir hikayeymiş☺

    YanıtlaSil
  3. Hikayeleri severim, En güzel bayram mesajları başlıklı yazıma yapmış olduğunuz yorumdan dolayı çok teşekkür ederim İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  4. Bu ara ben de hep ağır kitaplar okudum bir aşk kitapları challenge yapmanın zamanı geldi ☺️

    YanıtlaSil