Cevf-i Leyl: Müphem - Leman Bekirzade | Kitap Yorumu

, , 10 comments

 


Mutlu akşamlar!

Nisan ayında okuduğum ve favorilerim arasına giren Cevf-i Leyl: Müphem kitabıyla geldim bugün. :)


Yaşamak için, gözleri ölüm vaat eden adama ihtiyacım vardı.

Bir gün uyandığında adını dahi hatırlamayan Lara Erez, kendini Gece Yarısı Şehri'nde bulur. Neler yaşadığını, neden burada olduğunu anlamaya çalışırken sorularının yanıtlarına daha çabuk ulaşabilmek için gözleri ölüm vaat eden, şehrin acımasız hakimi Merih Ferec'e sığınır. Lara ve Merih'in gerçekleri ortaya çıkarmak için yaşadıkları heyecan dolu olaylara tanıklık ediyoruz.
.
Cevf-i Leyl: Müphem, fantastik dünyada geçen bir kitap.
Gece Yarısı, Gündoğumu, Sonbahar, Yağmur, Rüzgar ve Fırtınalar Şehirlerinden oluşan bir dünya. Her bir şehrin hakimi ve kendine has özellikleri var. İsimlerinden az çok tahmin edebilirsiniz. :)
Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamayan Lara, buna ek olarak kurallarını hiç bilmediği dünyaya ayak uydurmaya çalışır. Neden yanında uyandığını bilmediği Merih'in acımasız halleri ve katı kuralları kızımıza pek yardımcı olmasa da içten içe ona karşı çekilmekten kendini alamaz. 
Bu noktada Merih, kötü adam gibi görünse de onu tanıdıkça aslında öyle olmadığını, böyle davranmasının sebeplerini öğreniyoruz ve öğrendikçe de kendine hayranlığımız giderek artıyor. :))

~~~~
"Merih..." dedim titrek bir ses tonuyla. "Bu bir günah... Seni istemem bu hayatta işleyebileceğim en büyük günah... Ama bir günah yalnız bu kadar arzulanabilir olabilirdi..."
~~~~
Cevf-i Leyl çıktığı andan itibaren dikkatimi çeken, okumak istediğim bir kitaptı fakat itiraf etmem gerekir ki bu kadar seveceğimi düşünmemiştim doğrusu. 
Lara'nın geçmişinde neler oldu? Hafızasını kaybetmesinin nedeni ne, anılarını geri alabilecek mi? soruları eşliğinde, merak ve heyecanla elimden bırakmadan büyük bir kısmını okudum ve son sayfasına kadar bırakmak istemedim. :)
Bu durum yazarımızın ne kadar akıcı bir anlatıma sahip olduğunu açıklamam için yeterli olur sanırım. Buna ek olarak kurgulamış olduğu dünya da çok heyecan verici. Hiç güneş doğmayan Gece Yarısı Şehri ve diğer şehirlere dair bir şeyler okumak oldukça keyifliydi. Tabii şehirlerin hakimleri ile tanışmak da öyle. Hakimlere dair daha fazla şey okumak isterdim ama Müphem, serinin ilk kitabı olduğu için tanışma gibiydi. Tam bu dünyaya ve karakterlere dair fikirler oluşmaya başladığı an kitap bitti. Tadı damağımda kaldı deriz ya kitabın son sayfasını okurken böyle hissettim. :(
Tabii birde sonunda yaşananlar, aklımda kalan soru işaretleri, devamında neler olacak acaba soruları ile ikinci kitabı beklemeye koyuldum. Fantastik türde favorilerim arasında yerini alan bu kitabı sizlerin de okumasını çok isterim. ♥

💜💜💜 
"Seni almalarına asla izin vermeyeceğim," dedi kesin bir dille. "Sen ölünceye dek hep benim yanımda kalacaksın ve son nefesini benim kollarımda vereceksin." 
💜💜💜
"Korkuyor musun?" diye sordu Merih kehribar rengi gözlerini bir an olsun gözlerimden ayırmadan. "Sadece bana ait olmaktan?" Derin bir nefes aldım ve aldığım nefes ciğerlerimi yakıp geçti. "Korkmuyorum... Tek güvende hissettiğim yer senin yanınken, sana ait olmaktan korkmuyorum," dedim fısıltı şeklinde çıkan ses tonumla. "Bana bu kadar güvenmemelisin," dedi ve bu yutkunmama neden oldu. "Neden?" diye sordum çaresizlik bulanmış sesimle. "Çünkü Lara, seni herkesten koruyabilirim. Bunu canım pahasına bile olsa yaparım ama kendimden koruyamam."

10 yorum:

  1. Konusu ve kapağı çok ilgi çekici, insanda okuma isteği uyandırıyor :) büyük ihtimalle bende alacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda okuduğum en başarılı kurgulardan, şans vermelisin bence de :)

      Sil
  2. Kalemine sağlık canım:) güzel bir mayıs ayı seninle olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim abla, senin içinde öyle olur umarım :)

      Sil
  3. tek kitapmi devami cikacakmi yarimmi bitiyor

    YanıtlaSil