Tale of the Nine Tailed | Dizi Yorumu

, , 19 comments

 


Tür: Romantik, Fantastik, Aksiyon
Yayıncı: tvN
Bölüm Sayısı: 16
Bölüm Süresi: 1 saat
Dili - Ülkesi: Korece - Güney Kore
Oyuncular: Lee Dong Wook, Jo Bo Ah, Kim Beom, Kim Yong Ji, Hwang Hee, Lee Tae Ri

KONUSU
Lee Yeon, bir dağın koruyuculuğunu yapan dokuz kuyruklu tilkidir. Yaşadığı bir olay sonucunda şehre yerleşir ve ona verilen kötü ruhları yakalayıp cezalandırma görevini gerçekleştirerek hayatına devam eder, ta ki Nam Ji Ah ile yolları kesişene kadar. Nam Ji Ah, bir tv kanalında yayınlanan "şehir efsanelerini bulalım" programının yapımcısıdır. Doğaüstü olay ve varlıkları bulmayı görev edinen Ji Ah, dokuz kuyruklu tilkinin varlığını öğrenince onun peşine düşer. 
Kısaca dizi boyunca da ikili arasında yaşanan olayları izliyoruz diyebilirim. Detaylı bilgiler birazdan. :))

KARAKTERLER

Lee Dong Wook, dokuz kuyruklu tilki namı diğer Gumiho'muz Lee Yeon karakterini canlandırmakta.
Dağın koruyuculuğunu yapan Lee Yeon, bir insana ( A Eum'a) aşık olur, hisleri karşılıklıdır. Fakat onların mutluluğunda gözü olan Imoogi, ikiliye karşı savaş açar ve Lee Yeon bu savaşta A Eum'ı kaybeder. Aşkını kaybetmeyi göze alamayan Gumihomuz boncuğunu genç kıza verir ve bir sonraki hayatında yeniden bir araya gelmek üzere beklemeye başlar.
Yalnız geçen yıllar onu huysuzlaştırsa da aşkından ve onu beklemekten asla vazgeçmez. ♥



Jo Bo Ah, yapımcı Nam Ji Ah karakterini canlandırmakta.
Ji Ah, 9 yaşında yaşadığı bir kaza sonucu anne ve babasını gizemli bir şekilde kaybeder. Ebeveynlerinin kılığına giren 2 ruh küçük kızı ele geçirmeye çalışırken Lee Yeon onu kurtarır. Bu olaydan sonra doğaüstü olaylara merak salan Ji-Ah, fantastik dizi-film yapımcı olur ve bir yandan işini yaparken bir yandan ailesini kaybettiği o gizemli geceye dair araştırmalarına devam eder. Kader yıllar sonra ikiliyi bir araya getirecektir elbette. :)
Ji Ah, alışık olduğumuz k-drama karakterlerinden farklıydı. Güçlü, ne istediğini bilen ve sonuna kadar peşinden giden bir karakter. Özellikle fantastik bir yapımda böyle bir kadın karakter olması oldukça dikkat çekici bir durum bence.


Kim Beom, Lee Rang karakterini canlandırmakta.
Lee Rang gumihomuz Lee Yeon'un aykırı kardeşi. Kötü bir karakter gibi görünse de sevgi ve ilgiye olan açlığı sebebiyle böyle davranan, ponçik bir kalbe sahip bir adam. :) 


YORUMUM

Merhabalar!
Tale of the Nine Tailed, Diaryofmeri ile tanıtımlarında Lee Dong Wook ve Kim Bum'u gördükçe düştüğümüz ve birlikte izlemeye karar verdiğimiz bir diziydi. Merakımıza karşı koyamayıp güncel olarak izledik ve bolca değerlendirme yaparak keyifli bir izleme süreci yaşadık. :)
E bu dizi geçen senenin dizisi, güncel olarak izlediysen şimdi bu yazı ne alaka diyeceksiniz. :))
Bitirdikten sonra bir taslak hazırlamıştım ama tamamlama fırsatı bulamayınca bugüne kadar ertelendi durdu. Başka bir dizi olsa vazgeçer yayınlamazdım belki de.. Ama bu dizi favorilerim arasına girdiği için geç de olsa sizlerle paylaşmak istedim. 


Lee Dong Wook, fantastik karakterlere çok yakışıyor bence. İlk olarak Goblin'de Azrail karakteriyle izleyip sevmiştim, dokuz kuyruklu tilki rolünü de çok başarılı bir şekilde canlandırmıştı. Kibirli haller bir insana ancak bu kadar yakışabilirdi. :))
Jo Bo Ah'ı Forest dizisinde Park Hae Jin ile partner olarak izlemiş ve yakıştırmıştım. Bu dizi başlamadan evvel Lee Dong Wook ile aynı uyumu yakalayabilir mi acaba diye endişe etmiştim ama izlemeye başladıktan sonra uyumlarına bayıldım!


Kim Bum, uzun bir aradan sonra bu diziyle dönüş yaptı ve bomba gibi  de döndü bence. Karakterindeki başarısının yanı sıra, dizideki diğer oyuncular ile uyumu daha dizi başlamadan yayınlanan fotoğraflardan bile belli oluyordu. :)
Lee Yeon karakteri ile olan atışmalı sahneleri, Yoo-Ri ile olan takım çalışmaları ve uyumları çok keyifliydi. Diziye dair beklentim vardı, evet ama çok çok üstüne çıkan bir yapım ile karşılaştım. ^^


Ve dizinin bonusu olarak karşımıza çıkan ve kötü adamda olsa bayılarak izlediğimiz Lee Tae Ri var. Imoogi karakteri olarak diğerlerine yapmadığını bırakmadı doğrusu ama öyle havalıydı ki, onun sahnelerini de merakla bekledim. :))
~~~~
Konusuyla bu kadar kendine bağlayan, oyuncu kadrosunun uyumu ile hayran bırakan sayılı dizilerden biriydi benim için. Üzerinden aylar geçse de unutamadığımı söylemem ne kadar sevdiğimi anlatmaya yeterli olur sanırım. :)
Diaryofmeri canımcım ile ara sıra oyuncuların hesaplarını stalklayıp hasret gidermeye çalışıyoruz. ^^
Lee Rang ve Yoo-Ri için çekilen spin-off mini diziyi de çok merak ediyoruz ama çevirisi olmadığı için uzaktan bakmak zorunda kalıyoruz ne yazık ki.. :(
***
Fantastik dizi severlere kesinlikle tavsiye ederim. ♥
~~~~
Diaryofmeri'nin Tale of the Nine Tailed yorumunu da buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. :)




Kaynaklar: (1),(2)

19 yorum:

  1. Bunu izlemedim. Aslında konu olarak bazı yönlerden benzer diziler var. Yine de aklımda bulunsun. Bazen acayip derecede yeni bir Kore dizisi izleyesim geliyor. 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, benzer tarzda diziler var ama bu da oldukça başarılıydı bence. Şans verebilirsin. :)

      Sil
  2. Harika anlatmışsın emeğine sağlık canım😍Diziyi izleyesim geldi😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim ♥
      Yazıyı hazırlarken benim de öyle oldu, birkaç tur daha döneceğiz galiba bu gidişle :D

      Sil
  3. Ben de severek güncel izlemiştim:)
    Spin off lar ingilizce alt yazı ile youtube da var. Hala duruyor mu videoalar bilmiyorum,onu da güncel izlemiştim:) Öyle aman aman ingilizce gerekmiyor , basit ve anlaşılır:) diyalog da çok yok zaten.Birkaç dakikalık , 3 parçadan oluşan mini videolardı.Düzenli bir konu degil sadece kısa anların(ayrı ayrı) paylaşımıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa bunu bilmiyordum, araştırmıştım ama Youtube'a bakmak aklıma gelmemiş. :))
      Hemen bakacağım, umarım kaldırılmamıştır da izleyebilirim. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Bu diziyi bir tek ben çok beğenmedim sanırım. Kızın yıllardır aradığı kişi olduğunu anladığı sahneyi izledikten sonra devam etmeyip yarım bırakmıştım. Yinede bir ara yeniden şans versem iyi olacak. Yorumlarına güveniyorum ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemek için doğru zaman değilmiş belki de. :)
      Böyle düşünmene çok sevindim, teşekkür ederim. Devam edersen eğer fikirlerini bana yaz muhakkak. :)

      Sil
  5. izliycem bunuuu, my friend is a gumiho nun yeni bir uyarlaması gibi demekkiii :)

    YanıtlaSil
  6. Hemen listeye ekledim. Ben de Alice adlı bir diziyi izledim. Kesinlikle izlemeni öneririm. İnanılmaz güzeldi. Pazar günü gazetede!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım sen de severek izlersin. :)
      Alice'ı duydum ama göz atmamıştım. Ben de onu listeme alayım. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  7. Diziyi izlemedim ama anlatımınızla ilgimi çekti:) Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Ben de LDW olduğu için izlemek istemiştim, diğerleri de bonus oldu. :))
    Gumiho'lu diziler çok, öncekilerden izlediğin varsa olabilir. Buna da şans vermeni isterim. :)

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir diziydi oyunculuklar da zaten efsaneydi yorumuna sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, yeniden izleyesim geliyor arada :))
      Teşekkür ederim :)

      Sil
  10. Listeme ekledim en kısa sürede izleyeceğim bu arada sonu mutlu mu bitiyor?

    YanıtlaSil