Menümüzde Aşk Var + Aşk Benim Hamurumda Var - Melekber Deniz | Kitap Yorumu

, , 6 comments

 


"Kalbimizi birbirine emanet etmek zorunda kalacağımız bir an gelse, saniye düşünmeden çıkarır avuçlarına bırakırım. "

~~~~

Reyhan ve Ali Eren'in Aşk Benim Hamurumda Var ile başlayan hikayesi Menümüzde Aşk Var ile devam ediyor.

İlk kitabı okuyanların hatırlayacağı üzere Reyhan kızımız hayallerine kavuşmak için gittiği İstanbul'da hayatının aşkını da bulmuştu. Hikayesinin ikinci perdesinde hem kızımızın aşçı olma hayallerine hem de hayatının aşkı Eren Ali ile yuvalarını kurup mutlu sonlarına ulaşabilmek için verdikleri mücadeleleri okuyoruz. :)

--

İlk kitabın yorumu sizlerle paylaşma fırsatım olmamıştı ama bayağı eğlenerek okumuş ve karakterleri aşırı sevmiştim. Menümüzde Aşk Var'ı da merakla bekledim ve okuyunca da hemen geldim. Hem ilk kitabı okumayanlar için hem de kitabın yorumunun sayfamda bulunmasını istediğimden kısaca Aşk Benim Hamurumda Var'dan da bahsedeceğim. :)

Buradan sonrası SPOİLER içerebilir!

Reyhan Göbekli, ESS (Erhan, Serhan ve Seyhan) olarak nitelendirdiği 3 ağabeyinin baskıları ve tabii ki sevgileriyle büyümüş, ailesinin göz bebeği. Mimarlık bölümünü okuyup bitirmiş olsa da ailesinden gizlediği aşçı olma hayallerini gerçekleştirmek için ünlü bir mimarlık şirketinden gelen iş teklifini kabul ederek İstanbul'a gitmişti. Hayallerinin ilk aşamasını tamamlayan kızımız için sırada aşçı olmak var. Bir yandan mimarlık konusunda yeteneklerini konuşturup herkesi kendine hayran bırakırken diğer yandan aşçılığa giden yolda hedefe kitlenmiş durumdadır. Tabii birde bu yolculukta karşılaştığı ve hiç hesapta olmayan bir şekilde hayatına dahil olup aşkı ona tattıran Ali Eren var. 

Devamında olanlar ise Menümüzde Aşk Var kitabında;

Reyhan, hayatının aşkına kavuşunca hikayelerini mutlulukla taçlandırmak gerek elbette. Kız istemeler, nişanlar düğünler derken tam Reyhan'a yakışır bol olaylı bir kitap bizlerle.^^

Reyhan, çok başarılı ve çokta temiz kalpli bir karakter. Kusur olarak sayabileceğim tek şey konuşma yeteneği. Böyle bir konuşma ile hayatımda karşılaşmadım desem abartmış olmam. :D

Kitaptan okumama rağmen, bazı anlarda kanlı canlı karşımdaymış gibi hissettiğim oldu, o derece diyeyim. 

Ali Eren, Reyhan'ın çalışmaya başladığı şirketin varislerinden, (Reyhan'ın tabiri ile) küçük patron. :)

Ve adının hakkının verircesine sabırlı ve bi o kadar da tatlı bir adam.

Diğer karakterlerimiz ise evlere şenlik. Reyhan'ın ailesi Antep'in havalarından, Ali Eren'in ailesi ile Ege havalarından olunca ortaya çıkan manzarayı siz düşünün. :))

Reyhan'ın hem kendi ailesi hem de müstakbel eşinin ailesi ile olan diyalogları ise kahkaha garantili. Özellikle kayınvalidesi ile olan kısımlarda çok eğlendim. 

Evlilik aşamaları dışında Reyhan'ın aşçılık kursunda yaşadığı olayları da eş zamanlı olarak okuyoruz. İlk kitapta şirket içinde yaşanan rekabetçi ortamın biraz değişik versiyonunu kursta yaşıyoruz kızımız. Devamında neler olduğunu anlatıp kitabın havasını bozmayayım. :)

~~~

"Seni onlardan çalmıyorum. Baban beni seçme şansını sana sunduğunda , bunu sana güvendiği için yaptı ve sen de beni seçtin. Seni seviyorum. Sana verdikleri sevgiyi ve yaydığın bu ışığı, seni ömrüm oldukça severek katlayacağıma da yemin ederim. Sakın ağlama ve beni seçtiğin için pişman olma. Aşk senin hamurunda var, unuttun mu? "

~~~

Yazarımızın anlatımı iki kitapta da çok eğlenceli ve oldukça akıcı. Reyhan gibi bir karakter varken bu durum kaçınılmaz gerçi. :)

İki ailenin üyeleri de oldukça cana yakın ve sempatik hissettirdi. Sanki kendi aileme dair bir şeyler okumuşum hissiyatı verdi. Entrikanın dozunu kaçırmadan, kalbi temiz insanların hayatlarının da ne kadar yolunda gideceğini kanıtlayan tatlı iki kitap okudum. Reyhan ve Ali Eren'i yüzümde tebessüm ile hatırlamaya devam edeceğim. Siz de benim gibi böyle hikayeleri okumayı seviyorsanız bu iki kitaba şans vermenizi isterim. :)




6 yorum:

  1. Güzel anlatmışsın, ilgi çekici görünüyor. Karakterleri merak ettim, kitap kapağı da hoşmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kapağı içeriği çok güzel yansıtıyor ve renkleri tam benlik. :))

      Sil
  2. Yorumuna bayıldım. Çok teşekkürler.💜 Umarım sıradaki kitabımı da seversin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yazarcim 😍💜 yeni kitabınıza da en kısa zamanda kavuşuruz umarım ☺️

      Sil