Go Back Couple | Dizi Yorumu

, , 1 comment

Dizinin Adı: Go Back Couple | 고백부부 
Tür: Romantik, Komedi, Fantastik, Aile, Gençlik 
Yönetmen: Ha Byung-Hoon 
Senarist: Kwon Hye-Joo 
Bölüm Sayısı: 12 
Bölüm Uzunluğu: 1 saat 
Yapım Yılı: 2017 
Dili: Korece 
 Ülke: Güney Kore 
Oyuncular: Jang Na-Ra, Son Ho-Jun, Heo Jeong-Min, Han Bo-Reum, Lee Yi-Kyung, Cho Hye-Jung, Jang Ki-Yong

Merhabalar. ^^
Hafta sonu gelip çatmışken izlemek için bir şeyler arayanlar için bir dizi tavsiyesi ile geldim. :)


KONUSU
Genç yaşta birbirlerini severek evlenen çiftimiz yıllar sonra evliliğin onlara getirdikleri sebebiyle pişmanlık duymaya başlarlar. En sonunda boşanmaya karar verirler ve o anda olanlar olur. İkilimiz Ma Jin Jo ve Choi Ban Do geçmişe gider ve kendilerini ilk tanıştıkları, 20li yaşlarda üniversite öğrencisi olarak bulurlar. Bu durumda neler yaşadıkları ve hayatlarında nelerin değiştiğini izliyoruz.



KARAKTERLER

Jang Na Ra, Ma Jin Jo karakterine can vermekte.
Jin Jo kendisini bebeğine ve evine adamış bir anne ve eştir. Sorumluklarından dolayı kendine dahi vakit ayıramayan genç kadın, geçmişe döndüğünde deneyimleriyle çok farklı bir karaktere bürünür. Na Ra başarılı oyunculuğuyla karakteri çok güzel bir şekilde yansıtmıştı. 



Son Ho Jon, Choi Ban Do karakterine can vermekte.
Ailesine güzel bir hayat sunabilmek için gece gündüz çalışan aile babasıdır. Umursamaz ve kendini düşünüyor gibi görünse de sevdikleri için her türlü fedakarlığı yapabilecek karakterde bir insan. Ho Jon'a başlarda pek ısınamasam da karakteri çok iyi bir şekilde yansıttığını söylemeden geçemeyeceğim.


(Soldan sağa doğru anlatacağım)

Heo Jeong-Min, An Jae-Woo karakterine can vermekte. Ban Do'nun üniversiteden itibaren en yakın arkadaşlarından biri ve Yoon Bo-Reum'un eşidir.

***

Han Bo Reum, Yoon Bo Reum karakterine can vermekte. Jin Jo'nun yakın arkadaşlarından biri ve Jae Woo'nun eşidir.

***

Jang Ki-Yong, Jung Nam Gil karakterine can vermekte.
Üniversitenin gözde çocuklarından biri. Jin Jo ile aralarında bazı olaylar yaşanıyor.


(Soldan sağa doğru anlatacağım)

Go Bo-Gyeol, Min Seo-Young karakterine can vermekte. Balerin olan genç kız Ban Do'nun ilk aşkıdır.

***

Lee Yi-Kyung, Go Dok-Jae karakterine can vermekte. Ban Do ve Jae Woo'nun yakın arkadaşıdır. Dizinin eğlence unsurlarından biri olduğunu da söyleyebilirim.

***
Cho Hye-Jung, Cheon Seol karakterine can vermekte. Jin Jo ve Bo Reum'un yakın arkadaşıdır.



YORUMUM
Dizi hakkında hiçbir bilgim olmadan arkadaşımın tavsiyesi üzerine başladım. Oyuncuları da tanımadığım için beklentim yok denecek kadar azdı. İlk bölümlerinde sıradan bir çiftin yaşadıklarını ve geçmişi hatırlamalarını izleyeceğimi düşünürken bir anda farklı olaylar oluşmaya başladı. Geçmişe gitme gibi fantastik bir olay gerçekleşince izleme isteğim ve ilgim arttı. Edindikleri tüm tecrübeler ile geçmişe giderek 20li yaşlarında yaptıkları ve yapmadıklarını değerlendiren ve buna göre hayatına yeniden şekil veren bu ikiliyi izlerken kendi hayatımı ve yaşadıklarımı epeyce sorguladım. Zamanı daha doğrusu "an"ı yaşabiliyor muyum? Sevdiklerime zaman ayırıp onlara sevgimi yeterince gösterebiliyor muyum? Gelecekte yaptıklarımdan mı yoksa yapmadıklarımdan mı pişman olurum acaba? gibi birçok soru geçti aklımdan. Bu soruların aklıma gelmesine sebebiyet veren olayları anlatırsam spoi niteliğinde olacağından değinmeyeceğim fakat sizler soruların kapsamına bakarak az çok neler olduğunu kestirebilirsiniz diye düşünüyorum.


Bir bölümde Goblin ve Descendants of the Sun dizilerinden bazı sahnelerin parodileri yapılmıştı. Küçük bir detaydı fakat izlerken çok keyif aldığım için bahsetmek istedim. Benim gibi sizde bu dizileri izleyip sevdiyseniz dikkatinizi çekecektir. :)



Arkadaşlık ve aile bağlarını vurgulayan, duygusal olduğu kadar komedi unsurları içeren her türü içerisinde barındıran güzel bir yapım. Üstelik standartlara göre bölüm sayısı daha az olmasına karşın izleyicisine vermek istediği mesajı güzel bir şekilde yansıtıyor. Daha önce belirttiğim gibi oyuncuları ilk kez bu dizide izledim ve hepsinin oyunculuklarını başarılı buldum. Benim açımdan hem eğlenceli hem de faydalı bir dizi oldu. Bu sebeple sizlere de faydalı olacağını umut ederek izlemenizi tavsiye ediyorum.
Güzelliklerle ve mutlulukla geçsin günleriniz! ♥ 




1 yorum:

  1. Dram türünde bir dizi sanıyordum bunu sayenizde farklı bir tür olduğunu öğrenmis oldum. Doyurucu yorumunuz için tesekkür ederim.

    YanıtlaSil