Victor (Katiller Çetesi #6) - J.A.Redmerski | Kitap Yorumu

, , No Comments

 Kitabın Adı : Victor 
Özgün Adı : Behind The Hands That Kill
 Yazarı : J.A.Redmerski 
 Çevirmeni : Murat Karlıdağ
 Yayınevi : Ephesus 
 Sayfa Sayısı : 352
 Baskı Tarihi : 2018
 Seri Sıralaması : Katiller Çetesi - 6

Herkese merhaba! ^^
Okuma hızım epey düştüğü için buralarda uzun süredir kitap yorumu da paylaşamıyordum. Favori serilerimden bir tanesi olan Katiller Çetesi'nin 6. kitabı Victor'u bir çırpıda okuyup bitirince hemen yorumunu paylaşmalıyım diye düşündüm. Ve karşınızdayım. :)



Bu seri hakkında spoi vermeden konuşmak biraz zor ve kısıtlayıcı olsa da öncelikle konusunu biraz anlatayım.
Profesyonel katillerde kafa dinlemek için tatile ihtiyaç duyarlar. Victor ve Izabel'in bu amaçla çıktıkları tatil çok farklı bir olaylar silsilesi olacaktır. Izabel gerçek bir tatil olacağını düşünürken Victor'un davranışları sebebiyle bir şeylerden şüphelenmeye başlar. Victor ise sevdiği kadından gizlediği bazı sırları bu tatilde açıklama kararı almıştır. İkilimiz tam konuşmaya başladığı an öyle şeyler olur ki kendilerini bambaşka bir olayın göbeğinde bulurlar.
Victor'un geçmişinden gelen Stone ailesi ile hesaplaşması ve sevdiği kadın dahil herkesten gizlediği şeyleri ortaya dökme vakti gelmiştir. İlk kitaptan beri gizemli halleri ile hem merakları hem de ilgiyi üzerine çeken genç adamı yakından tanımamızı sağlayacak bu kitap ortaya çıkardığı sırlar ile okuyucusunu epey şaşırtıyor.



Konusundan da anlayacağınız üzere kitap Victor üzerine kurgulanmış diyebilirim. Onun karakteri ve geçmişte yaptıkları hakkında ortaya çıkanlar beni oldukça şaşırttı. Güçlü ve kusursuz duruşunun arkasındaki gerçek Victor'u görüp, kendisinin de söylediği gibi onun muhteşem olmadığının ayırdına varıyoruz. Bu kitabı okuyanların bir kısmı daha da hayran olurken bazı kesim ise ondan soğuduğunu söylüyor. Bana sorarsanız diğer kitaplarda hissettiklerim pek değişmedi.
Hakkında fikirlerimin değiştiği tek karakter Izabel oldu. Önceki kitaplarda bazı hareketlerine tahammül edemiyordum ama bu kitapta beni çok etkiledi. Güçlü ve kendinden emin halleri, kimseye ihtiyaç duymadığını gösteren davranışları ile "işte şimdi oldu!" dedim. 
Yazar J.A.Redmerski kurgu konusunda başarısını bu kitapla bir kez daha ortaya koyuyor. Her kitap için farklı bir olay örgüsü kurgulayıp bunu 6.kitapta bile devam ettirebilmek gerçekten zor bir şey. Üstelik anlatılmaya çekinilen konular üzerinde korkusuzca yazıyor olması da cesaret gerektiren bir davranış. Bazı serileri okurken "bitse de kurtulsak" kıvamına geliriz ama Katiller Çetesi serisinin öyle bir havası var ki bu düşüncenin aksine hiç bitmese keşke hisler oluşuyor. Anlatımın akıcılığı sayesinde bir oturuşta bitiverdi yine. Daha bitmeden bile devamında neler olacağını merak ederken yayınevi tarafından son kısma eklenen devam kitaplarından alıntıları okuyunca bu merakım ikiye katlandı. Sabırsızlıkla 7.kitabı beklerken yayınevi tarafından yapılan açıklama sayesinde kavuşmaya çok az kaldığını öğrendim. 15 Mayısta olaylar kaldığı yerden devam edecekmiş. Bakalım bu defa bizi neler bekliyor? 




0 yorum:

Yorum Gönder