The K2 | Dizi Yorumu

, , 2 comments


Dizinin Adı: The K2 | 더 케이투 
Tür: Dram, Romantik, Aksiyon 
 Yönetmen: Kwak Jung-Hwan 
Senarist: Jang Hyeok-Rin 
Bölüm Sayısı: 16 
Bölüm Uzunluğu: 1 saat 
Yapım Yılı: 2016 
Dili: Korece 
 Ülke: Güney Kore
Oyuncular : Ji Chang-Wook, Im Yoona, Song Yoon-A, Cho Seong-Ha, Lee Jung-Jin, Kim Kap-Soo, Shin Dong-Mi, Jeon Bae-Su

Merhabalaarr! ^^
Nasılsınız? Gününüz nasıl geçti?
Beni sorarsanız iyiyim, bu aralar biraz keyif yapıyorum. Yeni bir Kore dizisine başladım hatta bitirmek üzereyim bile diyebilirim. :) Daha önce izlediğim K2 dizisi hakkındaki yorumumu sizlerle paylaşmaya geldim.
E başlayalım o halde ;)



KONUSU
Irak'ta özel görev yapan bir ekipte yer aldığı sırada iftiraya uğrayıp kaçak konumuna düşen Kim Je-Ha'nın yolu başkanlık seçimleri için güçlü bir aday olan Jang Se-Joon'un eşi Choi Yoo-Jin ile kesişir. Bu karşılaşmadan sonra başkan adayı ve eşini koruyan ekipte çalışmaya başlayan Kim Je-Ha ve Choi Yoo-Jin ikilisinin kurduğu planlar doğrultusunda gerçekleşen olayları izliyoruz.

KARAKTERLER



Ji Chang-Wook, Kim Je-Ha karakterine can vermekte. Diziye de adını veren nam-ı diğer K2. Korkusuz, zeki, soğuk bir karakter olmasının yanında oldukça da fedakar. Chang Wook'u ilk olarak Suspicious Partner'da izleyip soğuk bulduğumu sizlerle de paylaşmıştım. Bu diziyi izlerken fark ettim ki bu karakter adeta onun için yazılmış gibi. K2 deki oyunculuğunu oldukça başarılı buldum.



Song Yoon-A, başkan adayının eşi Choi Yoo-Jin karakterine can vermekte. Eşini çok seven, yardımsever bir kadın olarak görünse de istediğini elde etmek için her şeyi yapabilecek güçte bir karakter. İzleyenlerin çoğu sevmese de benim favori karakterim oldu. Yoon-A'nın başarılı oyunculuğu ile karakter o kadar gerçekçiydi ki "rolünü oynamıyor adeta yaşıyor" tabirinin vücut bulmuş hali gibiydi.


Im Yoona, başkan adayı Jang Se-Joon'un herkesten gizlediği kızı Go Anna karakterine can vermekte. Herkesten uzak, tek başına yaşamaya mahkum edildiği çeşitli travmalar yaşamaktadır.  Yoona'yı ilk Kore dizim olan Love Rain'de izleyip sevmiştim. Bu dizideki oyunculuğu da başarılıydı. Özellikle travma yaşadığı sahneleri izlerken takdir ettim. Fakat karakteri benim beklentilerime göre biraz pasif kalmıştı. 




Cho Seong-Ha, başkan adayı olan Jang Se-Joon karakterine can vermekte. Bu karakter hakkında ne söylesem spoi olacakmış gibi geliyor. Bu sebeple tek söyleyebileceğim rolünü başarıyla canlandırdığı. 

YORUMUM
 K2 dizisini bana tek kelime ile anlat deseniz hiç düşünmeden "aksiyon" derim. Çünkü ilk bölümden son bölüme kadar tempo hiç düşmüyor. Sırlar, entrikalar, birbirinin ayağını kaydıran insanlar... Ne ararsanız var anlayacağınız. Romantik tarzdaki dizileri sevsem de K2'yi izlerken aksiyon türündeki dizileri daha çok sevdiğimi fark ettim. Dövüş sahnelerinin abartıldığını fark etsem de keyif alarak izledim. Hatta instagram takipçilerim ile de paylaştım, takip ediyorsanız muhakkak görmüşsünüzdür. :D
Karakterlerin her birinin sırları vardı ve dizinin sonuna kadar kimin iyi kimin kötü olduğunu anlamak çok zordu. Her bölümde yaşanan şaşırtıcı olaylar sebebiyle merak duygusu asla azalmıyor.
Tabii ki sadece aksiyondan oluşmuyor. Duygusal, romantik ve eğlenceli sahneler ile denge sağlanarak izleyiciyi daha da kendine çekmeyi başaran bir yapım.
Olumsuz olarak tek söyleyeceğim şey bazı sahne geçişlerinin çok keskin olması. Bazen sahne kesilmiş de yarım kalmış gibi hissettiğim oldu. Bunun dışında severek ve keyifle izlediğim bir dizi oldu. Aksiyon türünü sevenler için kesinlikle tavsiye edeceğim bir dizi. 



Savulun! Kim Je-Ha geliyorr! :D



Bir gülüşü var ...



İstediğim bir şey olunca ben! :D



Sürprizz! 

***
 Güzel diziler ile geçen harika günleriniz olsun efenim! ♥



2 yorum:

  1. Ji Chan Wook bebeğim *-* Vallahi diziyi güzel yapan unsur resmen adam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam dağıttı ortalığı :D İzleyenlerin çoğu onun için izliyor zaten ^^

      Sil