Kapının Ardındaki Ben - Güneş Altunkaş | Kitap Yorumu

, , 6 comments

Kitabın Adı : Kapının Ardındaki Ben
Yazarı : Güneş Altunkaş
Yayınevi : Nemesis
Sayfa Sayısı : 200
Baskı Tarihi : Mart 2019
Goodreads Puanı: -
Benim Puanım: 3,5 / 5

Herkese merhabalar :)
Görüşmeyeli nasılsınız? Neler yapıyorsunuz?
Ben yağmur eşliğinde kitabı okurken, neden hafta sonu okuduğum kitabın yorumunu yazmıyorum ki dedim ve  Kapının Ardındaki Ben kitap yorumu ile geldim. :)




Öncelikle konusuna bakalım;
Ana karakterimiz Zeynep, küçükken ailesini kaybetmiş ve bu durum onda bir travmaya sebep olmuştur. Seneler boyunca rüyasında gördüğü kapı onun için kabus olmuş ve hayatını kötü etkilemiş. Tedaviler ve sevgilisi Mete'nin destekleri sayesinde bu kabustan kurtulmuşken bir gece ansızın yeniden aynı kabusu görmeye başlar.  Fakat bu kez bu durumu aşmaya kararlı olan Zeynep'i çok gizemli olaylar bekliyor diyebilirim.

***
Kitabımız iki bölümden oluşuyor, ilk bölüm günümüzde yaşayan Zeynep'in hikayesi, ikinci bölüm ise Zeynep'in rüyasında görmüş olduğu kapının ardında gizlenen Dost Apartmanının bulunduğu sokağın 1956 yılında yaşanmış olan olaylar.
Zeynep bir pazar günü fotoğraf çekmek için dolaşırken daha önce hiç görmediği bir sokağa gelir ve buradan çok etkilenir. Tüm sokağın detaylı bir şekilde inceleyip fotoğraflarını çekerken seneler boyu kabusu olan kapıyı karşısında görünce araştırmalara başlar. Gazeteci oluşunun avantajlarından faydalanarak sokakta yaşamakta olan kişilerle tanışır ve Dost Apartmanı hakkında bilgiler almaya çalışır. Bu apartmanın sahibi Ali'nin yardımı ile 1956 yılında yaşanan olayları öğrenir.
Nedir bu olaylar diyecek olursanız;
Ülkemizde 6-7 Eylül olayları olarak bilinen, yalan haberler ile oluşturdukları provokasyonlar nedeniyle Rumlar başta olmak üzere gayrimüslim azınlıklara yönelik yapılan saldırı ve tahribatlar sonucu göç etmek zorunda bırakılmaları ve yaşadıkları zorluklar.


Kitap sevdiğim bir türde olduğu için çok merak ederek başlamıştım, okurken de aynı merak ve heyecan devam etti. "Acaba Zeynep'in bu kabusunun sebepleri neler, bundan kurtulabilecek mi? Gizemli kapının ait olduğu apartman ve sokakta neler yaşandı?" soruları eşliğinde okudum. İkinci bölümde geçmişte yaşamış karakterler işin içine girince daha da heyecanlı bir hal aldı. Yazarımızın anlatımı oldukça akıcıydı ve kitabında yaşanmış olaylara yer vermiş olması beni daha da etkiledi. Kitabın sayfa sayısının az oluşundan mı bilmiyorum son kısımda olaylar biraz hızlı gelişti gibi hissettim fakat sonradan öğrendim ki kitabımızın devamı olacakmış.Bunu öğrenince hem neden böyle hissettiğimi anladım hem de devamında neler olacak acaba diye merak etmeye başladım.
Benim gibi geçmiş-günümüz şeklinde ilerleyen gizemli kitapları okumayı sevenlere tavsiye ederim. :)


6 yorum:

  1. Kitabın devamı ol.asi güzelmiş. Seri kitapları okumayi severim.
    Teşekkürler Gizemcigim

    YanıtlaSil
  2. Okunası güzel bir esermiş
    İnceleme ve tavsiye için teşekürler

    YanıtlaSil
  3. senin bu kitapların hepsini okumak istiyom. müziklere yetişiyom daa kitaplara kolay olmuyoiii :)

    YanıtlaSil