Kördüğüm - Seda Özerbay | Kitap Yorumu

, , 20 comments

Kitabın Adı : Kördüğüm
Yazarı : Seda Özerbay
Yayınevi : Ephesus
Sayfa Sayısı : 432
Baskı Tarihi : Nisan 2019
Goodreads Puanı: 3,75 / 5
Benim Puanım: 3,5 / 5

Merhabalar :)
Tur ekibim Tozlu Sayfalar ile Seda Özerbay'ın yeni kitabı Kördüğüm'ü okuduk ve yorumuyla karşınızdayım. ^^




KİTABIN KONUSU
Evlat sahibi olmak için senelerce uğraşan ve artık umutsuzluğa kapılan Meral ve Adnan ile babası yüzünden çok sevdiği annesini ve her şeyini kaybetmiş Leyla'nın yolları kesişir.
Leyla, annesinin çok sevdiği köşkü satın alan Adnan'dan geri almak için konuşmaya gittiğinde hiç beklemediği bir teklifle karşılaşır. Çocuk hasretiyle yanıp tutuşan Meral, köşke karşılık olarak Leyla'nın onlara taşıyıcı annelik yapmasını teklif eder.
Herkesten gizli bir şekilde yaptıkları bu anlaşma büyük bir yanlış anlaşılmaya neden olur. Meral'in kardeşi Selim, Leyla ve Adnan'ı bir arada görünce ablasının aldatıldığını düşünür. Leyla'dan çok etkilenmiş olsa da bu durumu gururuna yediremez ve onları cezalandırmak için elinden geleni yapar.
Kitap adının hakkını verircesine karmaşık olaylarla bezeli olmasının yanı sıra, aile, dostluk ve aşk ilişkilerinin harmanlanmış haliydi diyebilirim. 


Kördüğüm, Seda Özerbay'ın kalemiyle tanışma kitabım oldu. Fakat anlatım dili bana daha önce okumuşum hissi verdi. Anlatımındaki akıcılık ve konunun merak uyandırıcılığı sebebiyle kısa bir sürede okuyup bitirdim. Lakin çok fazla entrikaya gelemediğimi anladım. :D
Selim'in anlayıp dinlemeden yargılamaları, Meral, Leyla ve Adnan'ın durumun farkında olmalarına rağmen doğruyu anlatmamaktaki ısrarları beni azıcık sinirlendirmiş olabilir. Açıklayın artık da herkes mutlu mesut yaşasın diye söylenip durdum. :D
Söylendim dediğime bakmayın, karakterleri oldukça sevdim ve yaşadıklarını düşününce hak verdiğim noktalarda oldu. Leyla'nın bir başına yaşadığı zorlukların üstesinden gelmek için gösterdiği çaba, Leyla ve Adnan'ın aralarında kan bağı olmamasına rağmen onu kardeşleri gibi görüp kol kanat germeleri çok etkileyiciydi.
Selim'in yaşadıkları da kolay değildi. Bir yandan delicesine sevdiği kadını sahiplenmek isterken diğer yandan kıymetlisi ablasını üzecek bir durumun içerisinde olduğunu sanıyorken epey baş ağrısı çekti garibim.
Yukarıda da söylediğim gibi kitabı kısa bir süre içerisinde okudum ve okurken dizi/film izliyormuş gibi keyif aldım. Yazarımızın ilk kitabı Kaşıbeyaz'ı öncesinde zaten merak ediyordum şimdi daha çok merak etmeye başladım ve en kısa sürede okumayı düşünüyorum.
Sizlere de Kördüğüm kitabını okumanızı tavsiye edebilirim. :)

20 yorum:

  1. Konusu güzelmiş severim böyle kitapları,
    paylaşım için teşekkürler 🙂

    YanıtlaSil
  2. Okunacaklar listeme ekliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Taşıyıcı annelik ülkemiz şartlarında zor tabi, dolayısıyla kadının şüphelenmesi normal ve kördüğüm kaçınılmaz. Tavsiyen için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, güzel bir şekilde işlemişti yazarımız. Rica ederim :)

      Sil
  4. Okumak istediğim kitaplar arasında tavsiye için tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. instaya koyduğunda en çok bunu merak etmiştimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eş zamanlı paylaşmaya çalışıyorum ama buraya yetişmek zor oluyor :))

      Sil
  6. Yazınızı keyifle okudum, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Konusu güzelmiş bakmak lazım..

    YanıtlaSil
  8. Belki bir hikaye ama çocuk sahibi olamamak çok zor bi durum eşler için. Allah isteyen herkese nasip etsin. Tşk ler tanıtım için

    YanıtlaSil