Arzu Khayal | Yazar Röportajı

, , 15 comments

Herkese merhabalar.
Seni İstemiyorum! ve Şahzade kitaplarının yazarı Arzu Khayal ile kendisi ve kitapları hakkında konuştuğumuz bir röportaj gerçekleştirdik. Ayrıca instagramda @_tozlusayfalar sayfamızda son kitabı Şahzade'yi sizlere tanıtmaya çalıştık. İlginizi çekerse ziyaret etmeyi unutmayın. :)
Bakalım yazarımız ile neler konuşmuşuz? ;)




Merhaba, ilk olarak bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Arzu Khayal kimdir, günlük hayatında neler yapar?
Merhaba, Arzu Khayal kimdir? Güzel soru. Arzu Khayal 33 yaşında, Azerbaycan`da İmişli şehrinde yaşıyor. Evli ve mutlu. Günlük hayatında yeğeni Yusuf`la uğraşıp duruyor. O sıpa peşinde “Adu, Adu” diyerek dolaşıyorsa günün çoğunu onunla geçiriyor. Yazmayı çok seviyor. Aklına her an bir kurgu gelebilir.

Yazmaya nasıl başladınız?
Küçükken babamın yaz tatillerinde bana getirdiği masal kitapları ve çocuk kitaplarını okurdum. Kardeşlerim ve arkadaşlarım dışarıda oynarken ben evin bir köşesinde kitap okuyor ve hayalimde hikayeler canlandırıyordum. O hayali karakterlerime isim vermezdim nedense. Hep kız yada çocuk olurdu isimleri. Sarhan mesela o günlerin ürünü. 2013 senesinde facebook`ta dolanırken takip ettiğim fan sayfalarının birinde bir link görmüştüm. Üzerine tıkladığımda karşıma turuncu logolu farklı bir kitap dünyası çıkmıştı. İlk başlarda okur olarak üye olduğum sitede ben neden bir kitap yazmıyorum diyerek yola çıktım ve yazmaya başladım. İlk kitaplarım fazlasıyla acemiydi. Ama onları seviyordum. Yazma isteği ile o kadar dolup taşmıştım ki ilk hesabım çalınıp kapatıldığında günlerce ağladığımı hatırlıyorum. Ne aptaldım. Şimdiki hesabımı açtığımda hayran kurgu dışında yeni bir tür yazmaya karar verdim. Yani ZeyKer olmayan bir hikaye. O hikayem Seni İstemiyorum! oldu. Kitap sitede bayağı sevildi. Seni İstemiyorum`a kitap teklifi geldiğinde içim içime sığmamıştı. O kadar mutlu olmuştum ki, çığlık atmıştım. O heyecanı hala hatırlıyorum.

 Yazdıklarınızı kitaplaştırmaya nasıl karar verdiniz?
Ben karar vermedim aslında. Teklif geldi. Değerlendirdim ve yazdığım hikayenin kağıt kokusunu hayal ettiğimde kararımı verdim. Yazdıklarım teklif geldikçe kitap olacaktı.

En çok merak ettiğim şeylerden birini sormak istiyorum. İlk kitabınızın baskı sürecinde ve elinize aldığınız ilk anda neler yaşadınız / hissettiniz?
Bu his bence anlatılmaz yaşanır. Kitabımı bağrıma bastığımda askerden gelen oğlunu bağrına basmış anne gibi heyecanlı ve mutluydum.

Kurgularınızı ve karakterlerinizi oluşturma süreciniz nasıldır? Nelerden ilham alırsınız?
Peri`mden ilham alırım. İlk kitabım Seni İstemiyorum! hariç diğer iki kitabım Şahzade ve şu an yazdığım Nefes Nefese hikayemi onunla kurguladım. Teşekkürler Peri`m. Seni seviyorum.

 Yazarken zorlandığınızda neler yaparsınız? Belirli bir yönteminiz var mı?
Yazarken zorlanırsam, yani aniden yazma isteğim giderse bırakıyorum o an yazdıklarımı. Ertesi sabah aynı istekle yazmaya devam ediyorum.

 Genelde romantik tarzda yazdığınızı fark ettim, farklı bir türü de deneme düşünceniz var mı?
Evet. Farklı bir tür yazmak istiyorum. Mesela tarihi ve polisiye türünü yazmayı çok isterdim.

 Asla yazamam dediğiniz bir tür var mı?
Fantastik türü yazamam diye düşünüyorum.

Peki yazmak kadar okumayı da sever misiniz?
Çok severim.

Ne yazsa okurum dediğiniz ya da kendinize idol olarak seçtiğiniz bir yazar var mı?
Ne yazsa okurum dediğim 3 yazar var aslında. Aşkın Nur Karataş, Sarah Jio ve Elizabeth Hoyt.

 Okuduğunuz kitaplardan birindeki evrene girme şansınız olsaydı, hangisini seçerdiniz?
Güzel soru. Okuduğum kitaplardan çoğundaki evrene girmek isterdim ama en çok Sarah Jio`nun Son Kamelya kitabındaki evrene girmek istiyorum. 


Biraz tur konuğumuz Şahzade’den bahsedelim. Sarhan Şahzade ve Ömür Doğan’ın zorluklarla bezeli bir hikayesi var. Bu hikayenin oluşma sürecini merak ediyorum doğrusu.
Ah o Sarhan yok o Sarhan. Beni yıktı geçti. Nedense onun bir yerlerde var olduğuna inanıyorum. İsterseniz bana deli deyin ama bu böyle. Hikayenin oluşma sebebi benim bordo berelilere duyduğum yoğun hayranlıktı. Bir gün oturdum ve ben nasıl bir hikaye çıkartabilirim ortaya dedim. Ve Şahzade oluşmaya başladı zihnimde.

Sarhan çok yönlü bir karakter, böyle bir karakter oluşturma fikri nasıl aklınıza geldi? 
Okuduğum kitaplardaki erkek karakterlerin eksiklerini görüp Sarhan`da tamamladım onların eksiklerini. O adamı hayali karakter de olsa çok seviyorum.

 Kendinize yakın hissettiğiniz karakter hangisi?
Kendime yakın hissettiğim karakter Rahşan Altay.

Okumayanlar için kitaplarınızdan bahsetmek ister misiniz?
Elbette. İlk kitabım Seni İstemiyorum!
İkinci kitabım ise Şahzade.

 Son olarak okurlarınıza bir şeyler söylemek ister misiniz?
Kitap okuyun ve hayal kurun canlarım. Kendinizi bu dünyanın kötülüğünden ve pisliklerinden anca öyle koruyabilrisiniz.

ENLER
En Sevdiğin Kitap?
Mart Menekşeleri.

En Sevdiğin Yazar?
Sarah Jio

En Sevdiğin Şarkı/Şarkıcı?
Gülşen/ Büyük Hatırın Var.

En Sevdiğin Film?
Bir Shah Rukh Khan hayranı olarak en sevdiğim film Happy New Year.

En Sevdiğin Dizi?
Arka Sokaklar.

En Sevdiğin Yemek?
Yaprak Sarması.

En Sevdiğin Renk?
Mor ve tonları.

En Sevdiğin Hayvan?
Aslan.


15 yorum: