Yalancının Mumu Aşkla Söner - Mehtap Soyuduru Çiçek | Kitap Yorumu

, , 6 comments


Kitabın Adı : Yalancının Mumu Aşkla Söner
Yazarı : Mehtap Soyuduru Çiçek
Yayınevi : Yediveren Yayınları
Sayfa Sayısı : 344
Baskı Tarihi : Mayıs 2019
Goodreads Puanı : 4,08 / 5
Benim Puanım: 3,5 / 5


Herkese merhaba.
Bugün kalemini sevdiğim Türk yazarlardan biri olan Mehtap Soyuduru Çiçek'in en yeni kitabı Yalancının Mumu Aşkla Söner'in yorumu ile karşınızdayım. Kitabı İlle Kitap bloğunun sahibesi İnci ablada görünce birlikte okumayı teklif ettim. Sağ olsun beni kırmadı ve fikir paylaşımlı güzel bir okuma gerçekleştirdik. :)



"Üç vakte kadar düğün dernek diyorum abla!"
"Başlarım ulen üçüne!"
"Deme abla mübarek sayı."
"Mübarek gitti az önce görmedin mi? Kaldık yine uğursuzluklarımızla bir başımıza!"

~~~~

Her zamanki gibi ilk olarak konusundan biraz bahsedeyim;
Funda, veterinerlik mezunu fakat bu mesleği yapamayacağına karar verdiği için babasından yadigar, otogarda bulunan küçük dükkanı işleten bir kız. İşleri pek iyi gitmediği için kendine yenilikler aradığı bir gün çalışanı İbo'nun önerisi üzerine Türk kahvesi içene fal bedava kampanyası başlatır. İbo çok iyi fal bakıyor olsa da girdikleri iddia sonucunda fallara Funda bakmaya karar verir, şansına yakışıklı mı yakışıklı Cihan çıkagelir. Fal bakmaya ikna ettiği adamın tavırlarına sinirlenen kızımız yalan söylemeye başlar ve eşcinsel olduğunu söyler. Bu durum psikolog olan Cihan'ın dikkatini çeker ve bu konu hakkında inceleme yaptığını söyleyerek Funda'yı kliniğine davet eder. Cihan'ın bu teklifi karşısında iyice yalanlara batan genç kızın sonu ne oldu derseniz yanıtı kitapta. :)

~~~~

"Hint kumaşı eşittir aşk. O da en az o kadar bulunmaz."
"Aşk diye bir şey var mıymış?"
Hah, vallahi ben de bunu sorgulayıp hep cevapsız bırakıyorum.
"Eros rahmetli oldu olalı yokmuş, diyorlar ama..."
"Eros ölmüş mü?"
"Sana haber vermediler mi?"

~~~~

Yazarımızın diğer kitaplarını okumuş olsam da romantik komedi tarzını onun kaleminden ilk kez okudum. Ve itiraf etmem gerekir ki başlarda biraz sıkıldım. Sürekli Funda'nın daldan dala atlayan iç sesini okumak hoşuma gitmedi ve umarım böyle devam etmez diye düşündüm. Fakat Cihan kitaba dahil olduğu andan itibaren daha akıcı ve eğlenceli bir hal aldı.
Funda'nın eğlenmek için ya da birilerine sinirlendikçe yalan söylüyor oluşunu biraz garipsemiş olsam da hazır cevaplığına hayran kaldım. Bu yönüne ben de sahip olmak isterdim. :)
Cihan ise tam bir prens. Funda'nın tüm o çılgınlıklarına müsamaha gösterip hep onu destekledi. Onun bu hallerini okudukça yok mu bize de bir Cihan diye düşündüm durdum. :D
Eğlenceli bir diğer konu ise yazarımızın daha doğrusu Funda'nın batıl inançlarımızı tiye alan konuşmalarıydı. Tavşanın sol bacağı mı ararsınız, kurşun dökmeler mi.. Bilmediğim şeyleri de kitap sayesinde öğrendim. :))

***
Romantik - komedi tarzında sizi yormadan eğlendirecek kitaplar arıyorsanız şans verin derim. Özellikle yaz döneminde okuyamama durumlarını aşmak için güzel bir tercih olacaktır.

~~~~
"Horlarsam seslen, yan tarafıma dönüp susarım."
"Çene gamzen bile kurtaramaz o zaman seni. Bir daha yüzüne bile bakmam."
"Bu saatten sonra sen benden vazgeçemezsin, horlasam bile."
"Sen?"
"Benim horlayanlarla bir derdim yok."
"Sen vazgeçer misin?"
"Sanmam."
"Yalanlarıma rağmen mi?"
"Yalancının mumu aşkla söner."



6 yorum:

  1. Güzel bir tavsiye için teşekkürler..Isimni çok sevdim 🙋‍♀️💗

    YanıtlaSil
  2. Konusu güzelmiş devamını merak ettim. Listeme ekleyeceğim. Paylaşım için teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil
  3. Kahkahalarla güldüğüm çok sohbetleri vardı ve Fundanın hazır cevaplılığı süperdi ��

    YanıtlaSil